هیروشیما
معنی کلمه هیروشیما در لغت نامه دهخدا

هیروشیما

معنی کلمه هیروشیما در لغت نامه دهخدا

هیروشیما. [ رُ ] ( اِخ ) یکی از شهرهای ژاپن در ساحل جنوبی جزیره هونشو. در پایان جنگ دوم جهانی ( 1945 م. ) در اثر نخستین بمب اتمی که از طرف نیروی هوایی امریکا در این شهر انداخته شد ویران گردید و در نتیجه دولت ژاپن بدون قید و شرط تسلیم شد. جمعیت شهر در آن هنگام قریب 400000 تن بود که در حدود 90000 تن کشته شدند و در حدود 60000 تن بسختی مجروح گردیدند. ( فرهنگ عمید ).

معنی کلمه هیروشیما در فرهنگ فارسی

شهر و بندریست در کشور ژاپن در جنوب غربی جزیره هونشو و در کنار دریای داخلی ژاپن که جزیره هونشو ( هندو ) را از جزیره [ شیکوکو ] جدا میکند ۵۴۲٠٠٠ تن سکنه دارد . اولین بمب اتمی را امریکائیها بر این شهر پرتاب کردند ( ششم اوت ۱۹۴۵ در نتیجه ۹٠٠٠٠ تن کشته و ۷۵٠٠٠ تن زخمی شدند . مرکز صنایع نساجی میباشد .

معنی کلمه هیروشیما در دانشنامه عمومی

هیروشیما ( به ژاپنی: 広島市 Hiroshima - shi ) از دو واژه ژاپنی «هی. رو» به معنی گسترده و «شی. ما» به معنی جزیره ترکیب شده است. هیروشیما شهری در غرب جزیره هونشو در کشور ژاپن است. نخستین شهری است که توسط آمریکا به آن حمله اتمی شد ( ششم اوت ۱۹۴۵م ) . با انفجار بمب اتمی چهار تنی محتوی ۶۰کیلوگرم اورانیوم - ۲۳۵ موسوم به پسر کوچک بر روی این شهر، تا پایان سال ۱۹۴۵م در حدود ۱۴۰۰۰۰ نفر و در فاصلهٔ سال های ۱۹۴۶ تا ۱۹۵۱ در حدود ۶۰۰۰۰ نفر جان باختند. بمب که در ارتفاع ۵۴۸ متری زمین منفجر شد قدرتی برابر با ۲۰۰۰۰ تن تی ان تی داشت و در حال انفجار از فاصله ۹ کیلومتری ۱۰ برابر نورانی تر از خورشید دیده می شد. در لحظه انفجار دمای مرکز بمب چندین میلیون درجه سانتیگراد بوده و همین مساله باعث شده که از حرارت ناشی از آن، ده ها هزار نفر از ساکنان هیروشیما در آن واحد، ذوب شوند.
متروی هیروشیما در سال ۱۹۹۴ تأسیس شده و هم اکنون دارای ۲۲ ایستگاه می باشد.
این شهر در بمباران اتمی هیروشیما توسط آمریکا در پایان و بعد از جنگ جهانی دوم نابود و با خاک یکسان شد، روز ۶ اوت سال ۱۹۴۵ میلادی یک بمب افکن «بی ۲۹» ارتش ایالات متحده اولین بمب اتمی تاریخ بشر به نام «پسر کوچک» را بر سر مردم شهر هیروشیما ژاپن فرو ریخت انفجار قارچی حاصل از این بمب ۹۰ درصد از این شهر را در یک لحظه نابود کرد و ۹۰ هزار نفر را به کام مرگ فرستاد؛ ده ها هزار نفر دیگر نیز در ماه ها و سال های بعد بر اثر تشعشعات رادیو اکتیو حاصل از این انفجار وحشتناک جان خود را از دست دادند.
هیروشیما (فیلم ۱۹۵۳). هیروشیما ( به ژاپنی: ひろしま ) یک فیلم مستند ژاپنی محصول ۱۹۵۳ به کارگردانی هیدئو سکیگاوا که دربارهٔ بمباران اتمی هیروشیما و ناگاساکی و تأثیر آن است. داستان گروهی از معلمان، دانش آموزان و خانواده هایشان را در سال های پس از بمب گذاری روایت می کند. در یک سکانس فلاش بک، ده ها هزار نفر از افراد اضافی از هیروشیما، که بسیاری از آنها بازمانده بودند، بلافاصله پس از بمباران به بازسازی «منظره جهنم» کمک کردند.
این فیلم بر اساس روایت های شاهدان عینی از بچه های بازماندگان بمب گذاری که توسط دکتر آراتا اوسادا برای کتاب پرفروش ۱۹۵۱ ( فرزندان بمب: عهد پسران و دختران هیروشیما ) گردآوری شده بود. این فیلم که با حمایت اتحادیه معلمان ژاپن تولید شد، موضع «ضد آمریکایی» و محتوای گرافیکی آن مانع از اکران گسترده آن شد. در گمنامی فرورفت، اما در اواخر دهه ۲۰۱۰ دوباره ظاهر شد. بسیاری از بازیگران و خدمه نقش های مهمی را در سینمای ژاپن پس از جنگ بازی کردند.
فیلم در کلاس درس در حالی آغاز می شود که دانش آموزان و یک معلم به پخش رادیویی گوش می دهند که جزئیات انفجار یک بمب هسته ای در شهر در ۶ اوت ۱۹۴۵ را شرح می دهد. دختری فریاد می زند: "بس کن! بس کن!" و بینی اش شروع به خونریزی می کند. مشخص شد که او و یک سوم از کلاس به سرطان خون، "بیماری بمب اتم" مبتلا هستند.
این فیلم نشان می دهد که چگونه گروه هایی از مردم با رنج ناشی از انفجار کنار می آیند. کودکان در مرکز روایت قرار دارند. نشان داده شده است که بسیاری از آنها تبدیل به «لاشخورهای خودسر» شده اند که به گردشگران سوغاتی می فروشند. دیگری که ترک تحصیل می کند، با قمار با آسیب های روحی خود کنار می آید. بر تبعیض اعمال شده علیه قربانیان انفجار تأکید شده است.
هیروشیما (فیلم ۱۹۹۵). هیروشیما ( انگلیسی: Hiroshima ) یک فیلم مستند ژاپنی - کانادایی محصول سال ۱۹۹۵ به کارگردانی کوریوشی کوراهارا و راجر اسپاتیس وود است. داستان فیلم دربارهٔ فرآیندهای تصمیم گیری است که منجر به پرتاب بمب اتمی توسط ایالات متحده بر روی شهرهای ژاپنی هیروشیما و ناکازاکی در اواخر جنگ جهانی دوم شد. این فیلم سه ساعته برای تلویزیون ( شبکه شوتایم ) ساخته شد و ظاهراً هیچ اکرانی در سینما نداشت، ولی دی وی دی فیلم برای تماشای خانگی موجود است.
این فیلم ترکیبی از درام سازی، فیلم تاریخی و مصاحبه شاهدان عینی است، فیلم به طور متناوب بین فیلم های مستند و سرگرمی های دراماتیک تغییر می کند. هم نمایش ها و هم بیشتر فیلم های اصلی به عنوان تصاویری با رنگ قهوه ای ارائه می شوند که تمایز بین آنها را محو می کنند. زبان ها انگلیسی و ژاپنی با زیرنویس هستند و بازیگران عمدتاً کانادایی و ژاپنی هستند.
• کنت ولش درنقش هری ترومن … رئیس جمهور آمریکا
• کن جنکینس درنقش جیمز اف. بیرنز … وزیر امور خارجه آمریکا
• ویسلی دیود درنقش هنری استیمسون … وزیر جنگ آمریکا
• کالین فاکس درنقش جیمز فورستال … وزیر نیروی دریایی آمریکا
• لئون پوونال در نقش جرج مارشال … ژنرال نیروی زمینی آمریکا
• ریچارد ماسور درنقش لسلی گرووز … سرلشکر ( ایالات متحده )
• سدریک اسمیت درنقش کرتیس له می … سرلشکر
• جفری دی مان در نقش جی. رابرت اوپنهایمر
• سال روبینک درنقش لئو زیلارد
• تیموتی وست درنقش وینستون چرچیل … نخست وزیر بریتانیا
• هیساشی ایگاوا درنقش توگو شیگه نوری … وزیر امور خارجه
• مارک کاماچو درنقش چارلز سوئینی
• تام راک در نقش رالف بارد … معاون وزیر نیروی دریایی
معنی کلمه هیروشیما در فرهنگ فارسی
معنی کلمه هیروشیما در دانشنامه عمومی
معنی کلمه هیروشیما در دانشنامه آزاد فارسی
جملاتی از کاربرد کلمه هیروشیما

معنی کلمه هیروشیما در دانشنامه آزاد فارسی

هیروشیما (Hiroshima)
ویرانه های بعد از بمباران اتمی شهر صنعتی و بندری در ساحل جنوبی جزیرۀ هونشودر ژاپن، با ۷۰۰,۱۳۲,۱ نفر جمعیت (۲۰۰۳). در ۶ اوت ۱۹۴۵ نخستین بمب اتمیِ دوران جنگ، این شهر را ویران کرد که امروزه کاملاً بازسازی شده است. مهم ترین صنایع آن عبارت اند از تولید مواد غذایی، خودرو، و ماشین آلات. در آستانۀ پایان جنگ جهانی دوم، هیروشیما، هفتمین شهر بزرگ ژاپن، با اولین بمب اتمی امریکا ویران شد ـ سه روز بعد ناگازاکیهدف دومین بمب اتمی قرار گرفت. بیش از دَه کیلومتر مربع از شهر هیروشیما نابود شد و تلفات سنگینی به ساکنان خارج از این محدوده وارد شد. حدود ۱۳۷هزار نفر از جمعیت ۳۴۳هزار نفری شهر کشته شدند؛ ۷۸,۱۵۰ نفر هنگام بمباران و بسیاری نیز بعداً جان باختند. گفته می شود تا ۱۹۹۵، رقم تلفات، شامل افرادی که براثر بیماری های ناشی از تشعشات رادیو اکتیو در سال های اخیر جان داده اند، به ۱۹۲هزار نفر رسیده است. هر سال مراسم یادبودی در ۶ اوت در این شهر برگزار می شود.

جملاتی از کاربرد کلمه هیروشیما

در جنگ جهانی اول، ژاپن از متفقین بود و در جنگ جهانی دوم با متفقین می‌جنگید. پایان جنگ جهانی دوم برای ژاپن بسیار تلخ بود، آن‌ها پس از جنگی درازمدت در اقیانوس آرام، سرانجام پس از بمباران اتمی هیروشیما و ناگاساکی، بدون قید و شرط تسلیم شدند. برآیند این جنگ خانمان‌سوز برای ژاپن به اندازه‌ای وحشتناک بود که بسیاری از تحلیلگران در توصیف آن، عبارت «به‌کلی ویران‌شده» را به کار بردند. ژاپن پس از اشغال توسط آمریکا، با یک برنامه پیگیر توسعهٔ صنعتی، به رشد اقتصادی چشمگیری دست یافت و به یکی از بزرگ‌ترین اقتصادهای دنیا و همچنین دومین قدرت صنعتی جهان بدل شد. این کشور همچنین از بزرگ‌ترین هم‌پیمانان و شرکای تجاری آمریکا در قارهٔ آسیا است.
از باشگاه‌هایی که در آن بازی کرده‌است می‌توان به باشگاه فوتبال سانفریس هیروشیما و باشگاه فوتبال ساگان توسو اشاره کرد.
استان هیروشیما (به ژاپنی: 広島県) یکی از استان‌های کشور ژاپن است.
پس از شکست آلمان در بهار ۱۹۴۵ هیروهیتو برای حفظ ژاپن، دستور عقب‌نشینی از شرق و جنوب شرقی آسیا را صادر کرد. ایالات متحده آمریکا بارها از ژاپن خواست تسلیم شود ولی هیروهیتو نپذیرفت. سرانجام آمریکا دو بمب اتم در شهرهای هیروشیما و ناگازاکی ژاپن پرتاب کرد. این اقدام آمریکا ضربهٔ سختی بر پیکرهٔ امپراتوری ژاپن وارد آورد، هیروهیتو با مشاهدهٔ این اوضاع به فکر تسلیم شدن افتاد. قدرت طلبان و نظامیان علیه وی کودتا کردند اما موفق نشدند و سرانجام هیروهیتو در ماه اوت ۱۹۴۵ شرایط ایالات متحدهٔ آمریکا را پذیرفت و ژاپن تسلیم شد. چند روز بعد هیروهیتو طی نطق رادیویی از مردم ژاپن خواست تا این شکست را بپذیرند و در راه ترمیم و پیشرفت کشورشان قدم بردارند.
در فروردین ماه سال ۱۳۶۸ تیم والیبال استقلال قهرمان جام حذفی باشگاه‌های تهران برای اولین بار به مسابقات قهرمانی باشگاه‌های آسیا به این عزیمت نمود. اولین دوره پیکارهای والیبال باشگاه‌های برتر آسیا با شرکت ۸ تیم در ژاپن - هیروشیما پایان یافت. در اولین گام این رقابتها نماینده والیبال ایران پرونده خود را با کسب مقام چهارم مجازی و پنجم حقیقی بست. تیم استقلال تهران قهرمان جام حذفی باشگاه‌های ایران در شرایطی مسابقات به پایان برد که در کارنامه خود یک پیروزی و سه شکست به ثبت رساند و در مجموع پنج دیدار ۶ گیم برد و ۹ گیم را واگذار کرد و بدین ترتیب بالاتر از تیم‌های عراق - زلاندنو و بحرین در رده‌بندی قرار گرفت.
یک برگ افرا بر روی نشان ملی کانادا و بر روی پرچم کانادا قرار دارد. افرا نماد رایج قدرت و استقامت است و به‌عنوان درخت ملی کانادا انتخاب شده‌است. برگ‌های افرا به‌طور سنتی بخش مهمی از رگال‌های نظامی نیروهای مسلح کانادا هستند، به‌عنوان مثال، در نشان درجهٔ نظامی ژنرال‌ها از نمادهای برگ افرا استفاده می‌شود. ۱۰ گونه افرا به‌طور طبیعی در این کشور رشد می‌کنند و حداقل یک گونه در هر ایالت، وجود دارد. ایدهٔ قرار دادن درخت به‌عنوان یک نماد ملی، در ابتدا از استان استان کبک که در آن افرای قندی مورد توجه است، الهام گرفته شده‌است. افرا همچنین نماد هیروشیما است.
برنامه جنگ‌افزار هسته‌ای ژاپن در طول جنگ جهانی دوم اجرا گشت. این پروژه همانند برنامه جنگ‌افزار هسته‌ای آلمان با مجموعه‌ای از مشکلات مواجه بود و در نهایت نتوانست پیش از بمباران اتمی هیروشیما و ناگاساکی و تسلیم ژاپن در اوت ۱۹۴۵ فرای مرحله آزمایشگاهی پیش رود.
این سلاح‌ها در طول تاریخ دو بار در جنگ جهانی دوم توسط آمریکا علیه ژاپن در شهرهای هیروشیما و ناگازاکی مورد استفاده قرار گرفته‌است.
در ۱۰ ژوئیه ۲۰۱۶، اندرسون لوپز به‌طور قرضی به تیم باشگاه فوتبال سانفریس هیروشیما پیوست.
در سال ۲۰۱۰ پروفسور جان موهلر در کتاب وسواس اتمی می‌نویسد: «هراس آفرینی هسته ای از هیروشیما به القاعده، گسترش در یک زمینه است.»