ماءالشعیر

ماءالشعیر

معنی کلمه ماءالشعیر در لغت نامه دهخدا

ماءالشعیر. [ ئُش ْ ش َ ] ( ع اِ مرکب ). ماشعیر. ( از الابنیه ).آب جو. کوشاب. ( ناظم الاطباء ). کشکاب. جوآب. ( یادداشت به خط مرحوم دهخدا ). آب مقشر مطبوخ جو بحدی که مهرا پخته شده باشد. ( تحفه حکیم مؤمن ). || داروئی که از مطبوخ جو حاصل کنند و به بیمار دهند. ( منتهی الارب ). آب که در آن جو پوست کنده نیم خرد ریزندو جوشانند و در طب بکار است. قسمی از آن را مُحَمَّص گویند و آن از جو پوست کنده به آب پخته بدست آید و قسمی از آن را مُدَبَّر گویند و آن ماءالشعیری است که با طبخ عناب سپستان و امثال آن آمیزند. ( یادداشت به خط مرحوم دهخدا ). آب که در آن جو ریزند و جوشانند و نشاندن تشنگی را در بعضی بیماریها چون حمی محرقه بدان کنند. ماء مبارک. ( نوروزنامه ). و نیز در بیماری دموی و صفراوی به ماءالشعیر ایمنی بود و اطباء عراق وی را ماء مبارک خوانند. ( نوروزنامه ). و رجوع به ترکیب ماء مبارک ذیل معنی اول ماء در همین لغت نامه شود.

معنی کلمه ماءالشعیر در فرهنگ معین

(ءُ شَّ ) [ ع . ] (اِ. ) نوشابه گازدار غیرالکلی که از عصارة جوانه جو می سازند.

معنی کلمه ماءالشعیر در فرهنگستان زبان و ادب

{non alcoholic beer} [علوم و فنّاوری غذا] آبجویی که پس از تولید، الکل آن حذف شده است

معنی کلمه ماءالشعیر در دانشنامه عمومی

ماءالشعیر یا آبجوی غیر - الکلی نوعی نوشیدنی گازدار غیرالکلی حلال است که از عصارهٔ جوانهٔ جو به دست می آید. در لغت نامه دهخدا ماءالشعیر یا آبجو این گونه تعریف شده است: آب مقشر مطبوخ جو، داروئی که از مطبوخ جو حاصل کنند و به بیمار دهند، آبی که در آن جو ریزند و جوشانند.
در تمام دنیا از نوعی جو به نام جو دوسر برای آبجوسازی استفاده می شود. [ نیازمند منبع] جو پس از ورود به کارخانه پاک و تمیز می شود. پس از جدا شدن کلیهٔ ناخالصی ها به مخازن شست وشو و ضدعفونی منتقل می شوند، سپس به سالن جوانه زنی هدایت شده و پس از پنج روز به کوره فرستاده می شوند.
دمای سالن بین ۱۷ تا ۲۰ درجه سانتی گراد و رطوبت آن بالای ۷۰ درصد است که این شرایط باعث می شود تا جو بین ۹ تا ۱۱ میلی متر جوانه زده و به مالت تبدیل شود. بعد از آن مالت به واحد پخت می رود و در مخزنی ریخته شده، برای ۳۰ دقیقه خیس خورده، آسیاب شده و در تانک پخت ریخته می شود.
مالت را همراه با آب به مدت ۳ ساعت و ۳۰ دقیقه و در دمای ۷۶ درجه سانتی گراد می پزند. سپس تانک فیلتراسیون منتقل شده و تفاله از آن جدا می شود. مایع به دست آمده به تانک جوش منتقل شده و در آنجا عصارهٔ رازک و شکر به آن افزوده می شود. رازک ویژگی های خاصی به این نوشیدنی می دهد. با رسوب پروتئین باعث شفافیت آن می شود عطر خاصی به آن می بخشد همچنین ته مزه تلخ ماءالشعیر یا آبجو مربوط به رازک است و نیز با خاصیت آنتی بیوتیکی که به پایداری ماءالشعیر یا آبجو کمک می کند، موجبات ثبات این نوشیدنی را فراهم می نماید.
مایع به دست آمده به چیلر منتقل شده و در آنجا شوک حرارتی داده می شود تا از الکلی شدن جلوگیری شود. شربت به دست آمده به سردخانه رفته و حجم آن با آب دو برابر شده، سپس وارد دستگاه فیلتراسیون می شود تا مایع شفافی به نام ماءالشعیر یا آبجو به دست می آید. در سالن بسته بندی مایع به دست آمده در شیشه یا قوطی ریخته شده و به مدت ۳۰ دقیقه در دمای ۷۲ درجه سانتی گراد پاستوریزه می شود.
• افزایش ضریب هوشی
• بازسازی و تأمین انرژی از دست رفتهٔ بدن
• بهبود عملکرد خون رسانی قلب
• خواص درمانی برای خانم های باردار و شیرده
• جلوگیری از وبا
• درمان یبوست
• دفع سنگ کلیه، مُدِر، ضدعفونی کنندهٔ دستگاه گوارش و دستگاه تنفس
• رشد مو و جلوگیری از ریزش آن
رفع تشنگی
• رفع خستگی اعصاب، رفع اضطراب
• کاهش ابتلا به پرفشاری خون
• کاهش خطر بیماری های قلبی و بعضی از انواع سرطان
• محافظت از بدن در برابر سکته های قلبی و مغزی
• مفید برای پوست

معنی کلمه ماءالشعیر در ویکی واژه

نوشابه گازدار غیرالکلی که از عصارة جوانه جو می‌سازند.

جملاتی از کاربرد کلمه ماءالشعیر

ایستک نام یک برند ماءالشعیر در ایران می‌باشد که توسط شرکت‌های آرپانوش و خورشید زریوار تولید می‌شود. این شرکت ابتدا در سال ۱۳۸۲ در رشت استان گیلان شروع به تولید کرد سپس این شرکت در سنندج مرکز استان کردستان یک کارخانه افتتاح کرد.