صدد
معنی کلمه صدد در لغت نامه دهخدا

صدد

معنی کلمه صدد در لغت نامه دهخدا

صدد. [ ص َ دَ ] ( ع اِ ) نزدیکی. ( منتهی الارب ) ( غیاث اللغات ) ( دهار ). || رویاروی. ( منتهی الارب ). مقابله و برابری چیزی. ( غیاث اللغات ). مقابله. ( ربنجنی ). المقابلة و المثل. ( مهذب الاسماء ). || مجازاً، قصد نمودن. در پی کاری شدن. ( غیاث اللغات ).
- بصدد بودن ، در صدد برآمدن ؛ قصد چیزی را کردن. در پی تحصیل چیزی بودن :
نه در صدد عیون اعمالم
نه از عدد وجوه اعیانم.مسعودسعد.اعقاب و اولاد او بر آنکس که در دیار هند بصدد ملک و معرض حکم باشد برین قضیت میرود. ( ترجمه تاریخ یمینی ص 293 ).
صدد. [ ] ( اِخ ) شهری است بر مرز و بوم شمالی اسرائیل چنانکه موسی و حزقیال قرار دادند ( سفر اعداد 34: 8 و حزقیال 47: 15 ) بسیاری گمان دارند که صدد همان صدد حالیه است که 75 میل بشمال شرقی دمشق و 35 میل بجنوب شرقی حمص مسافت دارد، و آن مزرعه عظیمی است و از آثار قدیمی در آنجا جزچند عدد ستونهائی که در دیوار خانه بنا شده است نیست و دارای بستانها و اراضی مزروعه میباشد و مسیحیان آنجا از کلیسای یعقوبیه میباشند. ( از قاموس مقدس ).

معنی کلمه صدد در فرهنگ معین

(صَ دَ ) [ ع . ] (مص ل . ) قصد کردن .

معنی کلمه صدد در فرهنگ عمید

قصد.
* در صدد بودن (برآمدن ): قصد داشتن.

معنی کلمه صدد در فرهنگ فارسی

روبارو، روبرو، و نیز به معنی قصد
شهری است بر مرز و بوم شمالی اسرائیل چنانکه موسی و حزقیال قرار دادند

معنی کلمه صدد در دانشنامه عمومی

صدد ( به عربی: صدد ) یک منطقهٔ مسکونی در سوریه است که در شهرستان حمص واقع شده است.
صدد ۳٬۵۰۳ نفر جمعیت دارد.

معنی کلمه صدد در دانشنامه اسلامی

[ویکی الکتاب] معنی مُطَّهِّرِینَ: کسانی که در صدد پاک کردن خود هستند
معنی لَّوَّامَةِ: بسیار ملامتگر- بسیار سرزنش کننده (منظور از نفس لوامه نفس مؤمن است ، که همواره در دنیا او را به خاطر گناهانش و سرپیچی از اطاعت خدا ملامت میکند ، و در روز قیامت سودش میرساند . بعضی گفتهاند : منظور از نفس لوامه جان آدمی است ، چه انسان مؤمن صالح ، و چه ا...
تکرار در قرآن: ۴۲(بار)
به عقیده راغب، صد و صدود گاهی به معنی اعراض و انصراف و گاهی به معنی منع و برگرداندن است یعنی هر دو لازم و متعدی است. به عقیده مجمع، صحاح، قاموس، اقرب، صدود، لازم است به معنی اعراض ولی لازم و متعدی هر دو می‏آید راغب آن را به قول نسبت می‏دهد. فعل آن در صورت لازم بودن از نصر ینصر و ضرب و یضرب و در صورت متعدی بودن فقط از نصر ینصر آمده است (اقرب). ضمناً قول راغب درباره متعدی بودن صدود مورد تصدیق قرآن نیست که صدود فقط یکبار در قرآن نیست که صدود فقط یک بار در قرآن آن هم لازم است گرچه راغب متعدی گفته و آن این است . یعنی می‏بینی که منافقان از تو اعراض می‏کنند اعراضی محکم. در آیات ، ، . صدّ حتماً به معنی منع و برگرداندن است که متعدی به مفعول اول و ممفعول دوم به واسطه حرف جر است. ولی در آیات دیگر که مفعول اول ذکر نشده گرچه می‏شود آن را اضمار کرد ولی لازم گرفتن بهتر است مثل . یعنی از آنها بعضی به حق ایمان آورده و بعضی اعراض کرده است. و مثل . یعنی آنان که کافر شده و از راه خدا اعراض کردند. نظیر آن . است که اعراض را با کفر جمع کرده. ایضاً آیاتی نظیر . که ظاهراً به معنی اعراض است نه منع. آیه زیر نیز به نظرم به معنی اعراض باشد . بگو جنگ در ماه حرام کاری بزرگ و اعراض از دین خداست. نا گفته نماند همه افعال مضارع این لفظ در قرآن مجید از باب نصر ینصر آمده در آیه . که آن به معنی اعراض و از ضرب یضرب آمده است. ولی باآن که در قرآن‏ها به کسر (ص) نوشته شده در مجمع فرموده:اهل مدینه، ابن عامر... آن را به ضمّ (ص) و بقیّه به کسر آن خوانده‏اند.

معنی کلمه صدد در ویکی واژه

قصد کردن.

جملاتی از کاربرد کلمه صدد

تا پیش از کودتای ۱۲۹۹ ایران یازده بار در صدد بازگرداندن بحرین برآمد که به دلیل مخالفت دولت انگلیس ناکام ماند. از آن پس نیز تا سال ۱۳۴۶ هرگز از ادعای حق حاکمیت خود بر بحرین چشم نپوشید. هم‌زمان که بریتانیا اقدام‌های متفاوتی برای افزایش نفوذ خود در جزیره می‌کرد، ایران با اعتراض‌های رسمی و غیررسمی و گاه با اقدام‌های عملی و نامه‌نگاری پاسخ می‌گفت. ایران حتی به سازمان‌های بین‌المللی نیز شکایت کرد که بر اثر اشغال ایران در جنگ جهانی دوم به جایی نرسید. هم‌زمان حکومت آل‌خلیفه با وارد کردن عربهای سنی به بحرین می‌کوشید تا ترکیب جمعیتی را تغییر دهد.
چون دانستی که مرض حسد از جمله امراض مهلکه نفس است پس در صدد معالجه آن برآی همچنان که مذکور شد، علاج امراض نفسانیه، به معجون مرکب از علم و عمل است.
در صدد هلاک من شیوهٔ چشم مست تو مرد کشی و سرکشی عادت زلف پست تو
با همه خلق جهان در صدد مرحمتی جز به ما بر سر آزار نبودی هرگز
بلکه صاحب این صفت، چون قدم در راه طلب نهاد و در صدد تحصیل مقصود بر آمد نه او را بیم جان است و نه پروای سر، نه از شمشیر می ترسد و نه از خنجر، و می گوید:
شرم رویش از عرق صددیده بیدار داشت چشم را هر چند در خواب گران افکنده بود
عنایت و کرمت گر شود پذیر فتار سپهر در صدد بندگان ما باشد
«گشتالت» چگونگی ادراک بصری توسط مغز انسان را توضیح می‎دهد. از آن‎جا که زمان ظهور این نظریه مصادف با دوران اوج‌گیری هنر مدرن است، از همان ابتدا به حوزه طراحی وارد شده و تاکنون جایگاه مهمی در هنر داشته است. مفهوم گشتالت به زبان ساده یعنی ذهن انسان برای درک پدیده‌ها آن‎ها را به صورت یک کل دریافت می‎کند. به بیان دیگر، با استناد به اصول گشتالت، ذهن در نگاه نخست به جای درک جزء به جزء یک تصویر در صدد است که یک کلیت از آن ارائه دهد.
بازگشتند همه دست تهی شاه را در صدد عرضه دهی
هر کرا در پیش این مشکل بود خون تواند کرد اگر صددل بود
بعد از ورود باروت از چین به مناطق مسلمان‌نشین، مهندسان و کیمیاگران مسلمان در صدد توسعه باروت‌های انفجاری وتطبیق آن با سلاح‌های ساخت خودشان برآمدند و آنقدر در کارشان موفق بودند که برای اولین بار در جهان توپ ساختند و آنها را در جنگ‌های صلیبی استفاده می‌کردند.
بر باد شده در صدد روی تو، هر پنج
نقطه خال پریرویی اگر مرکز شود می توان صددور چون پرگارزد باپای خشک