آناناس
معنی کلمه آناناس در لغت نامه دهخدا

آناناس

معنی کلمه آناناس در لغت نامه دهخدا

( آناناس ) آناناس. ( فرانسوی ، اِ ) نام درختی با میوه ای بهمان نام.

معنی کلمه آناناس در فرهنگ معین

( آناناس ) [ فر. ] ( اِ. ) درخت کوچکی که در آمریکا و بعضی کشورهای اروپایی می روید. برگ هایش دراز و گل هایش خوشه ای است ، میوه اش درشت و لذیذ است . از آن کمپوت ، مربا و ترشی هم درست می کنند، عین الناس ، قشطه .

معنی کلمه آناناس در فرهنگ عمید

( آناناس ) ۱. میوۀ مخروطی شکل درشت، آبدار، و معطر دارای پوست چوبی سخت و خاردار که دارای
۲. درخت این میوه با برگ های دراز و گل های خوشه ای ریز آبی.

معنی کلمه آناناس در فرهنگ فارسی

( آناناس ) ( اسم ) ۱ - گیاهی از دسته آناناسها نزدیک به تیر. نرگسیها از راست. تک لپه ییها . اصل این گیاه از آمریکاست و برگهایش دراز و غالبا دور آنها خاردار است . گلهایش خوشهیی و بساقه چسبیده است . ۲ - میو. گیاه مذکور که جزو مرکبات است یعنی چندین میو. گیاه مذکور که جزو مرکبات است یعنی چندین میوه در یک پوست جمع شوند و تشکیل یک میو. بزرگ دهد ( مانند پرتقال نارنج و لیمو ) . این میوه خوراکی است و از آن کمپوت مربا و ترشی سازند . یا آناناس وحشی . نوعی آناناس که خودروست و میوه اش از آناناس معمولی کوچکتر است آناناس بری یبانی آناناس .
عین الناس، قشطه، درخت کوچکی بامیوه درشت ولذیذ، درختی که درامریکاوبعضی کشورهای اروپامی روید

معنی کلمه آناناس در فرهنگستان زبان و ادب

آناناس
{Ananas} [زیست شناسی- علوم گیاهی] سرده ای از آناناسیان با گیاهان بارده که بومی مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری امریکاست، اما در دیگر مناطق نیز دیده میشود؛ براساس مطالعات زیست شناسی مولکولی جدید این سرده فقط یک گونه دارد

معنی کلمه آناناس در دانشنامه عمومی

آناناس. آناناس یا کاجدیس ( به فرانسوی: Ananas ) نوعی میوه است که ریشه آن از جنوب برزیل و پاراگوئه است. بزرگی آن ۱–۱٫۵ متر و بزرگی برجستگی روی آن تا ۳۰–۱۰۰ سانتیمتر است. این میوه نوعی میوه چندگانه است که در علم باغبانی به آن سینکارپ گفته می شود اما آناناس میوه ای گران و نوعی مجلسی است.
این گیاه بومی دائمی ناحیه گرمسیری قارهٔ آمریکا است. میوه های خاردار و مطبوعی دارد؛ و در کوبا، پورتوریکو و هاوایی از نظر محصول، آناناس در رتبه اول قرار داد. آب و میوهٔ گوشت این میوه را به مقدار زیاد کنسرو می کنند همچنین در جزایر فیلیپین از برگ های خاردار آن رشته هایی به دست می آید که با آن پارچه می بافند.
طبق گزارش فائو در سال ۲۰۱۹ کشورهای برزیل، تایلند، فیلیپین، کاستاریکا و هند بزرگ ترین تولیدکنندگان آناناس بوده اند.
سه کشور فیلیپین، کاستاریکا و اندونزی با فاصله بسیار نزدیک به یکدیگر با تولید نزدیک به ۳ میلیون تُن، بزرگ ترین تولیدکنندگان آناناس در جهانند. پس از این کشورها برزیل چین و تایلند در رتبه های بعدی قرار دارند.
دمای مطلوب برای رشد آناناس بین ۱۵٫۵ الی ۳۰ درجه سانتیگراد است. دمای کمتر یا بیشتر از آن سبب کندی یا توقف رشد گیاه آناناس می شود. آناناس به دمای پایینتر از ۶ درجه سانتیگراد به شدت حساس بوده و در صورت طولانی شدن دوره سرما، سبب مرگ گیاه می شود. هر چند که آناناس بومی مناطق استوایی است اما می توان با کمی حوصله و مراقبت، آن را در ایران به صورت یک گیاه آپارتمانی پرورش داد. ( پاییز، زمستان و اوایل بهار درون خانه و اواسط بهار و تابستان خارج از خانه ) در دسترس ترین اندام قابل کاشت آناناس که در میوه آن وجود دارد، تاج و دانهها هستند، پرورش بذرهای کوچک و قهوه ای رنگ آناناس هر چند که کار غیرممکن و دشواری نیست اما به دلیل طولانی بودن فرایند رشد چندان مطلوب نمی باشد، به همین دلیل پرورش آناناس از تاج در بین پرورش دهندگان آماتور به مراتب متداول تر بوده و موفقیت آمیزتر است. برای کاشت آناناس کافی است با چرخاندن تاج آن ( قسمت برگدار که بهتر است دارای برگ های سبز و سالمی باشد ) را از میوه جدا کرده و با برش چاقو از پایین ترین قسمت، باقی مانده میوه را از تاج کاملاً پاک نمایید، سپس چند ردیف از برگ های پایینی تاج ( حدود ۳ الی ۴ سانتیمتر ) را با دست جدا کرده و اجازه دهید در دمای معمولی اتاق ( محل برش ) به مدت ۲–۳ روز خشک شود. سپس تاج را درون لیوان آب به نحوی که برگ های آن کاملاً بالای سطح آب باشد ( در دمای مناسب و پشت پنجره نورگیر ) قرار داده و هر چند روز یکبار آب لیوان را تعویض نمایید. به یاد داشته باشید احتمال خراب شدن تاج بر اثر رطوبت زیاد به مراتب بیشتر از احتمال خرابی آن به علت خشک شدن تاج است به همین علت از خیس کردن برگ ها در تمامی مراحل کار جدا خودداری نمایید. تاج آناناس پس از حدود یک ماه ریشه داده و آماده انتقال به گلدان می شود. خوشبختانه گیاه آناناس برای رشد به مواد مغذی چندانی احتیاج ندارد و از طرفی تاج بریده شده به شدت در مراحل اولیه کاشت به رطوبت زیاد خاک حساس است، به همین علت بهتر است تاج را در گلدانی با عمق حدود ۲۰ سانتیمتر که با ماسه پر شده است بکارید و در آبیاری آن زیاده روی نکنید، تعداد دفعات مطلوب برای آبیاری در تابستان هفته ای دو بار و در زمستان هفته ای یکبار می باشد. متداول ترین مشکل در پرورش تاج، فساد قسمت مرکزی آن ( محل رشد و گلدهی آناناس ) به علت آلودگی های قارچی ناشی از نگهداری و انبارداری در شرایط نامناسب می باشد، در صورت فساد مرکز تاج، برگ های فاسد شده را از تاج جدا کرده و در صورت سالم بودن بقیه تاج، نگران از بین رفتن تلاش هایتان نباشید، چون بزودی گیاه با ایجاد پاجوش مسیر رشد را ادامه خواهد داد. در صورتی که خوش شانس باشید، تاج بعد از ۲۰ الی ۲۴ ماه گل داده و پس از ۶ ماه میوه آن قابل برداشت می باشد. تاج یکی از کند رشدترین قسمت های گیاه آناناس است اما به دلیل در دسترس نبودن سایر قسمت های قابل تکثیر گیاه آناناس در ایران، بهترین گزینه جهت ایجاد یک گیاه جدید است[ نیازمند منبع] .
آناناس (توکانتینس). آناناس ( به پرتغالی: Ananás ) یک منطقهٔ مسکونی در برزیل است که در توکانتینس واقع شده است. آناناس ۱٬۵۷۷ کیلومتر مربع مساحت و ۹٬۴۹۲ نفر جمعیت دارد.
آناناس (سرده). آناناس ( سرده ) ( نام علمی: Ananas ) نام یک سرده از تیره آناناسیان است.
معنی کلمه آناناس در فرهنگ معین
معنی کلمه آناناس در فرهنگ عمید
معنی کلمه آناناس در فرهنگ فارسی
معنی کلمه آناناس در فرهنگستان زبان و ادب
معنی کلمه آناناس در دانشنامه عمومی
معنی کلمه آناناس در ویکی واژه

معنی کلمه آناناس در ویکی واژه

(گیاهی): میوه مخروطی شکل بزرگی که پوستی سخت و خاردار دارد. آبدار، معطر، و ترش و شیرین.
درخت کوچکی که در آمریکا و بعضی کشورهای اروپایی می‌روید. برگ‌هایش دراز و گل‌هایش خوشه‌ای است، میوه‌اش درشت و لذیذ که از آن کمپوت، مربا و ترشی هم درست می‌کنند، عین‌الناس، قشطه.

جملاتی از کاربرد کلمه آناناس

اردک‌های سوت‌زن سیاه‌نوک در گسترهٔ بزرگی از آمریکای میانی پراکنده هستند. جمعیت بزرگی از آن‌ها برای تخم‌گذاری به باهاما می‌روند و جمعیت‌های کوچکتری به کوبا، جزایر کیمن، آنتیگوا و باربودا، و جامائیکا. این اردک بسیار کم مهاجرت می‌کند و جز جابجایی‌های محلی، کمتر فاصله‌های ۱۰۰ کیلومتر به بالا را طی می‌کند. آن‌ها درون حفره‌های درختان، شاخه‌ها، و خوشه‌های درختان آناناس تخم‌گذاری می‌کنند. در هر آشیانه به طور معمول ۱۰-۱۶ تخم وجود دارند.
آناناس‌ها و مرکبات و گلخانه‌های توت فرنگی جیرفت و باغ‌های پسته رفسنجان و سیرجان و شهربابک، نخلستان‌های بم، گیلاس و بادام و به شهربابک، باغ‌های گردوی رابر همه از کشتگاه‌های بزرگ ایرانند. (مجتمع معادن مس میدوک، مجتمع کارخانجات ذوب مس خاتون آباد، کارخانجات بابک مس ایرانیان، مجتمع معادن مس چاه فیروزه و چاه مسی درشهربابک)، مس سرچشمه، سنگ آهن گل گهر کرومیت اسفندقه جیرفت، فروکروم بافت، مناطق آزاد سیرجان و بم و شهر کرمان هم از مناطق صنعتی این استان هستند. استان کرمان مهم‌ترین تولیدکننده مس در کشور است.
نام فرمول شیمیایی طعم آناناس «اتیل بوتانوآت» نام دارد.
در آرتساخ میوههایی چون انگور، انار، بادام، توت، آناناس و غیره وجود دارد. در نواحی پست چون مارتاکرت و مارتونی خاک نیمه‌بیابانی، خاکستری و قهوه‌ای و در غرب به رنگ قهوه‌ای تیره وجود دارد. در منطقه حدود دو هزار گونه گیاهی موجود است. ۳۵ درصد از پهنهٔ آرتساخ را جنگل پوشانده‌است.
بیشتر آنچه که دربارهٔ آنتونی شناخته شده‌است ار کتاب «زندگی آنتونی» است که در حدود سال ۳۶۰ توسط آتاناسیوس از اسکندریه به زبان یونانی نوشته شده‌است. آنتونی به عنوان مردی بی‌سواد و مقدس ترسیم می‌شود که از طریق وجود خود در یک منظر ابتدایی ارتباطی مطلق با حقیقت الهی دارد، که همواره با پندار آناناسیوس به عنوان نویسنده زندگی‌نامه مطابقت دارد.
مجتمع کشت و صنعت مکران در جنوب استان با هفت هزار هکتار در زمینه پرورش میگو و همچنین تولید آب شیرین، موز و آناناس فعالیت دارد.
اتیل لاکتات یک عامل طعم دهنده است ، از این ماده شیمیایی در انواع نوشیدنی های الکی میتوان استفاده کرد ! اتیل لاکتات در برخی از مواد غذایی از جمله توت سیاه ، آناناس ، تمشک و سرکه وجود دارد . اتیل لاکتات به طور طبیعی در مقادیر کم در غذاهای متنوعی از جمله شراب، مرغ و میوه های مختلف به عنوان طعم دهنده یافت می شود.
یولاف(۱٬۲۲۷٬۰۰۰ تن) - زیتون (۶۲٬۱۸۰ تن) - پیاز (۲۷۹٬۰۰۰ تن)- پرتقال (۳۷۸٬۰۰۰ تن)- گلابی (۱۰۳٬۰۰۰ تن)- آناناس (۸۸٬۶۰۰ تن)
اختاپوس به‌صورت یک شخصیت بدخلق و تندخو به‌تصویر کشیده شده است. او در شهر زیر آبی بیکینی باتم در یک موآی که بین خانه آناناسی باب‌اسفنجی و خانه پاتریک که به شکل یک سنگ است، قرار دارد، زندگی می‌کند. اختاپوس اکثر اوقات توسط همسایه‌هایش به‌خاطر خنده‌های همیشگی و رفتارهای بیش از حد و ناهنجار آن‌ها اذیت می‌شود و از آن‌ها دلخوشی ندارد، طوری که باب‌اسفنجی و پاتریک از مزاحم بودن برای اختاپوس غافل هستند.
کشت و تولید آناناس ، در ایران هم از سال های اخیر با وارد کردن ۵۰۰۰ نشا آناناس از کشور هند شروع شده است. از این ۵۰۰۰ نشا آناناس، هزار نشا آن به مرکز تکثیر و گل و گیاه محلات، هزار نشا به مرکز تحقیقات کشاورزی چابهار، ۱٨۰ عدد از نشا ها برای تکثیر به تهران فرستاده شد و ٢٨٢۰ نشا باقی مانده هم به نهالستان باهوکلات تحویل شد. ایران از سال ۱۴۰۰ و به صورت گلخانه ای در سراسر کشور و به صورت طبیعی در سواحل مکران و چابهار، تولید کننده آناناس شده است.