تابستانی
معنی کلمه تابستانی در فرهنگ فارسی
معنی کلمه تابستانی در فرهنگستان زبان و ادب
جملاتی از کاربرد کلمه تابستانی
بوعلی دقاق٭ گوید: معرفة رسمیة که قطره و سمیة لا علیه تشفی، و لا غلیلا تسقی. معرفتی رسمی، چون بارانست تابستانی، نه یمار را شفا آرد، و نه تشنه را سیراب کند. شیخ الاسلام گفت که با یعقوب هاشمی بوده، ذوالنون مصری٭ برفته بود پیش وی از وی حکایت میکردند، با یعقوب گفت: هر چه مرا فراموش شود، این فراموش نشود، که روز عید میآمدم یا ذوالنون مصری بهم مردمان از عید بازگشته بودند شادی کنان و در نشاط. ذوالنون مرا گفت. این مردمان نشاط میکنند، که امانت داشتهاند. بگزاردهاند. خود ندانند که از ایشان پذیرفتهاند یا نه؟ یعنی طاعت رمضان. بیا تا یک سو، باز شویم، وبر ایشان بگرئیم.
آگنِش کلتی ورزشکار زن رشتهٔ ژیمناستیک اهل کشور مجارستان است. وی در بین سالهای ۱۹۵۲ تا ۱۹۵۶ میلادی در مسابقات بازیهای المپیک تابستانی در مجموع ۱۰ مدال، شامل ۵ مدال طلا و ۳ نقره و ۲ برنز را کسب کرد.
کُلَّما دَخَلَ میگوید: هر گه که زکریا بر مریم در شدی، در آن محراب وَجَدَ عِنْدَها رِزْقاً. بنزدیک وی روزیی یافتی. در تفسیر آوردهاند که در تابستان میوه زمستانی تازه یافتی، و در زمستان میوه تابستانی تازه. قالَ یا مَرْیَمُ! گفت: ای مریم! أَنَّی لَکِ هذا این ترا از کجاست؟ انّی در لغت عرب دو چیز بود: بمعنی کیف بود، چنان که گفت: أَنَّی یُحْیِی. و بمعنی من أین چنان که این جا گفت: أَنَّی لَکِ هذا قالَتْ هُوَ مِنْ عِنْدِ اللَّهِ مریم گفت: این از نزدیک خداست.
از افتخارات وی میتوان به کسب مدال نقره مدال و لوح یادبود در بخش مسابقات هنری بازیهای المپیک تابستانی ۱۹۴۸ اشاره کرد.
از افتخارات وی میتوان به کسب مدال نقره ۱۰۰ متر آزاد ملوانان در بازیهای المپیک تابستانی ۱۸۹۶ اشاره کرد.
محمدحسنی در نقل و انتقالات تابستانی پیش از لیگ هجدهم با عقد قراردادی به استقلال تهران پیوست.
رخت ابیاری و مثقالی و تابستانی ساده در زیر و خط آورده ببالا پندار
آرژانتین در بازیهای المپیک تابستانی ۱۹۷۲ که در شهر مونیخ برگزار شد، کاروان آرژانتین با ۹۲ ورزشکار در این رقابتها شرکت کرد و موفق به کسب ۱ مدال (۰ طلا، ۱ نقره، ۰ برنز) شد. در جدول رتبهبندی توزیع مدالها، آرژانتین در ردهٔ ۳۳ مسابقات قرار گرفت.
و شرح این از گفتار اهل خبرت درین صنعت آنست که آفتاب را مشرقهاست و مغربها و اول مشرقها آن مشرق تابستانی است جای بر آمدن آفتاب، در درازترین روز از سال آن گه که آفتاب بسرطان شود، و آن نزدیک است بمطلع سماک رامح، و آخر مشرقها مشرق زمستانی است جای بر آمدن آفتاب در کوتاهترین روز از سال، آن گه که آفتاب بجدی شود. و آن نزدیک است بمطلع قلب العقرب و از مشرق تابستانی تا مشرق زمستانی نود درجه است. هر روز آفتاب بدرجه دیگر برآید. و میان این و آن مشرق استوا است آن گه که آفتاب بحمل شود در بهار، و بمیزان شود در مهرگان. و اول مغربها مغرب تابستانی است، جای فرو شدن سماک رامح، و آخر مغربها مغرب زمستانی است جای فرو شدن قلب عقرب، و میان این و آن مغرب استوار است، حمل و میزان و آن هم نود درجه است، هر گه که آفتاب بدرجه سوی جنوب یا شمال میل کند در طلوع، هم چنان در مغرب میل کند در غروب، پس کسی که اول مشرق تابستانی پس پشت خویش دارد و آخر مغرب زمستانی پیش روی خویش روی وی بقبله باشد، و همچنین اول مغرب تابستانی بر دست راست گذارد، و آخر مشرق زمین زمستانی بر چپ روی وی بقبله بود. و اگر اول مشارق براست خویش گذارد و آخر مغارب بر چپ خویش، روی وی بشام باشد.
و آنچه در قرآن مجید گواهی دهد بر اظهار کرامات که اولیا راست حقتَعالی همیگوید اندر صفت مریم عَلَیْهَاالسَّلامُ که وی نه پیغمبر بود و نه رسول هرگاه که زکرّیا نزدیک او شدی، طعام بودی پیش او، و چنین گویند تابستان میوهٔ زمستانی بودی و زمستان میوهٔ تابستانی بودی. زکریّا گفتی « این از کجا؟» مریم گفتی« از نزدیک خدای تعالی» و دیگر جای مریم را گفت وَهُزِّی اِلَیْکِ بِجِذْعِ النَّخْلَةِ تُساقِطْ عَلَیْکِ رُطَباً جَنِیّاً. و این آن وقت بود که رطب نبود.
و اگر گوئیم در بهشت است، آنست که ربّ العزّة گفت: وَ ظِلٍّ مَمْدُودٍ سایه کشیده، نه تابستانی، نه زمستانی، نه باد گرم، نه باد سرد، نه آفتاب، نه زمهریر، راست چون روز نو بهار، همه بنفشهزار و گلزار، نسیم خوش، و جفت نیکو و تندرست، و مرد جوان، و جان شاد و دل خرم.
از افتخارات وی میتوان به کسب مدال برنز هنر گرافیک تجاری در بخش مسابقات هنری بازیهای المپیک تابستانی ۱۹۳۶ اشاره کرد.
از افتخارات او میتوان به کسب مدال نقره کشتی آزاد و مدال برنز کشتی فرنگی در بازیهای المپیک تابستانی ۱۹۳۶ در وزن ۷۹ – ۸۷ کیلوگرم اشاره کرد.
اسرائیل از ۵ تا ۲۱ اوت ۲۰۱۶ در بازیهای المپیک تابستانی ۲۰۱۶ در ریو دو ژانیرو در برزیل به رقابت پرداختند. اسرائیل با ۲ برنز در جایگاه هفتاد و هفتم قرار گرفت.
و چون زکریا صَلَواتُ اللّه علیه به نزدیک مریم اندر آمدی، به تابستان میوهٔ زمستانی دید و به زمستان میوهٔ تابستانی بر وجه تعجب پرسیدی: «أنّی لَکِ هذا (۳۷/آل عمران)» وی گفتی: «مِنْ عندِ اللّه.»
الکساندر نیکلایویچ دیتیاتین (به روسی: Александр Николаевич Дитятин) ورزشکار مرد رشتهٔ ژیمناستیک اهل کشور اتحاد جماهیر شوروی است. وی در بین سالهای ۱۹۷۶ تا ۱۹۸۰ میلادی در مسابقات بازیهای المپیک تابستانی در مجموع ۱۰ مدال، شامل ۳ مدال طلا و ۶ نقره و ۱ برنز را کسب کرد.
او در دومین مرحله از رقابتهای جام جهانی تیراندازی سال ۲۰۱۱ که در سیدنی برگزار شد با کسب مقام دوم موفق به کسب سهمیه در ماده ۱۰ متر تفنگ بادی زنان برای المپیک تابستانی ۲۰۱۲ شد. در بازیهای المپیک لندن با کسب ۳۹۷ امتیاز به مرحله پایانی این رقابتها راه یافت و در مرحله پایانی و با کسب ۴۹۹ امتیاز در ده سری، پس از نمایندگانی از چین، لهستان، چک و آمریکا در رتبه ششم ایستاد. او در رشته تیراندازی پنجاه متر سه وضعیت هم شرکت کرد که رتبه چهل و سوم را کسب کرده و از رسیدن به فینال بازماند.