عباس اباد

معنی کلمه عباس اباد در لغت نامه دهخدا

( عباس آباد ) عباس آباد. [ ع َب ْ با ] ( اِخ ) دهی است جزء دهستان افشاریه ساوج بلاغ بخش کرج شهرستان تهران واقع در 25000 گزی باختر کرج و 60000 گزی جنوب راه شوسه کرج به قزوین. جلگه ای و هوای آن معتدل است و 355 تن سکنه دارد. آب آن از رود کردان تأمین میشود محصول آن غلات ، صیفی ، بنشن ، انگور، لبنیات و شغل اهالی زراعت و گله داری است. راه فرعی از طریق قهوه خانه پل کردان دارد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 1 ).
عباس آباد. [ ع َب ْ با ] ( اِخ ) دهی است جزء دهستان حومه بخش کرج شهرستان تهران.واقع در 14000گزی جنوب باختر کرج و 10هزارگزی راه فرعی کرج به اشتهارد، جلگه ای و هوای آن معتدل است. 93تن سکنه دارد. آب آن از رودخانه کرج تأمین میشود محصولات آن غلات صیفی ، بنشن ، چغندرقند، قلمستان و شغل اهالی زراعت است. راه ماشین رو دارد. مزرعه امین آبادجزء این ده است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 1 ).
عباس آباد. [ ع َب ْ با ] ( اِخ ) دهی است جزء دهستان بهنام پازکی بخش ورامین حومه شهرستان تهران واقع در 21000گزی شمال خاور ورامین کنار راه خراسان. جلگه ای آب و هوای آن معتدل است و 60 تن سکنه دارد. آب آن از رودخانه جاجرود تأمین میشود. محصولات آن غلات ، صیفی ، چغندرقند و شغل اهالی زراعت است. راه مالرو دارد و از طریق فیلستان ماشین رو است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 1 ).
عباس آباد. [ ع َب ْ با ]( اِخ ) ده کوچکی است از بخش مرکزی شهرستان دماوند و 10 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 1 ).
عباس آباد. [ ع َب ْ با ] ( اِخ ) ده کوچکی است از بخش دلیجان شهرستان محلات و 30 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 1 ).
عباس آباد. [ ع َب ْ با] ( اِخ ) دهی است جزء دهستان خرقان شرقی بخش آوج شهرستان قزوین واقع در 27000گزی شمال خاور آوج و 4000گزی راه عمومی. جلگه ای و هوای آن معتدل است. 889 تن سکنه دارد. آب آن از رودخانه تأمین میشود و محصولات آن غلات ، باغات و قلمستان است. شغل اهالی زراعت است. صنایع دستی قالی و جاجیم بافی است راه مالرو دارد ولی ماشین میتوان برد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 1 ).
عباس آباد. [ ع َب ْ با ] ( اِخ ) دهی است جزء دهستان حومه بخش زرند شهرستان ساوه واقع در 11000گزی شمال باختر زرند جلگه ای آب و هوای آن معتدل است. 249 تن سکنه دارد. آب آن از قنات تأمین میشود محصولات آن غلات چغندرقند پنبه پیاز انگور بادام و انواع میوه جات است. شغل اهالی زراعت و گله داری است. صنایع دستی گلیم و جوال بافی است. راه فرعی دارد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 1 ).

معنی کلمه عباس اباد در فرهنگ فارسی

( عباس آباد ) دهی است از دهستان سر ولایتبخش شهرستان نیشابور در ۲۴ کیلومتری شمال غربی چکنه بالا: کوهستانی : ۶۴۸ تن سکنه : قنات غلات : شغل زراعت کرباس بافی .
دهیست از دهستان آورزمان شهرستان ملایر .

معنی کلمه عباس اباد در دانشنامه عمومی

عباس آباد (آق قلا). عباس آباد روستایی در دهستان مزرعه شمالی بخش وشمگیر شهرستان آق قلا استان گلستان ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این مکان ۴۶۸ نفر ( ۱۴۱خانوار ) بوده است.
عباس آباد (ارزوئیه). عباس آباد یک منطقهٔ مسکونی در ایران است که در دهستان دهسرد واقع شده است. براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، این روستا کمتر از سه خانوار جمعیت داشته است.
عباس آباد (اسفندقه). عباس آباد یک روستا در ایران است که در دهستان اسفندقه در شهرستان جیرفت واقع شده است. عباس آباد ۱۸۵ نفر جمعیت دارد.
این روستا در بخش مرکزی شهرستان جیرفت قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۸۵ نفر ( ۳۱ خانوار ) بوده است.
عباس آباد (اسماعیل آباد). عباس آباد، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان خاش در استان سیستان و بلوچستان ایران است.
این روستا در دهستان اسماعیل آباد ( خاش ) قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۶۵۹ نفر ( ۱۷۲ خانوار ) بوده است.
عباس آباد (اصفهان). محلهٔ عباس آباد ( تبریزی ها، تبارزه، سکنه التبریزیه ) یکی از محله های قدیمی در مرکز شهر اصفهان است که از سمت جنوب به زاینده رود ( محدودهٔ بین سی وسه پل و پل مارنان ) و از سمت شمال به خیابان های عباس آباد و صائب محدود شده است. این محله توسط صنعتگران، هنرمندان، تاجران و ثروتمندان تبریزی که به دستور شاه عباس یکم به اصفهان کوچیدند ساخته شد و بعدها به نام شاه، «عباس آباد» خوانده شد. آرامگاه صائب در همین محله قرار گرفته است.
محلهٔ عباس آباد پس از ساخت، زیباترین بخش شهر اصفهان محسوب می شد و شاه عباس از سفیران خارجی در خانه های همین محله پذیرایی می نمود. جمعیت این محله در دورهٔ صفویه بیش از ۵۰ هزار نفر تخمین زده می شود. پس از حملهٔ افغان ها به اصفهان، محلهٔ عباس آباد تا حدود زیادی ویران گشت. اما این محله امروزه نیز از محله های گران قیمت اصفهان محسوب می شود و به درختان چنار قدیمی خود مشهور است.
ژان شاردن که ۵۰ سال پس از ایجاد محلهٔ عباس آباد اصفهان از آن بازدید کرده، دربارهٔ این محله چنین می نویسد:
محله عباس آباد از دروازه سلطنتی ( دروازه دولت ) شروع می شود. این محله را محله تبریزی ها می گویند که یکی از بزرگترین محله های خارج از شهر هم است. بیش از ۲ هزار باب خانه و اماکن عمومی که عبارت است از ۱۲ مسجد، ۱۹ حمام، ۲۴ کاروانسرا و پنج مدرسه در این محله وجود دارد. عباس آباد از پل الله وردیخان شروع و تا پل مارنان که بیش از نیم فرسخ است ادامه می یابد. عباس آباد با عمارت های مجلل و باشکوه از زیباترین نواحی شهر اصفهان است و کوچه های آن برخلاف سایر کوچه های شهر، مستقیم و راست و در بیشتر آنها جوی آب روان است. در آن دو ردیف درخت یکی کنار نهر و دیگری نزدیک دیوارها قرار دارد.
برخی از افراد برجسته و تبارزهٔ ساکن عباس آباد اصفهان:
• صائب تبریزی: شاعر، که در تبریز زاده شده بود و به دستور شاه عباس به همراه خانواده اش در محلهٔ عباس آباد اصفهان ساکن شدند.
• عارف عباس آبادی: شاعر، هم صحبت صائب تبریزی و نویسندهٔ کتاب او
• مهدی الهی عباس آبادی: شاعر، متولد تبریز و ساکن عباس آباد اصفهان
• بهرام بیگ بیانی تبریزی عباس آبادی: خوشنویس و شاعر
• محمدرضا راضی: از تبریزی های ساکن عباس آباد، شاعر و زرگر
• میرزا مقیم جوهری تبریزی: شاعر و زرگر
• اسماعیل خان تبریزی عباس آبادی: شاعر
• میرزا ابوتراب عباس آبادی: شاعر
• میرزا شریف بیگ خازن: شاعر
• میرزا محمدرضا صدرالکتاب عباس آبادی: معمار
عباس آباد (الیگودرز). عباس آباد، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان الیگودرز در استان لرستان ایران است.
این روستا در دهستان خمه قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۳۳ نفر ( ۲۳خانوار ) بوده است.
عباس آباد (بام و صفی آباد). عباس آباد، روستایی در دهستان دهنه شیرین بخش مرکزی شهرستان بام و صفی آباد در استان خراسان شمالی ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، جمعیت این روستا برابر با ۱۴۳ نفر ( ۵۸ خانوار ) بوده است.
عباس آباد (بخش مرکزی مرودشت). عباس آباد یک روستا در ایران است که در دهستان مجدآباد شهرستان مرودشت واقع شده است. عباس آباد ۵۰۵ نفر جمعیت دارد.
عباس آباد (بخش مرکزی مشهد). عباس آباد یک روستا در ایران است که در دهستان میان ولایت واقع شده است. عباس آباد ۱۱۵۶ نفر جمعیت دارد.
عباس آباد (براآن جنوبی). عباس آباد روستایی در دهستان براآن جنوبی بخش مرکزی شهرستان اصفهان استان اصفهان ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این روستا ۲۴۴ نفر ( ۵۱خانوار ) بوده است.
عباس آباد (بروجرد). عباس آباد روستایی است در شهرستان بروجرد در استان لرستان. این روستا در دهستان شیروان در بخش مرکزی این شهرستان قرار دارد.
بنابر سرشماری مرکز آمار ایران، جمعیت این روستا در سال ۱۳۸۵، برابر با ۵۴۴ نفر بوده است که از این میان ۲۸۹ نفر مرد و بقیه زن بوده اند. عباس آباد ۱۳۲ خانوار جمعیت دارد.
عباس آباد (بهشهر). عباس آباد، روستایی است از توابع بخش مرکزی شهرستان بهشهر در استان مازندران ایران.
این روستا در دهستان کوهستان قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۱ نفر ( ۷خانوار ) بوده است. مردم عباس آباد از قومیت تبری هستند. مردم عباس اباد به زبان تبری ( مازندرانی ) سخن میگویند.
عباس آباد (بیرجند). عباس آباد وستایی است در دهستان باقران از توابع بخش مرکزی شهرستان بیرجند، واقع در استان خراسان جنوبی که بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵ مرکز آمار ایران، جمعیت آن بالغ بر ۲۳ نفر ( ۱۲ خانوار ) بوده است.
عباس آباد (تایباد). عباس آباد، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان تایباد در استان خراسان رضوی ایران است.
این روستا در دهستان پایین ولایت قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۶۷ نفر ( ۱۳خانوار ) بوده است.
عباس آباد (تهران). عباس آباد یکی از محله های شهر تهران است که بخش عمده آن در منطقه ۷ شهرداری تهران و بخش کوچکی از آن در منطقه ۶ شهر تهران واقع شده است. این محله در واقع قسمتی از اراضی بزرگ عباس آباد محسوب می شود.
نام خیابان اصلی این محله نیز خیابان عباس آباد می باشد که پس از هفتم تیر ۱۳۶۰ به نام خیابان شهید بهشتی تغییر یافت. از خیابان های مهم این محله می توان به سهروردی، آپادانا، نیلوفر، نوبخت، مهناز، اندیشه، سورنا، میرعماد و پارسا اشاره کرد. این محله از شرق به خیابان شریعتی از شمال به بزرگراه داریوش بزرگ و اراضی عباس آباد، از غرب به خیابان ولیعصر و محله یوسف آباد و از جنوب به خیابان مطهری ( تخت طاووس ) منتهی می شود.
ساختمان های کتابخانه ملی ایران، موزه بانک مرکزی، سازمان بنادر و دریانوردی، وزارت راه و ترابری، استانداری تهران، مجموعه فرهنگستانها، مصلی تهران، بوستان نوروز، بوستان آب و آتش، بوستان طالقانی ( بوستان جهان کودک ) و موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، موزه کتاب و میراث مستند ایران ، باغ کتاب، دانشکده اقتصاد علامه مهم ترین بناهایی هستند که در این منطقه خودنمایی می کنند.
عباس آباد (حومه). عباس آباد روستایی در دهستان حومه بخش مرکزی شهرستان دامغان استان سمنان ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این روستا ۶۱ نفر ( در ۲۸ خانوار ) بوده است.
عباس آباد (خاش). عباس آباد ( خاش ) ، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان خاش در استان سیستان و بلوچستان ایران است.
این روستا در دهستان کوه سفید قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۲۳ نفر ( ۲۴خانوار ) بوده است.
عباس آباد (خداآفرین). عباس آباد یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان منجوان غربی شهرستان خداآفرین واقع شده است. این روستا توسط شخصی بنام کربلایی عباس جعفری ( مالک عباس آباد ) فرزند جعفر قلی خان قاضی لو ازطایفه قاضی لو تیره ای ایل محمد خانلو ساخته شد .
عباس آباد. ( اِخ ) دهی است از دهستان منجوان بخش خداآفرین شهرستان تبریز. واقع در ۲۵هزارگزی جنوب خداآفرین و ۱۷هزارگزی راه شوسهٔ اهر - کلیبر. کوهستانی با آب و هوای معتدل و ۲۶۱ تن سکنه. آب آن از چشمه تأمین می شود. محصولات آن غلات است شغل اهالی زراعت و گله داری است. راه مالرو دارد و دارای محضر رسمی ازدواج و طلاق است .
عباس آباد (خنداب). عباس آباد یا قشلاق عباس آباد روستایی در دهستان خنداب بخش مرکزی شهرستان خنداب استان مرکزی ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این روستا ۵۲ نفر ( ۲۰خانوار ) بوده است.
عباس آباد (دامغان). عباس آباد یک روستا در ایران است که در دهستان رودبار ( دامغان ) واقع شده است.
عباس آباد (درح). عباس آباد روستایی در دهستان لانو بخش درح شهرستان سربیشه استان خراسان جنوبی ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این روستا ۵۳ نفر ( ۱۸خانوار ) بوده است.
عباس آباد (دولت آباد). عباس آباد یک روستا در ایران است که در دهستان دولت آباد شهرستان جیرفتواقع شده است. عباس آباد ۴۴۰ نفر جمعیت دارد.
این روستا در بخش مرکزی شهرستان جیرفت قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۴۴۰ نفر ( ۱۰۱ خانوار ) بوده است.
عباس آباد (رفسنجان). عباس آباد یک روستا در ایران است که در دهستان بهرمان شهرستان رفسنجان واقع شده است.
عباس آباد (ریگان). عباس آباد روستایی در دهستان ریگان بخش مرکزی شهرستان ریگان استان کرمان ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این مکان ۱۵ نفر ( ۵خانوار ) بوده است.
عباس آباد (زرند). عباس آباد ( زرند ) ، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان زرند در استان کرمان ایران است.
این روستا در دهستان وحدت قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن 1300نفر ( 290خانوار ) بوده است.
عباس آباد (زرندیه). عباس آباد روستایی است از توابع بخش خرقان شهرستان زرندیه در استان مرکزی ایران.
این روستا در دهستان الویر قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۴۲۴ نفر ( ۱۳۰ خانوار ) است.
عباس آباد (زیرکوه). عباس آباد زردان روستایی در دهستان افین بخش زهان شهرستان زیرکوه استان خراسان جنوبی ایران است. بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۰ جمعیت این روستا ۲۷۶ نفر ( در ۷۸ خانوار ) بوده است.
عباس آباد (ساوه). عباس آباد روستایی است از توابع بخش مرکزی شهرستان ساوه در استان مرکزی ایران.
این روستا در دهستان قره چای قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۲۴ نفر ( ۱۲۵ خانوار ) است.
عباس آباد (سرخ قلعه). عباس آباد، روستایی در دهستان چهل منی بخش سرخ قلعه شهرستان قلعه گنج در استان کرمان ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، جمعیت این روستا برابر با ۸۵۲ نفر ( ۲۰۶ خانوار ) بوده است.
عباس آباد (سروآباد). عباس آباد ( سروآباد ) ، روستایی از توابع بخش اورامان شهرستان سروآباد در استان کردستان ایران است.
این روستا در دهستان شالیار قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۱۹ نفر ( ۲۶خانوار ) بوده است.
عباس آباد (سیدان). عباس آباد یک روستا در ایران است که در بخش سیدان شهرستان مرودشت در استان فارس واقع شده است. عباس آباد ۶۰۲ نفر جمعیت دارد.
عباس آباد (شهربابک). عباس آباد، روستایی از توابع بخش دهج شهرستان شهربابک در استان کرمان است.
این روستا در دهستان دهج قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۲۶ نفر ( ۴۶ خانوار ) بوده است.
عباس آباد (علی آباد شهرستان تفت). عباس آباد روستایی در دهستان علی آباد بخش مرکزی شهرستان تفت استان یزد ایران است.
دهستان علی آباد پیشکوه در فاصله ۳۶ کیلومتری از شهرستان تفت و ۶۰ کیلومتری شهر یزد قرار دارد با مساحت تقریبی ۲۹۵ کیلومتر مربع در کنار محور اصلی یزد به شیراز واقع شده است. ارتفاع علی آباد از سطح دریا ۲۳۹۰ متر است و بلندترین قله علی آباد ارتفاعی حدود ۳۵۰۰ متر دارد. با آب و هوایی تقریبا کوهستانی، زمستان هایی سرد و تابستان هایی معتدل، میانگین بارش سالانه علی آباد ۲۵۰ میلی لیتر است. دهستان علی آباد شامل ۱۴۷ روستا و مزرعه می باشد که در گذشته کشاورزی در این منطقه رونق فراوانی داشته و شغل اصلی مردم بوده است اما اکنون کشاورزی این منطقه به علت مهاجرت به شهر و کم آبی در حال نابودی است. عبور مسیر ارتباطی یزدبه شیراز از کنار علی آباد موقعیت ممتازی به این روستا بخشیده است . جمعیت آن بالغ بر ۹۰۰ نفر می باشد و شغل اکثر مردم این روستا کشاورزی و دامداری است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این روستا ۴۸ نفر ( ۱۹خانوار ) بوده است.
عباس آباد (غیناب). عباس آباد روستایی در دهستان غیناب بخش مرکزی شهرستان سربیشه استان خراسان جنوبی ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این روستا ۵۴ نفر ( ۱۴خانوار ) بوده است.
عباس آباد (فراغه). عباس آباد یک روستا در ایران است که در شهرستان ابرکوه استان یزد واقع شده است. براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، عباس آباد ۲۰ نفر جمعیت دارد.
عباس آباد (قائنات). عباس آباد روستایی در دهستان قائن بخش مرکزی شهرستان قائنات استان خراسان جنوبی ایران است. بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۰ جمعیت این روستا ۱۴ نفر ( در ۴ خانوار ) بوده است.
عباس آباد (قلعه گنج). عباس آباد، روستایی در دهستان قلعه گنج بخش مرکزی شهرستان قلعه گنج در استان کرمان ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، جمعیت این روستا برابر با ۳۲۱ نفر ( ۹۷ خانوار ) بوده است.
عباس آباد (گلستان). عباس آباد یک روستا در ایران است که در دهستان گلستان شهرستان سیرجان واقع شده است.
عباس آباد (محلات). عباس آباد یک منطقهٔ مسکونی در ایران است که در دهستان باقرآباد واقع شده است. براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، عباس آباد ۳۰ نفر جمعیت دارد.
عباس آباد (مشهد). عباس آباد ( مشهد ) ، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان مشهد در استان خراسان رضوی ایران است.
این روستا در دهستان میان ولایت قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۴۶ نفر ( ۵۹خانوار ) بوده است.
نگاره های زیر توسط آنه ماری شوارتسنباخ در ۱۹۳۹ ثبت شده است. در توضیحات آنها نام روستای عباس آباد در نزدیکی مشهد آمده، لذا به نظر می رسد اشاره به همین جا داشته باشد. توضیحات ذیل هر عکس از توضیحات آلمانی برگردانده شده است.
عباس آباد (مهرستان). عباس آباد، روستایی در دهستان ایرافشان بخش آشار شهرستان مهرستان در استان سیستان و بلوچستان ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، جمعیت این روستا برابر با ۵۸ نفر ( ۱۴ خانوار ) بوده است.
عباس آباد (میامی). عباس آباد روستایی در دهستان میامی بخش مرکزی شهرستان میامی استان سمنان ایران است. این روستا در دهستان میامی و در مسیر جاده تهران - مشهد بعد از داورزن به سمت شاهرود قرار دارد. این روستا تا سال ۱۳۱۱ از توابع خراسان و سبزوار بوده و با نزدیک ترین مرکز شهرستان یعنی داورزن در استان خراسان رضوی ۵۰ کیلومتر فاصله دارد. مردم این روستا به زبان فارسی خراسانی با لهجه سبزواری صحبت می کنند. این روستا دارای ۹ معدن مس است که از جهت اقتصادی برای شهرستان میامی و استان سمنان حائز اهمیت می باشد. معادن دیگر این منطقه، فیروزه، کرومیت، سنگ های تزئینی و نما است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این روستا ۴۳۸ نفر ( ۱۴۸خانوار ) بوده است.
از جاذبه های گردشگری این روستا می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
• قنات های قدیمی روستا
• کاروان شاه عباسی
عباس آباد (میان ولایت). عباس آباد روستایی در دهستان میان ولایت بخش مرکزی شهرستان مشهد استان خراسان رضوی ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این روستا ۱۷۳ نفر ( ۴۲خانوار ) بوده است.
عباس آباد (نصرآباد). عباس آباد روستایی در دهستان نصرآباد بخش مرکزی شهرستان تفت استان یزد ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ این روستا بدون جمعیت بوده است.
عباس آباد (نیمبلوک). عباس آباد روستایی در دهستان نیمبلوک بخش نیمبلوک شهرستان قائنات استان خراسان جنوبی ایران است. بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۰ جمعیت این روستا ۱۰۲ نفر ( در ۳۱ خانوار ) بوده است.
عباس آباد (کاهشنگ). عباس آباد روستایی است در دهستان کاهشنگ از توابع بخش مرکزی شهرستان بیرجند، واقع در استان خراسان جنوبی که بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۱۴ نفر ( در ۵ خانوار ) و طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۳۰ نفر ( در ۹ خانوار ) بوده است.
عباس آباد (کوهپایه). عباس آباد ( کوهپایه ) روستایی در دهستان جبل بخش تودشک شهرستان کوهپایه استان اصفهان ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این روستا ۲۰ نفر ( ۷خانوار ) بوده است.
عباس آباد (کوهستان). عباس آباد یک روستا در ایران است که در استان اصفهان واقع شده است.
عباس آباد (یوسف وند). عباس آباد یک روستا در ایران است که در دهستان یوسف وند شهرستان سلسله در استان لرستان واقع شده است. عباس آباد ۶۹ نفر جمعیت دارد.
این روستا در بخش مرکزی شهرستان سلسله قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۶۹ نفر ( ۱۶ خانوار ) بوده است.

معنی کلمه عباس اباد در دانشنامه آزاد فارسی

عباس آباد. عبّاس آباد
سازمان اسناد و کتابخانه ملی
منطقه ای در تهران. تپه هایی گسترده در حومۀ شمالی تهران است که در دورۀ قاجار، مِلک میرزا عباس ایروانی، معروف به حاج میرزا آقاسی و آباد کرده او بود و از این رو عباس آباد نام گرفت. از شمال به داوودیه، از جنوب به باغ صبا، از شرق به محمودیه و از غرب به یوسف آباد محدود می شود. حاج میرزا آقاسی در اراضی عباس آباد، قلعه ای به نام عباسیه ساخته بود و در آن جا باغبانی و کشاورزی می کرد. پس از مرگ او، نخست به مالکیت دولت درآمد و بعدها پس از چندبار دست به دست شدن، در ۱۳۲۱ق، حاج محمدحسن دارالضرب مالک آن شد. قلعۀ عباسیه شامل پنج باغ و باغچه و یک استخر در کنار جادۀ قدیم شمیران امروز بود و تا اواسط دهۀ ۱۳۶۰ش بعضی از قسمت های آن وجود داشت. خیابان عباس آباد (دکتر بهشتی کنونی) جادۀ قدیم شمیران را به خیابان پهلوی (ولی عصر کنونی) می پیوست. روی رودخانۀ عباس آباد نیز پلی آجری ساخته بودند. در دورۀ رضاشاه پهلوی، با تأسیس پادگان نیروی دریایی در اراضی شرق عباس آباد و پادگان نیروی زمینی در شمال غربی آن و واگذاری بخش عمده ای از زمین های آن به نظامیان، عباس آباد منطقه ای نیمه نظامی شد. پادگان نیروی زمینی پس از پیروزی انقلاب اسلامی به مصلای تهران و چند ساختمان اداری تبدیل شد. در پایان دهۀ ۱۳۲۰ش، عباس آباد جزو حدود غربی شهر تهران بود. در دهۀ ۱۳۴۰ مدرسۀ فرانسوی سن لوئی به عباس آباد منتقل شد. در طرح جامع سال ۱۳۴۸ شهر تهران، تپه های عباس آباد برای احداث شهستان پهلوی (پایتختی نو یا مرکز اداری نو) در ۵۵۰ هکتار مساحت با مرکزیت اداری، سیاسی و بین المللی در دل شهر تهران در نظر گرفته شده بود. از این طرح، فقط بزرگراه شاهنشاهی (مدرس کنونی) و پارک جنگلی عباس آباد که گسترش یافته و امروزه پارک طالقانی خوانده می شود، به مرحلۀ اجرا درآمد. پارک آزادگان، یک پارک جنگلی، فرهنگسرای ارسباران، پارک ساعی، مرکز نشر دانشگاهی، مجموعۀ فرهنگستان زبان و ادب فارسی، دانشگاه علامه طباطبایی (مدرسۀ عالی بازرگانی سابق)، ساختمان مرکزی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان (انجمن فرهنگی ایران و امریکای سابق)، و بیمارستان های آسیا، پاستورنو، و طوس اماکن مهمی از تأسیسات عباس آباد به شمار می روند. جدیدترین بنای عباس آباد، سازمان اسناد و کتابخانۀ ملی ایران است. در این منطقه، ساختمان فرهنگستان های ایران، و چند ساختمان دیگر دولتی در دست احداث است. یکی از بزرگ ترین ساعت های عقربه ایِ گل جهان در تپه های عباس آباد نصب شده است. انشعاب های مهم آن، خیابان های وزرا (خالد اسلامبولی کنونی)، بخارست (احمد قصیر کنونی)، میرزای شیرازی (نادرشاه سابق) و کوه نور است و خیابان های سهروردی و مهناز (صابونچی کنونی) آن را قطع می کنند.

جملاتی از کاربرد کلمه عباس اباد

بااوج خیل، روستایی است از توابع شهرستان عباس اباد در استان مازندران ایران.