ترند جم

معنی کلمه ترند جم در لغت نامه دهخدا

ترندجم. [ ت ْ رُ ج ِ ] ( اِخ ) شهر و بندری در نروژ است که بر کنار اقیانوس اطلس قرار دارد و در قدیم نیداروس نام داشته و 56700 تن سکنه دارد. شهری است صنعتی و دارای یک کلیسای بزرگ و کهنی است که از قرن دوازدهم میلادی بر جای مانده است و در قدیم پایتخت پادشاهان نروژ بوده و قشون آلمان در سال 1940 م. برای هجوم به کشور نروژ نخست این شهر را اشغال کرده بود.

جملاتی از کاربرد کلمه ترند جم

که شاهان از آن ها که زیرک ترند بود کز ره عجب غیرت برند
گفتی که که به، یا که که بد، زین دو گروه خشک چه، تر چه، هر دو... ترند
گیاهان آیروپونیک سالم ترند و سرعت رشد بیشتری نسبت به گیاهانی دارند که بر بسترهای کاشت پرورش می‌یابند زیرا در محیط‌های عاری از آفات و بیماریها قرار دارند. اغلب محیط‌های آیروپونیک کاملاً از محیط خارجی قطع رابطه نمی‌کنند لذا آفات و بیماریها همچنان به صورت تهدید وجود دارند.کنترل محیط رشد آیروپونیک باعث ترقی رشد، سلامتی، نمو، گلدهی و میوه دهی انواع گونه‌ها و ارقام گیاهان می‌شود.
لوط وقتى ديد مردم دارند مى آيند برخاسته نزد قوم آمد و گفت : اى مردم ! از خدا بترسيدو مرا نزد ميهمانانم رسوا مكنيد مگر يك انسان رشد يافته در بين شما نيست ؟ آنگاه گفت :اين دختران من در اختيار شمايند و آنها براى شما حلالتر و پاكيزه ترند، و با اين كلامشمردم را به عملى حلال دعوت كرد، ليكن مردم گفتند: ما به دختران تو حقى نداريم و توخود مى دانى ما چه مى خواهيم . لوط از در حسرت به ملائكه گفت : اى كاش نيرويى پيدامى كردم و يا پناهگاهى محكم مى داشتم . جبرئيل به همراهانش گفت : اگر لوط مى دانستچه نيرويى در داخل خانه اش دارد اين آرزو را نمى كرد.
آب در سنگم از آن روشن دلم و ایشان همه سنگ در آیند از آن هم خشک خاطر هم ترند
از همه پیداترند و از همه پنهان ترند گر عیان خواهی به پیش چشم تو تعیین کنند
سـؤ ال : از قـرار، تـرجـيـح شـمـا يـك جـمـهـورى اسـلامـى اسـت ، ازقـول شـمـا گـفته اند كه كار رژيم سلطنتى به استبداد مى كشد. با وجود اين هستند رژيمهـاى جـمـهـورى اسـلامـى كـه از بعضى رژيم هاى سلطنتى استبداى ترند، در اين باره چهنظرى داريد؟
287 عشق على (ع ) در دل ابن سكيت  ابن سكيت متهم بود كه شيعه است اما چون بسيارفاضل و برجسته بود، متوكل او را به بعنوان معلم فرزندانش انتخاب كرد. يك روز بچههاى متوكل به حضورش آمدند و ابن سكيت هم حاضر بود و ظاهرا در آن روز امتحانى از آنهابه عمل آورده بود و به خوبى از عهده امتحان برآمده بودند،متوكل ضمن اظهار رضايت از ابن سكيت و شايد (به خاطر) سابقه ذهنى كه از او داشت كهشنيده بود تمايل به تشيع داد، از ابن سكيت پرسيد: اين دو تا (دو فرزندش ) پيش تومحبوب ترند يا حسن و حسين فرزندان على ؟
که آن لشکر امروز خرم ترند ز کار شه خویش بی غم ترند
كلمه (ذلك ) اشاره است به آنچه در مؤ منين باعث نقمت و خرده گيرى كفار شده است ،يعنى ايمان به خدا و آيات خدا و بنابراين كه كلمه (ذلك ) اشاره باشد به ايمان مؤمنين نه به خود آنان ، ناگزير بايد گفت در آيه نكته اى نظير قلب بكار رفته است ،براى اينكه اگر قلب در كار نبود و كلام مستوى بود بايستى گ فته مى شد: لعنت ومسخ و پرستش طاغوت بدتر و در ضلالت شديدتر است از ايمان به خدا و كتب آسمانيش، نه اينكه گفته شود كسانى را كه خدا لعنت كرده و عده اى از آنان را بصورت ميمون وخوك مسخ كرده و كسانى كه طاغوت مى پرستند بدتر و گمراه ترند از مؤ منين به خدا.زيرا يا بايد گفت فلان كس از فلانى بدتر است يا فلانعمل از فلان عمل ، و اما گفتن فلان كس از فلانعمل بدتر است جز با قلب يا موصوف را در جاى صفت بكار بردن صحيح نيست و اين هردو ممك ن است و دومى در قرآن بسيار شايع است مانند آيه (و لكن البر من آمن بالله )كه موصوف يعنى (من ) در جاى صفت يعنى (ايمان ) بكار رفته است .

پروردگارا، از تو درخواست مى كنيم به حق محمد، على ، فاطمه ، حسن و حسين و ائمه(عليهم السلام ) كه نزد تو از همه گرامى ترند، توبه ما را بپذيرى و ما رامشمول رحمت خود قرار دهى و بعد از آنكه آدم و حوا اين دعا را خواندند و اين توسل بجاى آوردند، خداى تعالى توبه آنهاقبول فرمود، بدرستي كه اوست بسيار توبه پذير و مهربان ))

هزار لشکر داری ، که هر یکی زیشان فزون ترند ز دیو پلید و از ارژنگ
2. ضمير (هم ) در (اءحدهم ) ظاهراً به يهود باز مى گردد، ولى اين احتمال نيز وجود دارد كه به (الّذين اءشركوا) بازگردد، بدين معنا كه يهود از مشركانى كه اين گونه نسبت به دنيا حريص هستند، حريص ترند.
و خدائى كه پروردگار شما و داناى به اسرار و نهانهاى شما و مدبر امر شما استبهتر مى داند كه چه كسى شاكله معتدل دارد و چه كسى شاكلهعادل و كدام آسانتر به راه حق مى افتد و به استفاده و بهره مند شدن از نعمت دين نزديكتر است ، و همچنين آن پيغمبرى كه خداى عليم به او خبر داده و او را واقف ساخته و مى داندكه مؤ منين راه يابنده ترند، و در نتيجه شفا و رحمت هم مختص ‍ آنان خواهد بود، و از قرآنبراى ظالمان چيزى جز بيشتر شدن خسران نمى ماند، مگر آنكه از ظلم دست بردارند و ازقرآن منتفع شوند.
به هم مشفق ترند از آدمیزاد به دریا ماهی و در کوه نخجیر
وا پس ترند بیشتر ار چه نهاده اند جمعی درین زمین ز سر اقتدار پای
رحمت دوم خاص است ، ولكن صالحان از متقيان خصوصى ترند، زيرا در ميانه طائفه مؤ منو متقى افراد انگشت شمارى صالحند، پس رحمت خاص متقين نمى تواند آن رحمتى باشد كهصالحان شايستگى آنرا دارند، و حتما بايد رحمتى مهم تر از آن باشد.
سمنبران که به لب آبدار چون گهرند به چهره از جگر عاشقان برشته ترند
محمدرضا تقی‌زاده تحلیل‌گر سیاسی و دانشگاهی ایرانی مقیم اسکاتلند است. تقی‌زاده در سال ۱۹۹۳ پی‌اچ‌دی علوم سیاسی را از دانشگاه گلاسگو دریافت کرد و سابقاً در این دانشگاه استاد علوم سیاسی بوده است. حوزه تخصصی او ایران و خاورمیانه است. تقی‌زاده به عنوان مفسر سیاسی در رسانه‌های گوناگون بین‌المللی از جمله رادیو فردا، العربیه، و ایران اینترنشنال حضور یافته است. تقی‌زاده عضو شورای کارشناسان خبرگزاری ترند است.