( خاطرة ) خاطرة. [ طِ رَ ] ( ع اِ ) رجوع به خاطره شود. خاطره. [ طِ رَ / رِ ] ( از ع ، اِ ) اموری که بر شخص گذشته باشد و آثاری از آن در ذهن شخص مانده باشد. گذشته های آدمی. || وقایع گذشته که شخص آن را دیده یا شنیده است. دیده های گذشته یا شنیده های گذشته.ج ، خواطر، خاطره ها، خاطرات. || یادگار. - خاطره نویس ؛ افرادی که خاطرات افراد بزرگ تاریخ زمان خود را می نویسند. - خاطره نویسی ؛ عمل ثبت خاطرات.
معنی کلمه خاطره در فرهنگ معین
(طِ رِ ) [ ع . ] (اِ. ) ضمیر، اندیشه و خیال ، یادبود، یادگار، آن چه بر کسی گذشته و اثرش در ذهن مانده .
معنی کلمه خاطره در فرهنگ عمید
۱. اثری که از یک واقعه در ذهن کسی می ماند. ۲. یادبود، یادگار.
معنی کلمه خاطره در فرهنگ فارسی
ضمیر، اندیشه وخیال، یادبود، یادگار، آنچه گذشته اموریکه بر شخص گذشته باشد و آثاری از آن در ذهن شخص مانده باشد .
معنی کلمه خاطره در فرهنگ اسم ها
اسم: خاطره (دختر) (عربی) (تلفظ: xātere) (فارسی: خاطِره) (انگلیسی: khatere) معنی: یادبود، یاد، ذهن، حافظه، خاطر، اتفاقی که در گذشته افتاده و در ذهن شخص باقی مانده است
معنی کلمه خاطره در دانشنامه عمومی
خاطره (رمان). خاطره ( با نام اصلی: The First Time ) یک رمان مهیج نوشتهٔ جوی فیلدینگ محصول سال ۲۰۰۰ است. خاطره (فیلم ۲۰۱۵). خاطره ( به انگلیسی: Memoria ) فیلمی محصول سال ۲۰۱۵ و به کارگردانی ولادمیر دی فانتنی و نینا لجتی است. در این فیلم بازیگرانی همچون جیمز فرانکو، توماس مان و تئو هالم ایفای نقش کرده اند. خاطره (فیلم ۲۰۱۷). خاطره ( انگلیسی: Rememory ) یک فیلم علمی–تخیلی و درام به کارگردانی مارک پلانسکی است. این فیلم نخستین بار در جشنواره فیلم ساندنس در ۲۵ ژانویه ۲۰۱۷ به نمایش درآمد و در ۲۴ اوت ۲۰۱۷ در گوگل پلی منتشر شد. از بازیگران آن می توان به پیتر دینکلیج و جولیا اورموند اشاره کرد. • پیتر دینکلیج • جولیا اورموند • آنتون یلچین • هنری ایان کوسیک • کولین لرنس • مارتین دونوان • اولین بروشو
معنی کلمه خاطره در ویکی واژه
memoria ricordo ضمیر، اندیشه و خیال، یادبود، یادگار، آن چه بر کسی گذشته و اثرش در ذهن مانده.
جملاتی از کاربرد کلمه خاطره
و اگر از قبل فقار [مهره گردن] آمده بود آن مهره را به جای خویش باز بری به آلتی مانند کلبتین [گاز انبر، نیشکش دندانپزشکی] و انبر که سر وی دراز باشد فروکنی به کلو [گلو] و دستههای انبر را باز کشی تا آن سر انبر بر مهره افتد و به جای باز بَرَدَش و این علاج را مخاطره است.
اقدس خاوری (۱۳۰۸ – ۱۵ آبان ۱۳۸۷) با نام هنری خاطره پروانه، خواننده و ردیفدان موسیقی سنتی ایرانی بود.
در مواردی بیماران گزارش دادهاند که خاطره ای از اعمال تهاجمی در ذهنشان ندارند و احساسی شبیه این دارند که گویا آن زمان در خواب بودهاند. در چنین مواردی بیمار ممکن است با اطمینان کامل، واقعیت اعمالی که انجام دادهاست را منکر شود.
به گزارش خبر آنلاین، المیرا شریفیمقدم که چند سال پیش برای نخستین بار از ماجرای قتل پدرش، پرده برداشت، بار دیگر به مناسبت سالگرد این واقعه، خاطرهٔ خود از آن شب را نوشت.
از بس رمیده خاطره از ذوق بی حضور ساقی گرم پیاله دهد سرنگون کنم
از پی تعظیم پیک این بشارت، دور نیست خلق عالم را اگر خیزد ز خاطرها غبار
رعد از فراز بام، تو گوبی مگر ز بند دیوی بجسته از پی هول و مخاطره
او در کتاب آرامش حقیقی نیز خاطرهای را تعریف کرده که لزوم پرهیز از خشونت حتی خشونت درون را متذکر میشود، وی میگوید:
وین همه پرتوی از خاطره مخدوم منست آنکه جز بر در او بخت مبیناد مرا
محبت عمرها شد رفته میجوشد ز خاطرها ندارد جز فراموشی کسی گر یاد کس دارد
بس که چون عنقا ز خاطرها فراموشیم ما گر جهان از ما نپوشد چشم میپوشیم ما!
گر بتازی بردرشتیهای ایامش سبک میکند چون معنی نازک به خاطرها گذار
آرش عباسی تئاتر را از سال ۱۳۶۹ در دوران راهنمایی با نمایش قاب عکس خاطرهها آغاز کرد و همان سال جایزه بهترین بازیگر مدارس شهرستان و استان را برای این نمایش دریافت کرد. در تابستان ۱۳۷۰ برای بازی در سریال بچه های تابستان به کارگردانی عباس رنجبر و محصول شبکه دو سیما انتخاب شد و از آن زمان در زمینهٔ تئاتر، تلویزیون و سینما فعالیت میکند.
این خاطره را روزی در اتومبیل و در بازگشت از مطب پزشکی در میدان آرژانتین تهران برای شفیعی کدکنی نقل میکند و استاد میگوید: «آن دو مورد که محقق شد (هم سخن، هم فرزند و خانواده) پس این سومی هم میشود و همان ۹۴ سال درست است». سایه هم در پاسخ میگوید: «البته اگر نوع رانندگی شما پیشگویی را باطل نکند!».
و گفت: هرکه طلب عظیمی کند مخاطره ای کرده است عظیم، و هرکه قدر آنچه طلب میکند بشناسد خوار گردد، بر چشم او قدر آنچه بذل باید کرد.
دیدند در سلوک که ابلیس بر ره است از منزل مخاطره کردند احتراز
طبقه اول ـ اسنادی است که افشای غیرمجاز آنها به اساس حکومت و مبانی دولت ضرر جبران ناپذیری برساند. طبقه دوم ـ اسنادی است که افشای غیرمجاز آنها منافع عمومی و امنیت ملی را دچار مخاطره کند. طبقه سوم ـ اسنادی است که افشای غیرمجاز آنها نظام امور سازمانها را مختل و اجرای وظایف اساسی آنها را ناممکن کند. طبقه چهارم ـ اسنادی است که افشای غیرمجاز آنها موجب اختلال امور داخلی یک سازمان شود یا با مصالح اداری آن سازمان مغایر باشد.
به سیل اشک دهی از درش به باد مرا ازین مخاطره آخر چرا حذر نکنی