معنی کلمه نماز شکر در دانشنامه اسلامی
دیگر از نمازهای مستحبی نماز شکر است، و چون نمازی است که در وقت حاصل شدن نعمت و یا دفع بلا و مرض خوانده شود.امام صادق (علیه السّلام) فرمود: چون خداوند به تو نعمتی دهد یا از تو نقمتی را دفع نماید، دو رکعت نماز بخوان و در رکوع و سجود اول (بعد از ذکر می گویی: «الحمدلله شکرا شکرا شکرا وحمدا» و در رکوع و سجود دوم می گویی: «الحمدلله الذی استجاب دعائی واعطانی مسئلتی». بعد دعای علی بن الحسین را از صحیفه بخوان.
[ویکی شیعه] نماز شکر یکی از نمازهای مستحب، به منظور شکر و سپاس از درگاه خداوند خوانده می شود. نماز شکر شکل خاص و شرایط ویژه و زمان معینی ندارد و به صورت یک نماز دو رکعتی معمولی خوانده می شود و مانند سایر نمازهای مستحبی می توان آن را در حال نشسته، ایستاده، راه رفتن، داخل وسائل نقلیه و... به جا آورد هرچند بهتر آن است که ایستاده خوانده شود.
با این وجود، نماز شکری با دستور خاص نیز از امام صادق(ع) نقل شده است که چنین است:
در برخی از منابع نیز آمده است: دعای « اَلحَمدُ لِلهِ شُکراً شُکراً لله وَ حَمداً» در رکوع و سجده هر دو رکعت و دعای « اَلحمدُ للهِ الَّذی قَضا حَاجَتی وَ أعطانی مَسأَلَتی» پس از اتمام نماز خوانده شود.
[ویکی اهل البیت] از دیگر نمازهای مستحبی نماز شکر است و نمازی است که در وقت حاصل شدن نعمت و یا دفع بلا و مرض خوانده شود.
امام صادق علیه السلام فرمود: چون خداوند به تو نعمتی دهد یا از تو نقمتی را دفع نماید، دو رکعت نماز بخوان و در رکوع و سجود اول (بعد از ذکر می گویی: «الحمدلله شکرا شکرا شکرا وحمدا» و در رکوع و سجود دوم می گویی: «الحمدلله الذی استجاب دعائی واعطانی مسئلتی».
بعد دعای علی بن الحسین را از صحیفه بخوان.