الودگی
معنی کلمه الودگی در لغت نامه دهخدا

الودگی

معنی کلمه الودگی در لغت نامه دهخدا

( آلودگی ) آلودگی. [ دَ / دِ ] ( حامص ، اِ ) لَوث. آلایش. عادت باعمال زشت. || گناه. فسق. فجور. جرم. || شوخ. دَرَن. وَسَخ :
چو بشنید از او شاه به ، دین به
پذیرفت از او راه و آئین به
پر از نور ایزد بشد دخمه ها
وز آلودگی پاک شد تخمه ها.دقیقی.چنان دان که هرگز گرامی پسر
نبوده ست یازان بخون پدر
مگر مادرش تخمه را تیره کرد
پسر را به آلودگی خیره کرد.فردوسی.زن پاک تن را به آلودگی
برد نام و یازد به بیهودگی.فردوسی.ره داور پاک بنمودشان
از آلودگی ها بپالودشان.فردوسی.در این خرقه بسی آلودگی هست
خوشا وقت قبای می فروشان.حافظ.آلودگی خرقه خرابی جهانست.حافظ. || عَذِره. گوه :
در حدث افتد نداند بوی چیست
از من است این بوی یا آلودگیست.مولوی.- آلودگی آب ؛ تیرگی آن.
|| دَین. وام. بدهکاری.

معنی کلمه الودگی در فرهنگ معین

( آلودگی ) (دِ ) (حامص . ) ۱ - ناپاکی ، آلایش ، لکه . ۲ - عادت به اعمال زشت . ۳ - گناه ، فسق .

معنی کلمه الودگی در فرهنگ عمید

( آلودگی ) ۱. حالت و چگونگی آلوده.
۲. آمیختگی با هرچیز ناپاک.
۳. ناپاکی: زآن نجاسات ره و آلودگی / نور را حاصل نگردد بدرگی (مولوی: ۷۲۳ ).
۴. (اسم ) لکۀ کثیف روی لباس: پاک بشوی از همه آلودگی / پیرهن و چادر و شلوار خویش (ناصرخسرو: ۱۷۸ ).
۵. [مجاز] اعتیاد به مواد مخدر، الکل، و مانندِ آن.
۶. [مجاز] عادت به کار زشت.
۷. [قدیمی] گناه.

معنی کلمه الودگی در فرهنگ فارسی

( آلودگی ) ۱ - عمل و فعل آلوده لوث آلایش . ۲ - عادت به اعمال زشت انحطاط اخلاقی . ۳ - گناه فسق فجور جرم . ۴ - لکه شوخ وسخ . ۵ - گه عذره . ۶ - دین وام بدهکاری یا آلودگی آب . تیرگی آب .

معنی کلمه الودگی در فرهنگستان زبان و ادب

آلودگی
{pollution} [شیمی، مهندسی محیط زیست و انرژی] وارد شدن ماده ای در آب یا خاک یا هوا که کیفیت طبیعی آنها را تحت تأثیر قرار دهد و موجب آزار حواس بینایی یا چشایی یا بویایی یا شنوایی شود یا سلامتی را به خطر اندازد

معنی کلمه الودگی در دانشنامه عمومی

آلودگی. آلودگی ( به انگلیسی: Pollution ) به ورود آلاینده ها به یک محیط که باعث ناپایداری، اختلال، آسیب یا ناراحتی برای موجودات زنده شود گفته می شود. آلودگی می تواند به شکل مواد شیمیایی یا انرژی از قبیل صدا، گرما یا نور باشد. مواد آلوده کننده ای که در پی رویدادهای طبیعی پدید می آیند زمانی به عنوان آلاینده شناخته می شوند که میزان آن ها از حدّ طبیعی بگذرد. در سال ۲۰۱۵ آلودگی باعث مرگ ۹ میلیون انسان شده است.
آلودگی را اغلب در دو گونه دسته بندی می کنند: آلودگی با منبع نقطه ای و آلودگی با منبع غیرنقطه ای. نوع اول برای نمونه آلودگی آب است که از منبعی یا نقطه ای سرچشمه می گیرد نظیر مجرای خروجی یک فاضلاب. نوع دوم به آلودگی تغذیه شده از یک ناحیه وسیع و نه از یک محل ویژه اشاره دارد.
گونه های اصلی آلودگی عبارتند از: آلودگی هوا، آلودگی نوری، آشغال پراکنی، آلودگی صوتی، آلودگی خاک، آلودگی رادیواکتیو، آلودگی گرمایی، آلودگی بصری، آلودگی آب.
سوزاندن زغال و چوب، و وجود دستگاه های فراوان در یک منطقه به صورت متراکم باعث شده شهرها منبع اصلی آلودگی گردند. انقلاب صنعتی باعث ریختن مواد شیمیایی تصفیه نشده و زباله ها به جریان های آب محلی که منبع آب مصرفی بود، گردید. هم چنین انقلاب صنعتی باعث شکل گیری این آلودگی زیست محیطی که ما امروز می شناسیم شد.
در سال های ۱۸۷۰، وضعیت بهداشتی در برلین جزو بدترین موارد در اروپا بود.
آلودگی هوا در انگلستان مخصوصاً در اواخر انقلاب صنعتی به مشکلی پایدار تبدیل شده بود، تا جایی که مه دود بزرگ ۱۹۵۲ لندن اتفاق افتاد و نزدیک به ۱۲ هزار نفر بر اثر آن جان خود را از دست دادند.
افزایش شواهد آلودگی در نقاط مختلف جهان و همچنین افزایش افراد آگاه، باعث شکل گیری محیط زیست گرایی و جنبش محیط زیست شده است، که عمده هدف آن کاهش اثرات انسان بر روی کره زمین است.
آلودگی هزینه دارد. فعالیت های تولیدی و کارخانه هایی که باعث آلودگی می شوند بر روی تمام جامعه هزینه های بهداشتی و تمیزکاری تحمیل می کنند. برای مثال فعالیتی که باعث آلودگی هوا می شود مثالی از اثرات جانبی منفی تولید می باشد. یک اثر جانبی منفی زمانی اتفاق می افتد که «تولید یک کارخانه سلامت افرادی را که در آن فعالیت دخیل نیستند را به خطر می اندازد. »
آلودگی (محیط). آلودگی ( به انگلیسی: Contamination ) عبارت است از وجود یک ماده تشکیل دهنده، ناخالصی یا هر عنصر نامطلوب دیگری که مواد، جسم فیزیکی، محیط طبیعی، محل کار و غیره را فاسد، نابود، آلوده، ناسازگار یا پست و بی ارزش می کند.
در علوم مختلف، کلمه «آلودگی» می تواند تفاوت های ظریف مختلفی را در معنا به خود بگیرد، چه آلاینده جامد باشد یا مایع، همچنین تنوع محیطی که آلاینده در آن قرار دارد. یک آلاینده حتی ممکن است انتزاعی تر باشد، مانند یک منبع انرژی ناخواسته که ممکن است در فرایند تداخل ایجاد کند.
معنی کلمه الودگی در فرهنگ معین
معنی کلمه الودگی در فرهنگ عمید
معنی کلمه الودگی در فرهنگ فارسی
معنی کلمه الودگی در فرهنگستان زبان و ادب
معنی کلمه الودگی در دانشنامه عمومی

معنی کلمه الودگی در دانشنامه آزاد فارسی

آلودگی (پزشکی). آلودِگی (پزشکی)(infestation)
در پزشکی، وجود انگل های حیوانی در روده، مو یا لباس فرد. شپش سر۱ و گال۲ از آن جمله اند.
آلودگی (محیط زیست). آلودِگی (محیط زیست)(pollution)
اثر زیان بار پیامدهای جانبیِ فعالیت های انسان، عمدتاً از طریق کارهای صنعتی و کشاورزی بر محیط زیست کره زمین. سروصدا، دود، گازهای منتشره از اگزوز خودروها، آلاینده های شیمیایی و پرتوزا در هوا، دریاها، و رودخانه ها، آفت کش ها، تابش، فاضلاب، و زبالۀ خانگی از آن جمله اند. آلودگی در اثر گلخانه ای سهم بسزایی دارد (← آلودگی هوا). مهار آلودگی مستلزم صرف هزینه های بالاتر برای صنایع است، امّا ناکامی در تحقق کنترل های مناسب و کافی ممکن است به آسیب های زیست محیطی جبران ناپذیر و افزایش بروز و شیوع بیماری هایی چون سرطان بیانجامد. آلودگی پرتوزا (رادیواکتیو) ناشی از ایمنی ناکافی هسته ای است. آلودگی برون مرزی هنگامی روی می دهد که آلودگی در یک سرزمین بر سرزمین دیگر تأثیر بگذارد، مانند آنچه با باران اسیدی روی می دهد. سوانح طبیعی نیز ممکن است موجب آلودگی شوند. فوران های آتشفشانی سبب می شوند که خاکستر به داخل جوّ پرتاب شود و بر سطح زمین فرو نشیند.

جملاتی از کاربرد کلمه الودگی

بازار سهرابی قدیمی ترین بازار شهرستان زرند زرند در استان کرمان می باشد که در مرکز این شهر قرار گرفته است. این بازار در ابتدا توسط دو برادر سهرابی از خان های قدیم زرند خریداری می‌شود اما به دلیل الودگی که در مرکز شهر وجود نداشته است به همین دلیل این بازار ساخته و به نام این دو برادر سهرابی نام گذاری میشود.
. عدم تهویه مناسب به علت قرارگیری مکان رادیولوژی در زیر زمین و امکان رشد الودگی‌های قارچی و باکتریایی
تا سال ۴۰۰ میلادی، جمعیت رم به شدت کاهش یافته بود. دلیل این کاهش روشن نیست، اما ممکن است بر اثر طاعون با الودگی‌های سربی حاصل از به‌کارگیری لوله‌های آب سربی یا ظروف غالبی سربی باشد. با این جمعیت کم، جمع‌آوری مالیات لازم برای اداره امپراتوری و دفاع از مرزهای طولانی آن مشکل بود. تولید محصولات کشاورزی نیز کاهش یافته بود، و حاکمان رم مجبور بودند برای تهیه غذا به استان‌هایشان در شمال آفریقا اتکا کنند.
خطوط حذف شده برای ایجاد این خط که باعث ازدحام مسافران در این مسیرها ، کاهش رغبت شهروندان به حمل و نقل عمومی ، افزایش شدید تعداد موتورسواران ، افزایش استفاده از خودروهای شخصی ، ترافیک ، الودگی هوا ، فشار جمعیت ، درگیری ، جیب بری و ... شده عبارتند از : ۱- خط ۳۲۵ ( پایانه خاوران - میدان امام حسین ) ۲- خط ۳۳۲ ( پایانه هاشم آباد ، اتابک - سعدی جنوبی ) ۳- خط ۳۳۶ ( پایانه خاوران - میدان خراسان ) ۴- خط ۳۳۷ ( پایانه خاوران - ناصر خسرو ) ۵- خط ۳۳۸ ( میدان خراسان - سعدی جنوبی ) ۶- خط ۳۴۷ ( پایانه خاوران - میدان راه آهن ) ۷- خط ۳۵۸ ( پایانه هاشم آباد ، منصور - میدان محمدیه ) ۸- خط ۴۳۰ ( میدان شمشیری - میدان قیام ) ۹- خط