اینانلو

معنی کلمه اینانلو در لغت نامه دهخدا

اینانلو. ( اِخ ) رجوع به اینالو و جغرافیای سیاسی کیهان شود.

جملاتی از کاربرد کلمه اینانلو

ابراهیم اینانلو (متولد ۱۳ اردیبهشت ۱۳۵۹) عضو سابق تیم ملی تیراندازی جمهوری اسلامی ایران و مربی سابق تیم ملی تیراندازی تفنگ می‌باشد. وی هم‌اکنون به عنوان سرمربی تیم ملی تیراندازی اندونزی فعالیت می‌کند.
مردم این روستا همانگونه که از اسمش پیداست،از تبار ایل بزرگ اینانلو هستند که خود طایفه ای از ایل شاهسون می‌باشد .
شقاقی‌ها (شاهسون) که زیستگاهشان در مشکین بوسیله عثمانی‌ها ویران شده بود، ناگزیر تسلیم شدند. شاهسون‌های اینانلو و افشار نیز به زودی تسلیم عثمانی‌ها شدند. کوتاه زمانی پس از این آشوب‌ها، نادرشاه افشار مغان و اردبیل را به نام صفویان، از اشغال خارج ساخت.
تپه دیونه ۱۱ مربوط به دوره اشکانیان - سده‌های اولیه، میانه و متاخر دوران‌های تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان کبودرآهنگ، بخش گل تپه، دهستان گل تپه، روستای اینانلو واقع شده و این اثر در تاریخ ۷ اسفند ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۲۱۵۹۲ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
امیرعلی سیفی اینانلو سیاست‌مدار ایرانی بود، که در دوره بیست و یکم و بیست و چهارم مجلس شورای ملی بعنوان نماینده تهران از استان تهران در مجلس شورای ملی حضور داشت.
این روستا در دهستان خرارود قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱٬۴۰۲ نفر (۲۹۱خانوار) بوده‌است. و دارای دو طایفه اصلی حسینخانی و فرهادی می باشد همچنین طایفه های دیگری همچون با نام خانوادگی بهرامخانی،آقایاری، اینانلو و ...نیز وجود دارد.
احسانی، اردیخانی، اکراد، اعظمی رودکی، انصاری، اینانلو، پاکروان، تاتلو، تبریزی، چلمبری، حسینی، حسین خانلو، حسین خانی، حیدری، خلیفه، خوشنامی، ربیعی، رحیمی، رحیم خانی، سلیمانی، شریف، شاملو، علیمردانی، علیمحمدی، قنبرلو، قربانی، قراگوزلو، کشاورز، کریمی، کاشی، کریم آبادی، مزارلو، محمدی، میرزاحیدری، موسوی، ولدخانی، نوروزی،و یزدی
ایلات خمسه یا ایل‌های پنجگانه یک کنفدراسیون ایلی متشکل از پنج ایل با خاستگاه قومی متفاوت در فارس بود که در سال ۱۲۷۸ قمری بنابر برخی مقاصد سیاسی، اقتصادی و نظامی به فرمان دولت مرکزی تشکیل شد. پنج ایل خمسه شامل ایل‌های ترک‌تبار اینانلو، بهارلو و نفر؛ ایل پارس تبار باصری (پاسری) و ایل عرب بودند. ایلات خمسه دومین گروه ایلی بزرگ فارس، پس از ایل قشقایی به‌شمار می‌رفتند. قلمرو این ایل‌ها در منطقه وسیعی از شرق منطقه فارس بود.
دختران قوچان اشاره به واقعهٔ فروش دختران قوچان به ترکمان‌ها و ارامنهٔ عشق‌آباد در بهار ۱۳۲۳ هجری قمری در عصر حکومت غلامرضاخان اینانلو و پسرش امیرحسین خان در خراسان اشاره دارد. در بحبوحهٔ انقلاب مشروطه و شکل‌گیری مجلس، این ماجرا در فضای عمومی ایران جنجال‌انگیز شد. افسانه نجم‌آبادی در کتاب حکایت دختران قوچان به بررسی این ماجرا پرداخته‌است. علی‌اکبر دهخدا در آن زمان در ستون چرند و پرند تصنیفی را در این زمینه با ترجیع «ای خدا کسی فکر ما نیست» منتشر کرد.
حسین‌خان شاهسون اینانلو (درگذشته ۱۲۹۲ قمری) نظامی و دولتمرد دوران قاجار بود.