چنین دانم که امشب شاه مستست که بالشکر بمی خوردن نشستست
مجموعهای از بمبگذاریها در سال ۲۰۱۲ در بانکوک اتفاق افتاد. مقامات تایلند ایران را به بمبگذاری برای ترور دیپلماتهای اسراییلی متهم کردند.
هرگاه گیرندهای به سمت یک منبع ساکن که از خود موج صوتی میفرستد برود، بسامد صوتی که میگیرد بیشتر از وقتی است که نسبت به منبع ساکن باشد (شنونده صدا را زیرتر میشنود). و اگر از منبع صوت دور شود، موجی را با بسامد کمتر میگیرد (شنونده صدا را بمتر میشنود). اگر منبع موج نیز از گیرنده دور یا به او نزدیک شود، بسامد صوتی که شنونده میشنود نیز به ترتیب کمتر یا بیشتر میشود.
تمیمی به طراحی و شرکت در بمبگذاری انتحاری رستوران سباررو کمک کرد، که باعث زخمی شدن ۱۴۵ نفر شد. در این بمبگذاری ۱۵ نفر کشته شدند که نیمی از آنها کودک بودند. وی در آن زمان ۲۰ ساله و هنوز در دانشگاه بود. او پس از رانندگی و رها کردن بمب انتحاری به سمت هدف خود، بمبگذاری را در یک کانال خبری فلسطین گزارش کرد.
از فیلمهایی که وی در آن نقش داشتهاست میتوان به هرج و مرج برمیگردد، حماسه بمبئی و دپارتمان اشاره کرد.
چندان که اجازت ز تو جستم همی از مهر گفتی که بمان تات دلیل آیم و رهبر
در فرهنگ دهخدا برای واژه جلق از قول فرهنگ نظام نقل شدهاست که این لفظ در عربی بمعنی سر تراشیدن و سنگ پراندن با منجنیق است و در فارسی بهطور مجاز و تشبیه به سر تراشیدن و استمناء استعمال شده چه در سر تراشیدن هم سر را باید تر کرد و مالید تا مو بخیسد.
فَإِنَّ اللَّهَ هُوَ مَوْلاهُ ولیّه و ناصره. «و جبریل» معینه. وَ صالِحُ الْمُؤْمِنِینَ یعنی ابا بکر و عمر وَ الْمَلائِکَةُ بَعْدَ ذلِکَ ای مع ذلک. «ظهیر» ای اعوان متظاهرون علی من یؤذیه. و قوله «ظهیر» واحد بمعنی الجمع کقوله: «وَ حَسُنَ أُولئِکَ رَفِیقاً».
درود خواندند آنان بمجمع علماء که بد درود همی بر روانشان در خور
هر سو از او خروشی او ساکن و خموشی سرسبز و سبزپوشی جانم بماند حیران
ز بس تراکم نعما بود بماحضرش گمان بری که به آلای ذوالمنن ماند
این ساختمان در آغاز بمنظور دفترکار شاهزاده حبیباللهخان در نظر گرفته شده بود. هنگامی که شاهزاده حبیبالله خان میخواست به این کاخ بیاید، در جریان راه پای اسب وی به سوراخ موش فرورفته و شاهزاده از اسب به زمین میافتد. شاهزاده از همان آغاز فال آن را خوب نگرفته به قصر داخل نشد.
سعید که بر اثر بمبهای شیمیایی نابینا شده به همراه گروهی از همرزمانش برای معالجه به آلمان اعزام میشود. لیلا خواهر سعید که سال هاست در آلمان با شوهر آلمانی و پسرشان یوناس (یونس) زندگی میکند، سعید را در آسایشگاه میبیند. بین سعید و یونس رابطه عاطفی عمیقی برقرار میشود. یکی از همرزمان بسیجی سعید قصد دارد پناهندگی کشور دیگری را بپذیرد و سعید و دوستان دیگرش نسبت به عمل او معترض هستند. با کوششهای پزشکان متخصص یکی از چشمهای سعید معالجه میشود، اما آزمایشهایی که بر روی او انجام میشود روشن میکند که او بر اثر گازهای شیمیایی مبتلا به نوعی سرطان خون شدهاست. همسر او در ایران زایمان میکند و سعید پس از معالجهای نافرجام میمیرد و پس از مرگ او، خواهرش لیلا عازم ایران میشود.
بیا بر گو زحال احتسابم که تا ساقی دهد جام شرابم
پس از مرگ غازانخان به ایلخانی مغول در ایران رسید. وی علاوه بر تأکید بر اجرای قوانین اسلامی، منشوری صادر کرد مبنی بر اینکه کلیه فرامینی که توسط غازان صادرشده، پابرجا و محترم باقی بماند. وی کسانی را که غازان بر کارها گمارده بود ابقا کرد و در مناصب نیز تغییری را اعمال نکرد؛ بنابراین میتوان حکومت اولجایتو را، ادامه حکومت غازان دانست.
ای زنده تن و مرده دلان چند خموشید بر سوک دل مرده بموئید بموئید
و اما چون واجب شرع و مروت بدادی و مال بسیار بماند، طلب ثواب آخرت به صدقات مهم است و نگاهداشتن مال از بهر نوایب روزگار نیز مهم است.لیکن تقدیم آن بر غرض ثواب بخل است نزدیک بزرگان و نزدیک عوام بخل نیست، چه نظر عوام بیشتر مقصود بر دنیا بود و این به نظر هرکسی بگردد.
کجا توانم پیوست با تو کز همه روی شکسته چون دل خاقانی است اسبابم