تحلیل دادهها
معنی کلمه تحلیل دادهها در دانشنامه عمومی
داده کاوی، روش خاصی برای تحلیل داده است که بر مدل سازی و کشف دانش برای اهداف قابل پیش بینی و نه صرفاً توصیفی متمرکز است؛ در حالی که هوش کسب وکار را پوشش می دهد که به طور عمده بر تجمع اطلاعات کسب وکار متکی است. در کاربردهای آماری، تجزیه وتحلیل داده ها را می توان به آمار توصیفی، تجزیه وتحلیل داده های اکتشافی ( EDA ) و تجزیه وتحلیل داده های تأییدی ( CDA ) تقسیم کرد. EDA بر کشف ویژگی های جدید در داده ها و CDA بر تأیید یا تکذیب فرضیه های موجود تمرکز دارد. علم تجزیه وتحلیل بر کاربرد مدل های آماری برای پیش بینی یا طبقه بندی تمرکز دارد، در حالی که تجزیه وتحلیل متن روش های آماری، زبانی و ساختاری را برای استخراج و طبقه بندی اطلاعات از منابع متنی به کار می بندد. تمام این ها، انواع تحلیل داده به شمار می آیند.
یکپارچه سازی داده ها پیش زمینه ای برای تحلیل داده ها است و تحلیل داده با مصورسازی داده و انتشار داده رابطۀ نزدیکی دارد. واژه تحلیل داده گاهی به عنوان مترادف برای مدل سازی داده استفاده می شود.
تجزیه وتحلیل به معنای شکستن کل به اجزاء جداگانه است. تحلیل داده روند به دست آوردن دادهٔ جدید و تبدیل آن به اطلاعاتی مفید در جهت تصمیم گیری کاربران است. داده جمع آوری و تحلیل می شود تا پاسخگوی سوالات، آزمایش فرضیه ها یا تکذیب نظریه ها باشد.
آمارگر جان توکی در سال ۱۹۶۱ تحلیل داده ها را به صورت زیر تعریف کرد: «روش هایی برای تجزیه وتحلیل داده ها، تکنیک هایی برای تفسیر کردن نتایج حاصل از چنین روش هایی، روش های برنامه ریزی جمع آوری داده ها برای آسان تر ساختن تجزیه وتحلیل دقیق تر و صحیح تر و تمام ماشین آلات و نتایج حاصل از آمار که برای تحلیل کردن داده ها به کار بسته می شود. »
چندین مرحله قابل تشخیص وجود دارد که در زیر توضیح داده می شود.
جملاتی از کاربرد کلمه تحلیل دادهها
یکی از موارد قابل توجه این است که در سالهای نه چندان دور داده کاوی و تحلیل دادهها در انحصار متخصصان حوزه فناوری اطلاعات بود و استفاده از این فن آوری کار ساده ای نبود اما اکنون کاری است که همه شرکتها با استفاده از نرمافزارهای موجود در دنیا میتوانند انجام دهند و این ابزارها به شما این امکان را میدهند که ارزیابی رشد تجارت خود، حل مسائل ضروری و فوری، جمعآوری تمام دادههای خود در یک مکان، پیشبینی نتایج آینده و موارد دیگر را با بینشی مناسب انجام دهید.
این دو نیاز مبحث جدیدی را در این حوزه مطرح کردند. کلانداده. فناوری مورد استفاده در کلانداده در وهله اول امکان ذخیرهسازیِ بهینه حجم عظیمی از داده را فراهم کرد. ابزارهای تحلیلی خلق شده در مبحث کلانداده نیز امکان تحلیل دادهها و ارائه نتایج آنی را به وجود آورد.
مطالعه توصیفی گذشته نگر شامل ۴۸ بیمار شامل ۴۳ مورد ژنیکوماستی و ۵ مورد آدیپوماستی (ژانویه ۲۰۱۴ تا دسامبر ۲۰۲۰) بود. تجزیه و تحلیل دادهها در نظر گرفته شده بود. معاینه کیف و بیضهها، جستجوی توده شکمی، بررسی تیروئید و علائم پوستی (جستجوی علائم کشش). معاینه پستان، پوست، غده زیرین را ارزیابی کرد و این امکان را فراهم کرد که بیماران را به ۴ نوع مورفولوژی طبقهبندی کرد:
آغاز یک فرایند و فعالیت ذهنی جهت طرح سؤال و پرسش، بررسی و تحلیل دادههای مفروض، تعریف راهکار ملزوم جهت نیل به مقصود است
پروژهٔ اقیانوس اشیاء یک برنامه تحت رهبری دارپا است که برای ایجاد اینترنت اشیاء در مناطق بزرگ اقیانوسی به منظور جمعآوری، نظارت و تجزیه و تحلیل دادههای محیطی و فعالیت کشتیها طراحی شدهاست. این پروژه مستلزم استقرار حدود ۵۰۰۰۰ شناور است که مجموعه حسگرهای غیرفعال را در خود جای میدهد که بهطور مستقل کشتیهای نظامی و تجاری را به عنوان بخشی از یک شبکه مبتنی بر اینترنت شناسایی و ردیابی میکند.
از اواسط قرن بیستم، تحقیقات بسیاری برای جستجوی نشانههای حیات فرازمینی انجام شدهاست که شامل جستجو برای حیات حاضر و منقرض شده، و جستجوی محدودتر برای حیات هوشمند میشود. بسته به نوع جستجو، روشها از تجزیه و تحلیل دادههای تلسکوپ تا رادیوهایی که برای تشخیص و انتقال ارتباطات استفاده میشوند، متفاوت است.
یادگیری ماشینی کمک فراوانی به صرفه جویی در هزینههای عملیاتی و بهبود سرعت عمل تجزیه و تحلیل دادهها میکند. به عنوان مثال در صنعت نفت و پتروشیمی با استفاده از یادگیری ماشین، دادههای عملیاتی تمام حفاریها اندازهگیری شده و با تجزیه و تحلیل دادهها، الگوریتمهایی تنظیم میشود که در حفاریهای بعدی استخراج پُربازده و بهینهتری داشته باشیم.
از ابررایانه سیمرغ میتوان در هوش مصنوعی، تحلیل کلان دادهها، اینترنت اشیا، تصویرسازی، بازسازی و پویا نمایی، شبیه سازی علمی، هواشناسی، تحلیل دادههای ژنتیک و دیگر کاربردهای علمی که به توان پردازشی بسیار زیاد نیاز دارند استفاده کرد. به گفته خبرگزاری ایرنا مراکز پژوهشی دانشگاهها و مراکز دولتی و خصوصی و شرکتهای دانشبنیان جامعه هدف این ابررایانه هستند. احمد معتمدی، رئیس دانشگاه امیرکبیر، در اینباره گفت: این ابررایانه علاوه بر خدمات رسانی به دولت، در نظر دارد تا زیرساخت قابل اعتمادی را برای شرکت هایی با تمرکز بر شرکت های خصوصی فراهم کند.