جسور. [ ج َ ] ( ع ص ) دلیر بلندبالا. ( منتهی الارب ) ( آنندراج ) ( ناظم الاطباء ). دلیر. گستاخ. متهور و بی شرم. ( منتهی الارب ). مذکر و مؤنث در آن یکسان است. یقال : رجل جسور و امراءة جسور. ( از ناظم الاطباء ). دلیر. ( مهذب الاسماء نسخه خطی ). خیره. ( مجمل اللغة ). بی پروا. گستاخ. متهور سخت باجسارت. بستاخ. متجاسر. دلیر نه بجایگاه. آنکه دلیری کند بر. ( از یادداشت مؤلف ). ج ، جُسر، جُسُر : هرکه در کارها جسور بود از ندامت همیشه دور بود.؟ جسور. [ ج ُ ] ( ع اِ ) ج ِ جِسر و جَسر،بمعنی پل. ( منتهی الارب ) ( آنندراج ) ( ناظم الاطباء ). جسور. [ ج ُ ] ( ع مص ) دلیری کردن. ( منتهی الارب ) ( آنندراج ). پیش آمدن دشمن خود راو دلیری نمودن. ( ناظم الاطباء ). دلیر شدن. ( المصادر زوزنی ). || عبور کردن شتران از بیابان. || پل ساختن. ( منتهی الارب ) ( ناظم الاطباء ).
معنی کلمه جسور در فرهنگ معین
(جَ ) [ ع . ] (ص . ) ۱ - گستاخ . ۲ - دلیر.
معنی کلمه جسور در فرهنگ عمید
۱. شجاع، دلیر، بی باک. ۲. گستاخ.
معنی کلمه جسور در فرهنگ فارسی
شجاع، دلیر، بیباک، گستاخی ( اسم ) جمع جسر پلها. دلیری کردن پیش آمدن دشمن خود را و دلیری نمودن یا عبور کردن شتران از بیابان یا پل ساختن .
معنی کلمه جسور در ویکی واژه
گستاخ. دلیر.
جملاتی از کاربرد کلمه جسور
من راقب الناس مات هما و فاز باللذه الجسور
ز ما بگو تو بآن شوخدیدگان جسور که از وخامت این ماجرا کنید حذر
عشق آزاد و غیور و ناصبور در تماشای وجود آمد جسور
کانکه جسور است بسلطان عهد خویش رساند به هلاکت ز جهد
در تاریخ روایی ایران، اردشیر همچو مردی قهرمان و جسور و دوراندیش و با حس پایمردی و حوصلهٔ فراوان نمایانده شده است؛ بنابراین متون، وی مردی استوار و عین دست یازیدن به خشونت و بیرحمیهای بسیار، همواره رفتاری جوانمردانه میداشته و بهگاه نبرد، همواره پیشاپیش جنگاوران خویش میجنگیده است. در متون تاریخ روایی ایران، اردشیر از آن روی کامیاب شد که از نسل دودمان شاهنشاهان باستانی ایران بوده و از سوی یزدان به فرمانروایی ایرانشهر برگزیده شدهبود. اما در این نکته تردید نیست که موجه جلوه دادن فرمانروایی ساسانیان، بعدها و در اواخر دورهٔ شاهنشاهی آنان با افزودن مطالبی چند بر جریان واقعی رویدادهای آن روزگار صورت پذیرفت و احتمالاً آوردن این مطالب در نوشتههای رسمی علل سیاسی میداشته باشد.
پیش از حقیقت ناراحتکنندهٔ ال گور، قبل از آواتار و وال-ای، پیش از آنکه توجه به محیط زیست چنین بر سر زبانها بیفتد آواز زمین مایکل جکسون بود. یکی از غیرمعمولترین و جسورانهترین آهنگهای اعتراضی در تاریخ موسیقی عامهپسند. یک آهنگ موفق جهانی که در بیش از ۱۵ کشور شماره یک گردید، اما در آمریکا حتی منتشر هم نشد.
بعدها اعلام شد که این پروژه در ابتدا با عنوان منبع اصلی که بر اساس آن ساخته شده بود، دختر دراکولا نام داشت، در حالی که یونیورسال مجدداً اعلام کرد که آنها تداومی منحصر به فرد را با مومیایی (۲۰۱۷) در نظر گرفته بودند، اما هر نسخه همچنان «بدون محدودیت در بودجه، رتبه یا ژانر ریشه در ژانر وحشت دارد. آنها بخشی از یک فیلم یا جهان به هم پیوسته مشترک نیستند، که به هر فیلم اجازه میدهد به تنهایی برای خودش بایستد. این مسیر جدید فیلمساز محور است و از فیلمسازان مبتکر با ایدههای اصلی و جسورانه برای این شخصیتها دعوت میکند تا داستانها را توسعه داده و آنها را مطرح کنند.» عنوان فیلم در ژانویه ۲۰۲۴ بهطور رسمی به ابیگیل تغییر داده شد.
آزاده آن بود که در شدائد صبور بود و در وقایع حمول و در مکائد جسور، الکریم حمول و الئیم خمول چون حرارت این سخن بدماغ پیر رسید.
یکی از منتقدان دربارهٔ اجرای اولیه نوشت: «این اثر جدید بتهوون، دارای ایدههای عالی و جسورانه است، و … قدرتِ بزرگی در شیوهٔ کار خود دارد، اما سمفونی بهطور بیحدوحصری بهبود مییافت، اگر بتهوون بتواند خودش آن را کوتاه کند و این امر روشنایی، شفافیت و وحدت بیشتری را برای کلِ اثر به ارمغان میآورد». دیگری گفت که سمفونی «اکثراً آنقدر شکننده و پیچیدهاست که فقط کسانی که شکستها و شایستگیهای این آهنگساز را مانند آتش میپرستند (که در بعضی مواقع مضحک است)، میتوانند از آن لذت ببرند». اما یک منتقد تنها دو سال بعد، اِروئیکا را به سادگی بهعنوان «عالیترین، اصلیترین، هنریترین و در عین حال جالبترین سمفونی از همه سمفونیها» توصیف کرد.
به عنوان نمونه، خواجه رشیدالدین فضلالله همدانی؛ سیاستمدار و اندیشمند برجسته عهد فرمانروایی ایلخانان، ۴ قرن پس از طبری، برای نگارش کتاب خود، جامع التواریخ که به تعبیر تاریخپژوهی چون دیوید مورگان، اهمیت و تاریخنگاری عصر مغول مدیون و مرهون وجود آن است و همچنین پژوهشگری چون جان بویل آن را دائرةالمعارف تاریخی خوانده و البته مورخ برجستهای چون دکتر عبدالحسین زرینکوب از آن به عنوان عظیمترین و جسورانهترین طرح در تاریخنویسی مسلمانان و نیای فراموش شده تواریخ امروز کمبریج یاد کردهاست، از شیوهای بهره جست که پیشتر طبری به کار برده بود.
نکو شیوه و پخته تدبیر باش جسور و غیور و کلان گیر باش
به هر صورت این پشتیبانی هیتلر بود که رومل را در جایگاهش حفظ میکرد. تمایل قابل توجه پیشوا به ریسک کردن، شیفتگی او به فنآوریهای نوین نظامی و علاقه او به افسران میدانی جسور مانند رومل، امکان بروز حداکثری توان بالقوه آنها را فراهم میآورد. با این حال هیتلر نیز در حالی که همچنان او را دارای قابلیتهای زیادی میدید، در نهایت به منتقد «بدبینی مطلق» رومل در ارتباط با آینده در مواجهه با «کوچکترین مشکلات» بدل شد و از سپردن برخی جایگاهها و اختیارات به او اجتناب میکرد.
شنیدم که نام توباشد غفور از ان اینچنین در گناهم جسور
یکی گروه بدیدند شوخ چشم و جسور بدل دلیر و بتن فربه و بهش لاغر
بادیه نشینان به خیر و نیکی نزدیکترند تا شهریان، بدویان از آنان دلیرتر و دارای عصبیت هستند، زیرا زندگی سخت و سلحشورانه دارند. شیوهٔ زندگیشان ساده است و از راه پرورش شتر گذران زندگی میکنند و تنها میتواند حداقل نیازهای خود را برآورند. این شیوهٔ زندگی، آنان را مردمی جسور و بااراده میکند. سختیهای زندگی در بیابان، نیازمند تلاش مشترک و همیاری است که از راه عصبیت حاصل میشود.
فلک خراب شوی انقدر غرور چرا به اهل بیت نبی گشته ای جسور چرا؟
اسقفهای پروتستان که به تازگی جسور شده بودند، توجه خود را به پایان دادن به تلاشهای روحانیون محافظه کار برای «جعل عشای ربانی پاپ» از طریق خلاءهای موجود در کتاب دعای ۱۵۴۹ معطوف کردند. کتاب دعای مشترک در زمانی تألیف شد که لازم بود امتیازی به سنت گرایان داده شود. کشیشهای محافظه کار از این امر بهره بردند که مراسم عبادت جدید را تا حد امکان شبیه مراسم قدیم اجرا میکردند، از جمله بالا بردن نان و شراب در مراسم عشای ربانی. اسقف محافظه کار گاردینر کتاب دعا را در حالی که در زندان بود تأیید کرد. مورخ ایرلندی، ایمون دافی به این نکته اشاره میکند که بسیاری از مردم غیر روحانی با کتاب دعا «به عنوان یک کتاب دعای انگلیسی» رفتار میکردند.
دیگر دستورالعمل رفتار برادر کامکار را از حالا دادن خلاف صواب میدانیم، همین قدر که او را در موارد عزم و رزم جسور و مقدم و آن عالیجاه را درمراتب احتیاط و حزم مجرب و ممتحن بجا آورده ایم کافی است. البته هر چه پیش آید هر روزه عرضه داشت خواهد شد و هر چه بخاطر اقدس رسد مقرر خواهیم داشت.