زین العابدین مازندرانی

معنی کلمه زین العابدین مازندرانی در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] یکی از علمای بزرگ شهر بابل (بارفروش)، شیخ زین العابدین مازندرانی بارفروشی، فقیه و مجتهد مشهور کربلا است که در این مقاله به اجمال زندگی او را مرور می کنیم.
از شهرهای استان مازندران از قدیم الایام عالمان بزرگی را در خود پرورش داده است که خدمات شایانی به اسلام و مسلمانان کرده اند. این شهر تا پیش از روی کار آمدن رژیم منحوس پهلوی، « بارفروش » خوانده می شد. عالمان آن دیار را «بارفروشی» می نامیدند، اما بعد از آن، به شهر «بابل» تغییر نام داد.
[ویکی شیعه] شیخ زین العابدین بن مسلم بارفروشی مازندرانی حائری(۱۲۲۴-۱۳۰۹ق)، از مراجع تقلید شیعه قرن سیزدهم و چهاردهم قمری. سعید العلماء مازندرانی، صاحب جواهر و شیخ انصاری از مشهورترین اساتید او بودند. وی خوجه های اثناعشری را حمایت و هدایت می کرده است.
زین العابدین حدوداً در سال ۱۲۲۴ق در مازندران و شهر بارفروش (بابل کنونی) به دنیا آمد. پدر او مسلم بارفروشی مازندرانی بود.
مازندرانی در ذی قعده سال ۱۳۰۹ق درگذشت و در باب قاضی الحاجات در صحن حرم امام حسین(ع) به خاک سپرده شد. البته در روز وفاتش اختلافاتی وجود دارد، برخی ۱۳، بعضی ۱۶، عده ای ۱۷ و برخی هم ۱۹ ذی قعده را ذکر کرده اند. سید محسن امین نقل کرده که زین العابدین در روز شنبه به بیماری دچار شد و فردای آن روز از دنیا رفت.

جملاتی از کاربرد کلمه زین العابدین مازندرانی

شیخ فضل‌الله از شاگردان میرزا بود و میرزا هم به وی عنایت داشت؛ ولی با وجود میرزا حبیب‌الله رشتی و محمد حسین کاظمینی و زین العابدین مازندرانی که همسطح میرزا بودند، میرزا نمی‌خواست به شیخ فضل‌الله ارجاع بدهد و خلاف شرع مرتکب شود و از طرفی هم می‌خواست حیثیت و احترام شیخ فضل‌الله حفظ شود، لذا ایشان در جواب نوشته بود: ما گفته‌ایم احتیاطات ما را به غیر مراجعه کنید، ایشان خود ما هستند.