جنون گاوی
معنی کلمه جنون گاوی در دانشنامه عمومی
تنها با آزمایش مغز ونخاع حیوان می توان تشخیص داد آلوده است یا نه؛ بنابراین به هیچ عنوان نمی شود از روی گوشت آلوده تشخیص داد که آلوده است یا خیر.
تغییر در رفتار طبیعی، گام های غیرطبیعی، علایم فلجی، حساسیت به صدا و لامسه. دوره نهفتگی بیماری در دام ۳ تا ۶ سال است، بنابراین علایم در گاوهای بالغ دیده می شود. طول دوره بیماری در دام چند هفته تا چند ماه است که سرانجام منجر به مرگ حیوان می شود. دوره نهفتگی بیماری در انسان نیز بسیار طولانی و بیش از ۵ سال است. علایم بیماری شامل فراموشی، لکنت زبان، اختلال حافظه، عدم تعادل، فلج و بی اختیاری است که نهایتاً با مرگ خاتمه می یابد. بیشترین ضایعه در سلول های عصبی رخ می دهد که منجر به حفره حفره شدن و اسفنجی شدن بافت مغز و نخاع می شود.
این بیماری برای نخستین بار در یک مزرعه در سال ۱۹۸۵ در انگلستان گزارش گردید پیش از سال ۱۹۸۵ هیچ کس شناختی از بیماری جنون گاوی نداشت مدت ها قبل دامپزشکان پاتولوژیست یک بیماری ناشناخته را که غیرقابل تشخیص بود گزارش دادند و تا سال ۱۹۸۷ هیچ مشکلی دلیل بر اینکه این بیماری به گونه اپیدمی در حال پیشرفت باشد وجود نداشت پژوهش های انجام گرفته بر روی موارد آلوده منتج به این شد که پودر استخوان و پودر گوشت تولیدی تنها فرضیه ای بود که به عنوان عامل بیماری غیرقابل تشخیص اعلام گردید. در ۱۹۹۰ انتقال گاو به گاو از راه تزریق داخل وریدی و داخل مغزی تأیید گردید. در سال ۱۹۸۹ در کشور انگلستان و پس از این در اسکاتلند و ایرلند محدودیت برای مصرف گوشت گاوسانان در جیره انسانی اعمال گردید و اتحادیه اروپا نیز در همان سال محدودیت های گسترده ای را به دنبال گزارش ۴۰ موارد بیماری انسفالوپاتی اسفنجی شکل گربه سانان بر اثر تغذیه با مواد غذائی بامنشاء دامی برای واردات گونه های دام زنده و فراورده های آن ها اعمال کردند.
معنی کلمه جنون گاوی در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه جنون گاوی
پریسینر در سال ۱۹۹۷ بخاطر تحقیقاتش در پیدا کردن دلیل و توضیح بیماری جنون گاوی و معادل آن در انسان «بیماری کروتزفلد جاکوببرنده» برنده جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی شد. او در این کار، اصطلاح پریون را ابداع کرد که از کلمات پروتئین و عفونت گرفته شدهاست. بازمیگردد به توضیح نوعی عفونت مربوط به پروتئین که قبلاً توضیحی برای آن وجود نداشت.