اینالو
معنی کلمه اینالو در دانشنامه آزاد فارسی
(یا: اینانلو) طایفۀ ترک ایران، از طوایف بزرگ شاملو. از قرون ۹ و ۱۰ق در ایران سکونت دارند. این مردم تا قرن ۹ق در شام به سر می بردند و پس از پیوستن به امیر عثمان (۸۰۹ق) در زمرۀ طوایف آق قویونلو درآمدند و پا به پای توسعۀ قلمرو آن دولت در بعضی نقاط ایران پراکنده شدند. در آغاز صفویه به اتحادیۀ قزلباشان پیوستند. گروهی از این طایفه در عصر صفویه با عنوان شاهسون در فارس مستقر شدند و در عصر ناصرالدین شاه، به تشویق دولت با دسته ای از ایلات ترک و عرب، اتحادیۀ ایلی خمسه را به وجود آوردند. این طایفه در گذشته مرکّب از ۲۵ تیرۀ بزرگ بود. ییلاق اینالوها در رامجرد و مرودشت و قشلاق شان در جهرم و داراب است. اینالوها از دورۀ صفویه حکومت موروثی خود را داشتند. حسین خان نظام الدولۀ شاهسون اینالو، معاصر محمدشاه قاجار، از بزرگان این مردم بود. اینالوها از آغاز قرن ۱۴ق چادرنشینی را ترک گفته در فسا و صحرای قرابلاغ یک جانشین شده اند.
جملاتی از کاربرد کلمه اینالو
در سال ۱۳۹۰ با پیگیری نماینده محترم مجلس شورای اسلامی جناب آقای دکتر محمد حسن دوگانی و با تصویب وزیران عضو کمیسیون سیاسی و دفاعی و بنا به پیشنهاد وزارت کشور، روستاهای حسینآباد جرغه و بیگ اینالو پس از تجمیع با روستای دوگان سفلی و دوگان علیا به شهر تبدیل و به عنوان شهر قرهبلاغ شناخته میشود.
اینانلو ایلی ترکزبان در فلات ایران میباشد که در نواحی آذربایجان، فارس و قزوین زندگی میکنند. ایل اینالو در فارس یکی از ایلات تشکیلدهنده اتحادیه ایلی خمسه است.
اینانلو یا ایناللو ایلی ترکزبان در فلات ایران میباشد که در نواحی آذربایجان، فارس و قزوین و منطقه فریدن اصفهان زندگی میکنند. ایل اینالو در فارس یکی از ایلات تشکیلدهنده اتحادیه ایلی خمسه است.
ریشههای ، نام گروهی از اقوام ترک زبان ایران است که نام این گروه در متن های تاریخی به صورتهای گوناگون ()، ()، () و () نیز آمده است. احتمالاً نام این گروه قدیمی ومیهن پرست ترک در گذر زمان و کثرت به (با افزودن میانجی پیش از پسوند نسبت ، قس: ه د، اینالو، قوم) درآمده، و اکنون به صورتشهرت عام یافتهاست.