حیفا
معنی کلمه حیفا در فرهنگ فارسی
معنی کلمه حیفا در فرهنگ اسم ها
معنی: نام بندری در فلسطین
معنی کلمه حیفا در دانشنامه آزاد فارسی
ساختمان کتابخانه دانشگاه دریابندر مهم و مرکز صنعتی در شمال شرقی مناطق اشغالی فلسطین در دامنۀ کوه کارمل۱، حدود ۸۵کیلومتری شمال تل آویو۲. ۲۵۲,۳۰۰ نفر جمعیت دارد (۱۹۹۵). پایگاه دریایی مهم رژیم اشغالگر قدس در این شهر واقع شده است. این شهر مرکز بخش حیفا است.
Mount CarmelTel Aviv
معنی کلمه حیفا در ویکی واژه
منسوب به حیف؛ حسرت نارو خوردن، کلک خوردن. پشیمانی از نامردی کسی که از او غافل شوند. حقه، کلک. حیفا وئوردِه. کلک زد.
جملاتی از کاربرد کلمه حیفا
بازان، شرکت نفتی فعال در بخش پاییندستی صنعت نفت، دارای بزرگترین پالایشگاه نفت اسرائیل و تولیدکننده فراوردههای نفتی و دامنه گستردهای از محصولات پتروشیمیایی، همچنین عرضه نفت خام و بنزین است، که در شهر حیفا اسرائیل مرکزیت دارد.
هالیوا در شمال تل آویو زندگی می کند. برای بار دوم ازدواج کرده و دارای پنج فرزند از جمله دو فرزند از ازدواج قبلی خود است. وی دارای مدرک لیسانس علوم اجتماعی از دانشگاه برایلان و فوق لیسانس علوم اجتماعی از دانشگاه حیفا است.
جوزف در یک خانواده مسیحی از روستای مسیحی الجش (الجلیل) در شمال اسرائیل به دنیا آمد. والدین او شاربل و واردا جوزف هستند و او یک خواهر بزرگتر به نام لورن دارد. شاربل در تیپ ۳۵ چترباز اسرائیل خدمت میکرد. خانواده جوزف زمانی که الینور جوان بود به محله عرب نشین وادی نسناس در حیفا نقل مکان کردند.
الیاس صنبر در سال ۱۹۴۷ در حیفا متولد شد. او تنها ۱۵ ماه سن داشت که خانوادهاش در لبنان سکونت گزید. وی در سال ۱۹۶۹ در دانشگاه بینالمللی حقوق دانشگاه پاریس مشغول تحصیل شد. بعد از آن در لبنان و سپس در دانشگاه پرینستون در ایالات متحده تحصیلات خود را ادامه داد.
آواز دادم و گفتم شیخاسیر و اسیر ضعیفکم بدین گرمی متاز که در قافله ضعیفانند و بدین حد مشتاب که در خدمت نحیفانند، از براق همت بر مرکب مجاهدت نشین، تا سست پایان کاروان از گرد موکب تو باز نمانند.
خیابانی به نام او در اورشلیم نامگذاری شدهاست. همچنین خیابانهای دیگری به نام او در تل آویو و حیفا وجود دارند.
به خواری منگر ای مُنعِم، ضعیفان و نحیفان را که صدرِ مجلسِ عشرت، گدای رهنشین دارد
حق پایمال باطل و دین دست سود کفر حیفا که یافت شرک ز توحید برتری
احسان رشید عبّاس (۲ دسامبر ۱۹۲۰ – ۲۹ ژانویه ۲۰۰۳) ادیب، تاریخنگار، پژوهشگر، ناقد و استاد دانشگاه فلسطینی-اردنی بود.در زادگاهش روستای عین غزال، حیفا و عکا درس خواند. سپس در دانشکدهٔ عربی قدس به تحصیل ادامه داد. از دانشکدهٔ ادبیاتِ دانشگاه قاهره در سال ۱۹۴۹م دانشآموخته شد. سپس در سال ۱۹۵۴م دکترای خود را گرفت. در دانشگاه خارطوم (۱۹۵۱–۱۹۶۱) و دانشگاه آمریکایی بیروت (۱۹۶۱–۱۹۸۷) نیز استاد بود. در سال ۱۹۸۷ به اردن کوچید و در کمیسیون نگارش تاریخ سرزمین شام در دانشگاه اردن همکاری نمود. در امان درگذشت و همانجا دفن شد.
مقام اعلی، آرامگاه سید علیمحمد باب(بنیانگذار آیین باب) است. این آرامگاه در دامنه کوه کرمل واقع در شهر حیفا اسرائیل قرار دارد. این محل پس از روضه مبارکه (آرامگاه بهاءالله)، دومین مکان مقدّس برای بهائیان بهشمار میآید.
امالفحم (در عبری: אום אל-פחם) نام شهری در استان حیفا اسرائیل است که جمعیت آن در سال ۲۰۰۶ ۴۲٬۱۰۰ نفر و مساحت آن ۲۲٫۲۵۳ کیلومتر مربع بودهاست.
این منطقه تنها ۷۰ کیلومتر از شهر دمشق فاصله دارد. به گونهای که میتوان دمشق را از فراز آن دید. این منطقه همینطور تنها ۷۰ کیلومتر تا شهر ساحلی حیفا (مرکز صنعتی-اقتصادی شمال اسرائیل) فاصله دارد. خاک حاصلخیز این منطقه، از ویژگیهای آن است. این منطقه، مساحتی نزدیک ۱۸۰۰ کیلومتر مربع دارد که اسرائیل ۱۲۰۰ کیلومتر آنرا اشغال کردهاست.
شوقی افندی اقدامات فراوانی در احداث و توسعه مرکز جهانی بهایی را در منطقه حیفا-عکا انجام داد. وی آرامگاهی زیبا بر مزار باب ساخت و باغهایی گسترده در اطراف مزار باب در دامنه کوه کرمل و آرامگاه بهاءالله معروف به روضهٔ مبارکه در خارج شهر عکّا طراحی و ایجاد نمود. او همچنین ساخت آرشیو بینالمللی بهائی (دارآلاثار) را که اولین ساختمان از مجموعه ساختمانهای مرکزی اداری بهائی در دامنه کوه کرمل در حیفا بود به اتمام رساند.