ثوم
معنی کلمه ثوم در فرهنگ معین
معنی کلمه ثوم در فرهنگ عمید
معنی کلمه ثوم در فرهنگ فارسی
( اسم ) سیر( خوردنی )
سیر تریاق روستائی
معنی کلمه ثوم در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه ثوم
تو اینجا باش با عباس و اکبر من و کلثوم و لیلای مکدر
سید آورد سر میانه ی جمع ام کلثوم بنت فاطمه گفت
ام کلثوم، دختر علی ابن ابیطالب و فاطمه زهرا؛ خواهر زینب، حسن بن علی و حسین بن علی است. او در واقعه کربلا از آغاز تا پایان حضور داشت. زادروزش در سال ششم هجری و مرگش چهار ماه و ده روز پس از بازگشت از شام و در مدینه اتفاق افتاد.
از غم بی دستی عباس خم همچون هلال قامت کلثوم دل پرخون بی غم خوار کرد
رقیه فاطمه کلثوم با زین العبا گرید جوان و پیر و مرد و زن از این غم برملا گرید
خون شد دل حیدر ز علمداری کلثوم سوزد دل زهرا ز جلوداری زینب
از آنجا که با افزایش سن، تواناییهای آوازی او کاهش یافته بود، میتوان این آهنگ را آخرین نمونهٔ موسیقی عربی کلاسیک دانست، در زمانی که حتی خود ام کلثوم، خواندن قطعاتی تحت تأثیر موسیقی غربی که توسط محمد عبدالوهاب ساخته شد، شروع کرده بود.
در آن زمان همچنین ام کلثوم همکاریش را با آهنگساز جوانتر یعنی ریاض سنباطی که چند سال قبل به تیم هنری او پیوسته بود را بهطور قابل توجهی افزایش داد.
ام کلثوم بنت محمد (به عربی: أم كلثوم بنت محمد) سومین دختر محمد پیامبر اسلام از همسر اولش خدیجه بنت خویلد بود.
به زینب (س) چنین ام کلثوم گفت که ای با مهین مام در رتبه جفت
سمت و سوی ترانههای ام کلثوم در دههٔ ۴۰ میلادی و ابتدای ۵۰ میلادی و همچنین شیوهٔ اجرای پختهٔ او سبب شد، که از این دوران به عنوان عصر طلایی ام کلثوم یاد شود.
هنوز نام کنیزی کسی نبرده به کلثوم بگو چرا قد سروت ز بار غصه خمیده
ام کلثوم با گوش دادن به آموزش آواز توسط پدرش به برادر بزرگش، خالد، آواز خواندن را فراگرفت. وی از همان سالهای جوانی استعدادی شگرف در خوانندگی از خود نشان داد و همچنین تلاوت قرآن را از پدرش آموخت و بنا به برخی روایات، تمام آن را از برکرد.
در پی انقلاب، به دلیل آنکه او برای خاندان سلطنتی خوانده بود، انجمن موسیقیدانان مصر عضویت او را ملغی کردند، هنگامی که قضیهٔ ممنوعیت اجرای ترانههای او در رادیو به گوش جمال عبدالناصر رسید، او گفت: آیا آنها دیوانه شدهاند؟ میخواهند مصر علیه ما بشود؟ و پس از آن مجدداً برنامههای امکلثوم در رادیو پخش شدند.
سید حسین نصر نیز در دانشنامه بریتانیکا ازدواج عمر بن خطاب و ام کلثوم را تأیید میکند.
ام کلثوم با پسر عموی پدرش طلحه بن عبیدالله که چهل سال از او بزرگتر بود ازدواج کرد. و با او صاحب سه فرزند بنامهای زکریا، یوسف، و عایشه شد. طلحه در جنگ جمل در سال ۶۵۶ کشته شد.
مو پریشان عصمت پروردگار زینب و کلثوم با حال نزار
اگرچه ز غم عباس شد کمان قد کلثوم خبر ز شام و دف و بربط و رباب ندارد
امکلثوم در سال ۱۹۳۶ در نخستین فیلمش به نام وداد بازی کرد. او در پنج فیلم دیگر نیز ایفای نقش کرد که چهارتا از آنها ساختهٔ احمد بدرخان بودند. شناختهشدهترین فیلمهای وی سلامه و فاطما هستند.
درآن دم به بالین سالار شاه برفت ام کلثوم با اشک و آه