زرد کردن. [ زَ ک َ دَ ] ( مص مرکب ) تصفیر. به رنگ زرد درآوردن چیزی را. و زرد کردن رخسار و روی کنایه از نزار و رنجور ساختن چهره را بعلت اندوه یا عشق : ز بهر نیا دل پر از درد کن بر آشوب و رخسارگان زردکن.فردوسی.من از بی نوائی نیم روی زرد غم بی نوایان رخم زرد کرد.سعدی.گویند روی سرخ تو سعدی که زرد کرد اکسیر عشق در مسم آویخت زر شدم.سعدی.رجوع به زرد و دیگر ترکیبهای آن شود.
معنی کلمه زرد کردن در فرهنگ فارسی
تصویر برنگ زرد در آوردن چیزی
جملاتی از کاربرد کلمه زرد کردن
به عنوان یکی از ساکنین سیارهٔ خیالی کریپتون، ژنرال درو-زاد به واسطهٔ اشعه زرد خورشید، دارای قدرت، سرعت، چابکی، استقامت، حواس، آسیبناپذیری و پایداری بسیار گسترده و ابرانسانی است. او همچنین توسط انرژی الکترومغناطیسی بدنش قادر به پرواز کردن، تنفس منجمد کننده، ایجاد پرتوی گرمایی از چشمان و دید ماوراء طبیعی است. در کنار تمامی این تواناییها، ژنرال زاد رهبر ارتش کریپتونها است و مهارت بالایی در مبارزات تنبهتن و استفاده از سلاح دارد.
پس از گلدهی گیاه را هفتهای یک بار آبیاری و به وسیله کودهای غنی از پتاس تغذیه کنید، تا هنگامی که برگها زرد شوند. تعداد زیادی از نرگسها، خیلی خوب بهطور طبیعی سبز شده و نیاز به جابجایی ندارند. اگر شما باغ کوچکی دارید و دستههای نرگس خیلی زیاد و بزرگ شدهاند، میتوانید آنها را خارج کرده و تقسیم کنید. پیازهای خارج شده را در مکانی خنک، تاریک و با تهویه مناسب تا زمان کشت بعدی ذخیره کنید. قبل از انبار کردن و نیز قبل از کشت دوباره، تمام پیازهایی را که هنگام لمس کردن حس میکنید، نرم هستند یا حالت اسفنجی پیدا کردهاند، جدا کرده و بسوزانید.
رنگ زرد بین طیف سبز و نارنجی در طیف نور مرئی یافت میشود. این رنگی است که چشم انسان هنگام نگاه کردن به نور با طول موج غالب بین ۵۷۰ تا ۵۹۰ نانومتر مشاهده میکند.
این یک رسم باستانی بریتانیایی است که در روز هالووین آتشسوزیهای بزرگ روشن میکنند (آتش استخوانی برای پاک کردن قبل از یخ زدن زمین در زمستان) و حمل خرچنگهای سوزان بر روی میلههای بلند. اما به جای این، پسران آمریکایی از فانوسهای خندهدار ساخته شده از کدو تنبلهای زرد بزرگ با یک شمع در داخل لذت میبرند.
در بین دو روش بریدن و ردیف کردن محصول و جمعآوری بعدی آن، و برداشت مستقیم یک روش را میتوان انتخاب کرد. در اقلیمهایی که در زمان برداشت آب و هوا خوب و طبیعی است قطع کردن محصول و ردیف کردن آن ترجیح دارد، ولی در مواردی که خشک کردن محصول بذری معمولاً لازم میباشد برداشت مستقیم با کمباین بهتر است. در اکثر گونههای علفهای چمنی در زمان رسیدن محصول ریزش بذر اتفاق میافتد. تولیدکنندگان نیز با محصولی مواجه هستند که گل آذینها بهطور همزمان نمیرسند. البته، معمولاً حداکثر عملکرد بذر از گل آذینهای بزرگ به دست میآید که روی پنجههای مسن تر ظاهر میشوند و بهترین زمان برداشت وقتی است که اکثریت این گل آذینها رسیده باشند و این بهتر از این است که منتظر شویم گل آذینهای کوتاهتر برسند. بذر معمولاً وقتی میرسد در حالت خمیری است و رنگ سبز شروع به تغییر میکند. در بعضی از کولتیوارها رنگیزههای آنتوسیانین در این مرحله ممکن است شدت بیشتری یابد، ساقه نیز شروع به زرد شدن میکند.