آواز خوانی
معنی کلمه آواز خوانی در ویکی واژه
عمل و شغل آوازخوان. به صدای بلند آهنگداری بنای آوازخوانی ... گذاشت. «جمالزاده»
جملاتی از کاربرد کلمه آواز خوانی
در طبیعت آبپخش، حیوانات متنوعی همچون چوله(همان تشی یا خارپشت)، و انواع مرغابی وجود دارد که در معرض انقراض میباشند. بلبل خرما نیز از پرندگان مشهور بومی این منطقه میباشد که به دلیل آواز خوانی زیبا در سراسر کشور طرفداران خاص خود را دارد. از حیوانات موجود در این منطقه میتوان به چوله (همان تشی یا خارپشت)، جوجه تیغی، گراز، کفتار، جغد، عقاب، شاهین بحری، و روباه نام برد.
آزاده را هیچ خواننده دیگری نمیتوانست چون هایده با چنین وسعت صدایی بخواند … هایده با خواندن این ترانه و چند ترانه دیگر که من به او دادم، توانست تحولی در ترانه خوانی و آواز خوانی ایجاد کند و تأثیرات تازهای در موسیقی سنتی به وجود بیاورد…
بیات تهران شیوهای از آوازخوانی است که ریشه در جنوبِ شهر تهران دارد. این آواز با نامهای دیگری همچون بیات ری، لاتی، باباشملی، کوچه باغی و غزل هم مشهور است. در ایران معاصر این آواز را بیشتر پیشهوران و اهل حرفه، به هنگام کار میخوانند. در این میان به ویژه آواز خوانی بنایان معروف است.
و گفتهاند: دعا لفظی جامع است بیست خصلت از خصال حسنات در ضمن آن مجتمع، همچون معجونی ساخته از اخلاق متفرّق، و آن عبادت است و اخلاص و حمد و شکر و ثنا و تهلیل و توحید و سؤال و رغبت و رهبت و ندا و طلبت و مناجات و افتقار و خضوع و تذلّل و ممکنت و استغاثة و استکانت و التجا، رب العالمین باین کلمات مختصر که فرمود: ادْعُونِی أَسْتَجِبْ لَکُمْ ترا با این بیست خصلت میخواند و ثواب آن بیست خصلت ترا میدهد، تا بدانی که این قرآن جوامع الکلم است. آن روز که این آیت فرو آمد: قالَ رَبُّکُمُ ادْعُونِی أَسْتَجِبْ لَکُمْ صحابه رسول گفتند: لو نعلم ایّ ساعة و ای وقت ندعوه أ فی لیله ام فی نهاره کاشک مادانستیمی که کی او را خوانیم در کدام ساعت از ساعات شب و روز او را خوانیم، بروایتی دیگر گفتند: این ربنا أ قریب فنناجیه ام بعید فننادیه صحابه گفتند: یا رسول اللَّه ما را میفرماید تا او را خوانیم، نزدیک است بما تا بر از خوانیم یا دورست از ما تا بآواز خوانیم؟ بجواب ایشان این آیت آمد: وَ إِذا سَأَلَکَ عِبادِی عَنِّی فَإِنِّی قَرِیبٌ ای اخبرهم انی قریب من کلّ عبد اسمع دعاءه و احول بینه و بین قلبه و انا اقرب الیه من حبل الورید و انا اقرب الی القلب من ذی القلب الی قلبه، ثمّ قال: أُجِیبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذا دَعانِ ای استجیب لکلّ عبد دعاه اذا دعانی بالشرط الذی شرطته علیه و قوله: فَلْیَسْتَجِیبُوا لِی یعنی فلیجیبونی فیما افترضت علیهم من الدعاء لی فالاستجابة من اللَّه عز و جل إعطاء ما یسئل و من العبد الانقیاد و الطاعة.
او کار خویش را از سیرکها و نمایشهای کمدی عامیانه و واریتههای نمایشی آغاز کرد و در مدت کمی تبدیل به سوپراستار شد. از مشخصههای کاری آل جولسون روی صحنه نمایش، سیاه کردن چهره همانند سیاهان و استفاده از سوتهای ملودیک شبیه آواز پرندگان برای شیرینکاری یا فاصله گذاری در ترانههایش بود. او سبک جدیدی از آواز خوانی پاپ در سینما به نام خودش ثبت کرد.
آواز امیری یا امیری خوانی گونهای از آواز خوانی است که در استان مازندران رواج دارد. این گونه آواز از اشعار امیر پازواری شاعر دوره صفویه که به زبان مازندرانی گفته شدهاست استفاده میکند. این اشعار بیشتر دو بیتی بوده و با عبارت «امیرگته» (امیر میگفت) شروع و در اکثر مواقع به صورت سؤال و جواب شعری آورده میشود. این این آواز در دی ماه سال ۹۹، توسط سازمان میراث فرهنگی استان مازندران و به پیشنهاد سید محمد شاملو به عنوان میراث ملی ثبت گردید.
قوله تعالی: وَ إِذا سَأَلَکَ عِبادِی الآیة... مفسّران گفتند چون آیت آمد که وَ قالَ رَبُّکُمُ ادْعُونِی أَسْتَجِبْ لَکُمْ یاران گفتند یا رسول اللَّه اکنون که ما را بدعا فرمودند کی خوانیم و چون خوانیم؟ بروز خوانیم یا بشب؟ بآواز بلند خوانیم یا نرم خوانیم؟ نزدیک است تا براز خوانیم؟ یا دور است تا بآواز خوانیم؟