کارامل
معنی کلمه کارامل در لغت نامه دهخدا

کارامل

معنی کلمه کارامل در لغت نامه دهخدا

کارامل. [م ِ ] ( فرانسوی ، اِ ) ماده ای که در حرارتهای زیاد از ساکاروز یا قند متعارفی به دست می آید. ( گیاه شناسی ثابتی ص 118 ). قند سوخته.

معنی کلمه کارامل در فرهنگ معین

(مِ ) [ فر. ] (اِ. ) قند سوخته ، ماده ای که از حرارت دادن زیاد به قند معمولی به دست آید.

معنی کلمه کارامل در فرهنگ عمید

ماده ای که از سوزاندن قند یا شکر به دست می آید و در تهیۀ بستنی، نوشابه، کیک، و مانند آن به کار می رود، قند سوخته، شکر سوخته.

معنی کلمه کارامل در فرهنگ فارسی

مادهای که در حرارتهای زیاد از ساکارز یا قند معمولی بدست آرند . یا کارامل قهوه و شکلات . شیرینیی است و طرز تهی. آن چنین است : ۲٠٠ گرم قند را در آب زده همینکه مرطوب شد در ظرف ریخته آب نصف لیمو ترش را هم بدان علاوه کنند و هموزن قند خام. غلیظ و تازه روی آتش می پزند و هم می زنند . پس از ۵ دقیقه ۵٠ گرم قهوه یا ۱٠٠ گرم شکلات بدان مخلوط کنند . موقعی که خود را گرفت - یعنی اگر قدری از آن را آب سرد بریزند ببندد - سینی یا قالب آهن سفید را چرب کرده کارامل را در آن ریزند و بصورت مربعات میبرند .
ماده ای که در حرارت های زیاد از ساکاروز یا قند متعارفی بدست می آید

معنی کلمه کارامل در دانشنامه عمومی

کارامل ( به انگلیسی: Caramel ) رنگی است خوراکی، که به طور طبیعی در بسیاری از میوه ها، و ضمن پخت وپز در بسیاری از مواد غذایی به وجود می آید همچنین این رنگ از کاراملی زاسیون شکر نیز به دست می آید.
این ماده ابتدا مایع بوده و کم کم سفت می شود. این رنگ آشنا و چشم نواز، در غلظت های مختلف، رنگ های زرد روشن تا قهوه ای تیره را ایجاد می کند.
از کارامل خشک در مخلوط های خشک استفاده می شود. بیشترین مقدار کارامل در تهیه نوشابه های کافی کولا و محصولات نانوائی مصرف می شود
رنگ خوراکی کارامل، مصارف گسترده در صنایع غذایی و دارویی دارد که از آن جمله اند:
• نوشابه سازی ( کوکا کولا )
• سرکه سازی
• تولید ماءالشعیر
• تولید نان و شیرینی
• کیک کارامل
• تولید فراورده های گوشتی
• تولید انواع سُس
• انواع نوشیدنی های انرژی زا
• مشارکت کنندگان ویکی پدیا. «Caramel». در دانشنامهٔ ویکی پدیای انگلیسی، بازبینی شده در ۲۷ فوریه ۲۰۱۴.
• آب نبات
• جامدهای بی شکل
• دسرهای آمریکایی
• رنگ های خوراکی
• صنعت شیرینی سازی
• روچینه
• مقاله های نیازمند گسترش
• مقاله های دارای واژگان به زبان انگلیسی
• پیوند رده انبار در ویکی داده است
• مقاله های دارای الگوی یادکرد - ویکی
کارامل (فیلم). کارامل ( به عربی: سکر بنات ) یک فیلم لبنانی است.
این اثر اولین فیلم داستانی نادین لبکی ( بازیگر - کارگردان ) و محصول سال ۲۰۰۷ می باشد که عنوان توزیع ِ فرانسوی آن کارامل Caramel ( عربی: سُکَر بَنات ) است.
این فیلم اولین بار در ۲۰ مه ۲۰۰۷ در جشن سینمای کن در ضمن «فعالیت هفتگی» کارگردانان که مختص تازه کارها بود نمایش داده شد.
لیال ( نادین لبکی ) به همراه سه زن دیگر در یک آرایشگاه در بیروت کار می کند که هر یک مشکلاتی برای خود دارند. لیال با یک مرد متأهل ارتباط برقرار کرده است و نسرین ( یاسمین المصری ) دختر مسلمانی است که بکارتش را از دست داده و نمی داند چگونه با این مسئله برخورد کند، مخصوصاً که در شرف ازدواج است. ریما ( جوانا مکرزل ) با هویت زنانه خودش دچار مشکل شده و جمال ( جیزیل عواد ) از بالا رفتن سنش می ترسد.
• نادین لبکی در نقش لیال
• عادل کرم در نقش پاسبان
• یاسمین المصری در نقش نسرین
• جوانا مکرزل در نقش ریما
• جیزیل عواد در نقش جمال
• سهام حداد در نقش رُز
• فیلمبرداری این فیلم ۹ روز قبل از جنگ تابستان ۲۰۰۶ تمام شد.
• به جز نادین و عادل، این فیلم تجربه اول دیگر بازیگران حاضر در آن بود.
• نادین لبکی با آهنگساز این فیلم یعنی خالد مزنر نامزد کرد.

معنی کلمه کارامل در دانشنامه آزاد فارسی

کارامِل (caramel)
مادۀ پیچیده ای، حاصل از حرارت دادن شکر، تا حدی که به رنگ قهوه ای درآید، امّا زغالی نشود. برای رنگین کردن و مزه دارکردن مواد غذایی مصرف می شود. با کارامل حاصل از ساخت نبات از شکر، آب نباتی با همین نام تولید می شود. مکانیسم واکنش های شیمیایی برای تولید کارامل (کارامل شدن)، که منجربه تشکیل چندین ترکیب می شود، به حدّی پیچیده اند که کاملاً شناخته نشده اند. تصور می شود دو ترکیب خاص (استیل فورمواینو ۴ـ هیدروکسیـ۲ و ۵ـ دی متیلـ۳ـ فورانون) در طعم ویژۀ کارامل مؤثرند. از نظر تجاری، فرآیند کارامل شدن را با افزودن آمینواسیدهای خاص تسریع می کنند.

معنی کلمه کارامل در ویکی واژه

قند سوخته ؛ ماده‌ای که از حرارت دادن زیاد به قند معمولی به دست آید.

جملاتی از کاربرد کلمه کارامل

این مشروب از تقطیر شراب یا تفاله بازمانده از آب‌گیری انگور به‌دست آمده و سپس در بشکه‌های چوبی برای مدتی نگه داشته شده تا رنگ قهوه‌ای به‌خود بگیرد. گاهی برای تغییر رنگ محصول نهایی و برای صرفه‌جویی در زمان کهنه کردن به آن کارامل اضافه می‌کنند،
بستنی آبجو با استفاده از مواد معمولی بستنی و آبجو تهیه می‌شود. طعم‌های مختلفی بر اساس نوع آبجو به بستنی داده می‌شود. به عنوان مثال، استفاده از ماءالشعیر اسوات می‌تواند طعمی شبیه مالت و کارامل ایجاد کند، و استفاده از پیلزنر، هندی و آل بی‌رنگ می‌تواند طعم تلخی ایجاد کند. آل بی‌رنگ هندی نیز می‌تواند طعم مالت را ایجاد کند. ماءالشعیر گندم و لاگر را نیز می‌توان به عنوان یک ماده در این غذا استفاده کرد. آبجوهای سبکتر مانند لاگرها در مقایسه با ماءالشعیر تیره‌تر و آبجوهایی با مقدار بالاتری از مالت و رازک که طعم متمایز تری را ارائه می‌دهند، طعم چندانی ندارند.
طرز تهیه آن بدین شرح است: بادام و شکر را مخلوط می‌کنند و در ظرفی می‌ریزند و ۴ قاشق سوپخوری آب در آن ریخته و ظرف را روی آتش می‌گذارند تا شکر طلائی شود سپس بادام و شکر را روی غربال می‌ریزند تا سرد شود و سپس بادام را با دست از شکر جدا می‌کنند و سپس شکر را دوباره در ظرفی ریخته و روی آتش می‌گذارند تا آب شده و به شکل کارامل بدست آید. بادام را در شکر کارامل شده ریخته و بهم می‌زنند تا مخلوط شود سپس مخلوط بادام و کارامل را روی یک سینی مسی ریخته و با قاشق از هم جدا می‌کنند. در ضمن برای درست کردن آن می‌توان به جای شکر از عسل نیز استفاده کرد.