حسینی

معنی کلمه حسینی در لغت نامه دهخدا

حسینی.[ ح ُ س َ ] ( ع ص نسبی ) منسوب به حسین بن علی ( سمعانی )سید حسینی ، که از اولاد حسین بن علی ( ع ) باشد. سادات حسینی. همچون سادات حسنی. || کنایت از آدم ساده و بی تکلف : راسته حسینی بی قید و شرط. || یکی از اقسام انگور. ( مجموعه مترادفات ص 51 ). || ظرفی است که آن را از ( چرم ) بلغار و گاهی از چرم هم دوزند. ( برهان قاطع ). نوعی ظرف سفالین لعاب دار. || یکی از دوازده مقام موسیقی. قسمی آواز. یکی از دو فرع مقامه اصفهان. نام پرده سرود. ( شرفنامه منیری ) ( برهان ). که آن را در آخر شب نوازند. ( آنندراج ) ( غیاث اللغات ) : و مغنیان هموم این قول را در پرده احزان حسینی بر آهنگ تیزی مخالف راست کرده که... ( جهانگشای جوینی ).
حسینی. [ ح َ ] ( ع ص نسبی ) نسبت به حَسین که بطنی از طی باشند. ( سمعانی ).
حسینی. [ ح ُ س َ ] ( اِخ )تیره ای از ایل بلوچ. ( جغرافیای سیاسی کیهان ص 93 ).
حسینی. [ ح ُ س ِ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان چهارایماق بخش قره آغاج شهرستان مراغه. واقع در 17500گزی شمال خاوری قره آقاج و 21هزارگزی جنوب شوشه مراغه به میانه. ناحیه ای است کوهستانی معتدل مالاریایی. دارای 286 تن سکنه میباشد. ترک زبانند. از چشمه مشروب میشود. محصولات آنجا غلات ، بزرک. اهالی به کشاورزی گذران میکنند. صنایع دستی : جاجیم بافی است. راه مالرو است و در دو محل به فاصله یک هزارگز بنا شده که به نام حسینی بالا وپائین مشهور است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5 ).
حسینی. [ ح ُ س ِ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان ییلاق بخش حومه شهرستان سنندج. واقع در چهل وهشت هزارگزی خاور سنندج و سه هزارگزی شمال شوسه سنندج به همدان. ناحیه ای است واقع در جلگه. سردسیر. دارای 350 تن سکنه میباشد. کردزبانند. از چشمه مشروب میشود. محصولات آنجا غلات. اهالی به کشاورزی گذران میکنند. صنایع دستی زنان : قالیچه ، جاجیم ، گلیم بافی. راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5 ).
حسینی. [ح ُ س ِ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان مشهدریزه میان ولایت باخرز بخش طیبات شهرستان مشهد. واقع در 42هزارگزی شمال باختری طیبات و 105هزارگزی باختر راه اتومبیل روطیبات به شهر نو. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).
حسینی. [ ح ُ س ِ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان دربقاضی بخش حومه شهرستان نیشابور واقع در هیجده هزارگزی خاور نیشابور.ناحیه ای است واقع در کویر شورزار. گرمسیر. دارای 125 تن سکنه میباشد. فارسی زبانند. از قنات مشروب میشود. محصولات آنجا غلات. و اهالی به کشاورزی گذران میکنند. راهش مالرو است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).

معنی کلمه حسینی در فرهنگ عمید

گوشه ای در دستگاه های شور و نوا، زیرکش.

معنی کلمه حسینی در فرهنگ فارسی

( صفت اسم ) یازدهمین دوره از ادوار دوازده گان. ملایم موسیقی ایرانی که معرف یک دستگاه است .
ده از دهستان پشتکوه بخش تفت شهرستان یزد

معنی کلمه حسینی در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] حسینی (ابهام زدایی). حسینی ممکن است اسم برای اشخاص ذیل باشد: • ابو الفتح حسینی عربشاهی، فاضل، متکلم، فقیه، اصولی و مفسری شیعی• بهادرعلی حسینی، نویسنده و مترجم هندی• حاج امین حسینی، مفتی فلسطین و از نخستین رهبران جنبش فلسطینیان بر ضد سلطه انگلیس و صهیونیسم در قرن چهاردهم هجری/ بیستم میلادی• حسین بن مساعد حسینی حائری، عالم، محدّث و نسب شناس شیعی قرن نهم و دهم• حسین بن حسن حسینی خلخالی، از دانشمندان حنفی مذهب قرن دهم و یازدهم • سیدعلی حسینی سیستانی ، از فقها و مراجع بزرگ شیعه در عصر حاضر• سیدماجد بن ابراهیم حسینی، جدّ خاندان پشت مهدی از علما و فضلای شیعی قرن دوازدهم و سیزدهم• سیدمحمدابراهیم حسینی قزوینی، فرزند میرمحمدمعصوم، فقیه، حکیم و متکلم امامی• شمس الدین محمد حسینی جرجانی، جُرْجانی، شمس الدین محمد بن علی حسینـی (د ۸۳۸ ق/ ۱۴۳۵م)، ادیب ، منطق دان و متکلم• سیدعبدالله حسینی شیرازی، مشهور به اصیل الدین واعظ، مفسر و محدث شیعه قرن نهم هجری• سیدمهدی حسینی شیرازی، از مشاهیر فقهای جهان تشیع در قرن چهاردهم هجری قمری• سیدنورالدین حسینی شیرازی، از علمای بزرگ شیعه در قرن چهاردهم هجری قمری• سیدابراهیم حسینی استهباناتی شیرازی، از علمای بزرگ شیعه در قرن چهاردهم هجری قمری• سید جواد حسینی عاملی غروی، علامه آیت الله سید جواد حسینی عاملی غروی از فقهای شیعه در قرن دوازدهم هجری قمری• سید محسن امین حسینی عاملی، از علمای بزرگ شیعه در قرن سیزدهم و چهاردهم هجری قمری
...

جملاتی از کاربرد کلمه حسینی

پشت حسینیان حجاز از ملال خم صوت مخالفان عراق از نشاط راست
پس از لحظه یی آمد از در حسین حسینی که بُد عرش را زیب و زین
آب‌انبار حسینیه مربوط به دوره صفوی تا افشار است و در شهرستان یزد، بخش مرکزی، دهستان فهرج (یزد)، روستای فهرج واقع شده است. این اثر در تاریخ ۲۷ بهمن ۱۳۸۷ با شمارهٔ ثبت ۲۴۷۴۷ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
ده و دو پرده زان آمد پدیدار حسینی بود امّا پردهیی زار
گفته می شود خاندان آل ثانی حاکمان قطر در اصل برای این منطقه هستند، البته اصلیت خاندان های الحسینی، الشیخ، و البسام نیز به این منطقه باز می گردد.
یک طایفه سادات حسینی را امسال نه خورد و نه خواب است، نه آب است و نه نان است
جهان را سور و جان را نور اعنی امام سالکان سید حسینی
بد بعشاق حسینی؛ پیشرو پاک خاطر آی و پاک اندیش رو
ولی میراث استادان از این زیبا سخن دارد حسینی باید از معنی که تا جای حسن گیرد
همه از باده ی حُبّ حسینی تا ابد سرخوش به راه حق گذشته از سر هستی به یکجایی
ابوالحسین حسینی قرشی (عربی: أبو الحسین الحسینی القرشی) چهارمین خلیفه[الف]داعش بود. وی از ۳۰ نوامبر ۲۰۲۲ تا ۲۹ آوریل ۲۰۲۳، خلافت این گروه را برعهده داشت که در نهایت، داعش، کشته‌شدن او را به صورت رسمی اعلام کرد.
خلق حسن و خوی حسینیست که او راست چون سید ما کیست به اوصاف حمیده
سیدمحمدکاظم عصار در سال ۱۳۰۰ هجری قمری در کاظمین به دنیا آمد. پدرش محمد حسینی لواسانی تهرانی (۱۲۶۴–۱۳۵۶هجری قمری)، فقیه و مؤلف آثار مذهبی و فلسفی از جمله تفسیر بر «شرح المنظومه» ملا هادی سبزواری بود. سیدمحمدکاظم در چهار سالگی همراه پدرش به تهران نقل مکان کرد. جد او، سیدمحمود حسینی مازندرانی الاصل بود که در لواسان به دنیا آمده بود و در تهران زندگی می‌کرد و شغل عصاری (روغن‌کشی) داشت. پدر سیدمحمدکاظم شغل عصاری را رها کرد و دروس حوزوی خواند و تا آخر عمر به تدریس و تألیف علوم اسلامی مشغول بود.
نیارد آن قلم گفتن به عقل خویش تحسینی نداند آن قلم کردن به طبع خویش انکاری
پس از سالها اقامت در کربلا، وی به تهران نقل مکان کرد و ساکن این شهر شد تا اینکه در سال ۱۲۸۵ هجری درگذشت. پیکرش به کربلا منتقل و در صحن کوچک حسینی دفن شد. از وی تنها یک دختر باقی مانده‌است.
آب‌انبار نوآباد مربوط به دوره قاجار است و در نائین، محله نوآباد، در کنار حسینیه نوآباد و مسجد خواجه واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۴ اسفند ۱۳۸۳ با شمارهٔ ثبت ۱۱۵۵۷ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.