جلیقه
معنی کلمه جلیقه در فرهنگ عمید
معنی کلمه جلیقه در فرهنگ فارسی
معنی کلمه جلیقه در دانشنامه عمومی
جلیقه (فیلم). جلیقه یا ژاکت ( به انگلیسی: The Jacket ) ، یک فیلم آمریکایی دلهره آور روان شناختی و علمی - تخیلی محصول ۲۰۰۵ به کارگردانی جان می بوری است و بازیگرانی مانند آدرین برودی، کیرا نایتلی، کریس کریستوفرسون و جنیفر جیسن لی در آن به ایفای نقش پرداخته اند. این فیلم تا حدودی بر اساس رمان ستاره گرد جک لندن است که در سال ۱۹۱۵ منتشر شده است.
یک کهنه سرباز به طور اشتباهی به یک موسسه نگهداری از تبهکاران روانی فرستاده شده و در آنجا همانند موش آزمایشگاهی تحت آزمایش های گوناگون یک پزشک قرار می گیرد.
• آدرین برودی در نقش جک استارکز
• کیرا نایتلی در نقش جکی پرایس
• کریس کریستوفرسون در نقش دکتر توماس بکر
• جنیفر جیسن لی در نقش دکتر لورنسون
• کلی لینچ در نقش جین پرایس
• دنیل کریگ در نقش رودی مکنزی
• جیسون لوئیس در نقش افسر هریسون
• لورا مارانو در نقش جوانی جکی
• نایجل ویتمی
• پال برچرد
• ریچارد دوردن
معنی کلمه جلیقه در دانشنامه آزاد فارسی
تن پوشی کوتاه، تا کمر و گاه تا بالای کمر، بی آستین و بی یقه. پیشینۀ این تن پوش همان ارخالق است. در دوره هایی از تاریخ، آستینِ کوتاه هم داشته، و در جلو با چند دگمه بسته می شده است. روی قبا یا پیراهنِ رو یا تن پوش بلند، پوشیده می شد. پس از قرن ۱۲ق به بعد، ارخالق های کوتاه، به تدریج شبیه جلیقۀ امروزی شد که تن پوشی زنانه و مردانه بود. خفتان یا نیمچه، بَدَن و قُرْطُق یا کُرْته را هم سلف این تن پوش دانسته اند. جلیقۀ بی آستین در میان روستاییان رواج داشت و هنوز هم دارد. نوع تابستانی آن از نخ و زمستانی آن از بافته های ضخیم تر بود. امروزه به طور رایج همراه کت و شلوار پوشیده می شود.
جملاتی از کاربرد کلمه جلیقه
هفتمین شنبه اعتراضات جلیقهزردها در روز ۲۹ دسامبر با بسیج گستردهٔ معترضان در سراسر فرانسه از جمله شهرهای پاریس، مارسی، لیون، تولوز و بوردو ادامه یافت. در شهر مارسی شماری از خیابانها بسته شدند و درگیریهایی در برخی شهرها از جمله پاریس، نانت و روئان میان پلیس و شماری از معترضان روی داد. تعداد معترضان در این روز در مقایسه با روزهای اول اعتراضات کاهش قابل توجهی داشتهاست. اما تنها در شهر مارسی نزدیک به هزار نفر ضمن تجمع در اطراف بنای «طاق پیروزی» شعار استعفای امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه را سر داده و خواستار برگزاری همهپرسی شدند.
در ۳۰ نوامبر ۲۰۲۲، دولت اسلامی اعلام کرد که ابوالحسن در جریان نبرد کشته شده است. ابوعمر، سخنگوی داعش، خبر را در همان روز تأیید کرد. سنتکام نیز تأیید کرد که ابوالحسن خود را با جلیقه انتحاری در جریان درگیری با اعضای سابق ارتش آزاد سوریه که در میانههای اکتبر کشته است.
نوع پوشش مردم پیرانشهر مانند سایر کردها خصوصیات منطقه مکریان است. لباس مردها دو تکه شامل شلواری بالا را گشاد و دم پای تنگ که در اصطلاح مردم منطقه آن را پاتول میگویند و پیراهنی از جنس و رنگ شلوار که آن را نیز که وا مینامند، میباشد ضمناً کمربندی پارچه ای بنام پشتیند یا پشت بند نیز بروی محل بستن شلوار بسته میشود. افراد مسن اغلب کلاه و دستمال یا اصطلاحاً جامعه رانی را بهسر میبندند. زنان پیراهنی یکسره و از کمر چین دار و آستینهای بلند به تن میکنند. زنان نیز شال به کمر میبندند روسری به سر میگذارند و شلوار به پا دارند. ضمناً جلیقه ای که در اصطلاح محلی کلیجه نامیده میشود به تن میکنند.
ورزش در آب خنک برای بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس ایدئال است. آب مانع از گرم شدن بدن میشود و این امکان را به آنها میدهد تا یک سری از فعالیتهایی را که درمحیط خشکی قادر به انجام آنها نیستند، انجام دهند. به کار بردن جلیقه نجات و تخته شنا میتواند گزینههای کمکی مناسبی برای بیماران باشد.
طبق گفته فارس نیوز، افراد مسلح پس از گذاشتن کمین برای تیم خبری العالم، «حسین مرتضی» مدیر دفتر این شبکه را از ناحیهٔ سینه و پا هدف قرار دادند. اما به دلیل پوشیدن جلیقهٔ ضد گلوله، مدیر دفتر العالم توانست از این عملیات از پیش برنامهریزی شده جان سالم به در ببرد و فقط از ناحیهٔ پا مجروح شد.
پس از آنکه برای آنها در هر پست، ۵۰ سنت چینی یا ۵ مائو پرداخت شد به این نام مشهور شدند، نام دیگر جلیقه قرمز، جلو دار قرمز وحزب پنج مائو نیز گویند.
در ۲۳ نوامبر ۲۰۱۹ جلیقه زردهای فرانسه با در دست داشتن پلاکاردهایی از یک تصویر هنری از کارتونهای مانا نیستانی که در آن، یک نیروی نظامی در حال بریدن گلوی نقشه ایران است، حمایت خود را از معترضان ایرانی اعلام کردند. روی پلاکاردها متنی با این محتوا درج شده بود: «فرانسه، ایران، عراق، شیلی، مبارزهای مشابه، نئولیبرالیسم را متوقف کنید.»
در یازدهم فوریه ۲۰۰۵ آیهان یک ساعت طلایی از پدرش دریافت کرد. به گفته محققان، خانوادههای مسلمان معتقد، ساعت را به عنوان هدیه پدر به پسر به عنوان پاداش و قدردانی میدانند. هر بار که شاهد اصلی و مادرش با محافظان و جلیقههای ضد گلوله وارد دادگاه میشدند، متهم آیهان سوروچو آستینهای خود را بالا میزد و ساعت مچی طلای خود را به شکلی نمایشی نشان میداد. روزنامه دی ولت در سال ۲۰۰۶ نوشت که آیهان سوروجو "از مدتها قبل تبدیل به بت بسیاری از جوانان ترک و کرد" شده بود و او در کنار سایر زندانیان در بازداشتگاه نوجوانان کیفرنگرود "مقام شهادت " داشت. بسیاری از زندانیان مسلمان او را به عنوان یک قهرمان مورد احترام قرار میدادند.
اسپورتاکس در این برنامه تلویزیونی یک لباس ورزشی آبی و سفید، یک جلیقه آبی، یک کلاه جوراب ساق بلند آبی با نوار سفید ضخیم و نوار مشکی نازک روی آن، عینک آبی روشن، چکمههای آبی تیره با خطوط قرمز، سیاه و سفید پوشیده بود و بند فلزی آبی روی بازوی خود و سبیل نوک تیز مشکی داشت.
آسوکا در مدل دوم خود، یک جلیقه براق آبی کم رنگ دارد که از شانههای او شروع میشود و تا اولهای ران او تمام میشود. اطراف این جلیقه، طرحهای براق مشکی زیبایی دارد. هم چنین دور دستهای آن که در شانه او تمام میشود، لایه نازک براق مشکی زیبایی است. هم چنین او یک لباس نیم تنه آبی پر رنگ دارد که یقه نسبتاً معمولی دارد. کفشهای او آبی و بنفش و مشکی و سفید است که طرحهای ستارههای مشکی دارد. دستکش او هم مانند کفشهایش، آبی و بنفش و مشکی و سفید است.