چترباز

معنی کلمه چترباز در لغت نامه دهخدا

چترباز. [ چ َ ] ( نف مرکب ) کسی که بوسیله چتر نجات از هوا بزمین فرودآید. آن کس که با چتر نجات از درون بالن هوایی یا از درون هواپیما بزمین فرودآید. فرودآینده با چتر نجات از هوا بزمین. سربازی که بوسیله چترنجات در خاک دشمن یا در مواضع جنگی دشمن فرودآید.
- هنگ چترباز. تیپ چترباز ؛ عده ای از سربازانند که فن فرودآمدن با چتر نجات را می آموزند و در این کار ورزیده و ماهر شوند. رجوع به چتر نجات شود.

معنی کلمه چترباز در فرهنگ معین

( ~. ) (اِمر. ) ۱ - کسی که با چتر نجات از هواپیما به زمین فرود آید. ۲ - سربازی که به وسیلة چتر نجات در خاک دشمن یا میدان جنگ فرود آید. ۳ - (عا. ) طفیلی .

معنی کلمه چترباز در فرهنگ عمید

۱. کسی که با چتر نجات از هواپیما، بالگرد، و امثال آن به زمین فرود می آید.
۲. سربازی که به وسیلۀ چتر نجات در خاک دشمن یا در میدان جنگ فرود می آید.

معنی کلمه چترباز در فرهنگ فارسی

کسی که باچترازهواپیمابزمین فرود آید
( صفت ) کسی که با چتر نجات از هواپیما بزمین فرود آید .
کسیکه بوسیله چتر نجات از هوا بزمین فرود آید . آنکس که با چتر نجات از درون بالن هوایی یا از درون هواپیما بزمین فرود آید .

معنی کلمه چترباز در ویکی واژه

کسی که با چتر نجات از هواپیما به زمین فرود آید.
سربازی که به وسیلة چتر نجات در خاک دشمن یا میدان جنگ فرود آید.
طفیلی.

جملاتی از کاربرد کلمه چترباز

او عاشق ماجراجویی است. او مجوز خلبانی و چتربازی را در سن ۲۰ سالگی گرفت و در سن ۲۴ سالگی یک دوره آموزشی معروف در مدارس مرزی خارج از کشور در مین، در ایالات متحده، به پایان رساند.
وی که یک چترباز درجه اول است پس از فارغ‌التحصیل شدن از دانشگاه دولتی نیویورک در کورت لند در سال ۱۹۷۵ ستوان دوم شد و در جنگ خلیج فارس به سال ۱۹۹۱ در لشکر ۸۲ هوایی خدمت کرد.
یکی از ماموریت‌های اصلی کار خبررسانی این است تا به عنوان یک علامت هشدار پیش‌گیرانه و اولیه از مشکلات قریب-الوقع برای مردم عامه و آن‌های که می‌توانند به این مشکلات رسیدگی نمایند، عمل کنند. این علامت‌دهی باید به‌طور قانع‌کننده باشد و این یعنی سازمان‌های خبری باید خبرنگاران خود را در مورد کار آگاهانه در بخش‌های گوناگون دنیا، آموزش و تعلیم دهند. آن‌ها نمی‌توانند تصویری که حالا مشهور شده‌است را نشر کنند – تصاویری از چتربازها که جهت رسیدگی عاجل به فاجعه‌ی، به یک منطقه پرش می‌کنند. این چنین تصاویر به «افغانستان‌گرایی» تداوم می‌بخشد، مفهومی که از سال‌ها کاربرد خود را از دست داده‌است، حتی اگر چنین مفهومی اصلاً وجود می‌داشت.