محمدجواد انصاری همدانی

معنی کلمه محمدجواد انصاری همدانی در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] محمدجواد انصاری همدانی در سال ۱۲۸۱ شمسی دیده به جهان گشود این عالم عارف، پس از سال ها تلاش و عبودیت و تریبت و دستگیری سالکان کوی حقیقت، وی از شاگردان مکتب اهل بیت عصمت (علیهم السّلام) و متخلق به اخلاق آن بزرگواران بودند. بسیار مهربان و مهمان نواز بودند، و تقریباً در تمام طول سال، مهمان داشته و شخصاً از آن ها پذیرایی می کردند. ایشان انسانی سلیم النفس، ساده زیست، بی آلایش و بسیار متواضع بودند. با وجود بهره مندی از مراتب بالای علمی و اخلاقی، بی ادعا بوده و خود را چیزی نمی پنداشتند.
تولد: ۱۲۸۱ شمسی؛محل تولد: همدان؛وفات: ۱۳۳۹ شمسی؛مزار: قم، گلزار امامزاده علی بن جعفر (علیه لسلام)؛عمر: ۵۸ سال؛اساتید: آیت اللّه العظمی حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی و حضرات آیات: حاج میرزا حسین کوثر همدانی، میرزا علی خلخالی، حاج آقا علی شهیدی، حاج آقا رضا واعظ و غیره؛شاگردان: حضرات آیات شهید سیدعبدالحسین دستغیب، شیخ حسنعلی نجابت شیرازی، سیدمحمدحسین حسینی تهرانی، پهلوانی تهرانی. (سعادت پرور.)
ولادت
فقیه عارف، حضرت آیت اللّه حاج شیخ محمدجواد انصاری همدانی (قدس سره)، فرزند عالم ربانی حاج ملا فتحعلی همدانی، در سال ۱۲۸۱ شمسی در شهر همدان چشم به جهان گشود. از همان دوران کودکی نشانه های عظمت روحی و استعداد عجیبی در ایشان مشاهده می گردید و آینده ای روشن را نوید می داد.
تحصیلات
آیت اللّه انصاری به لحاظ برخورداری از هوش بالا و قریحه ذاتی و همچنین علاقه ای که نسبت به تحصیل ابراز می داشتند، از سن هفت سالگی دروس رسمی حوزه و صرف و نحو را نزد والد محترمشان شروع کردند، و بعد از رحلت پدر، تحصیلات خود را در محضر اساتید برجسته همدان ادامه دادند.
مهاجرت به قم
...
[ویکی شیعه] محمدجواد انصاری همدانی(۱۲۸۰-۱۳۳۹ش) روحانی، عارف و عالم شیعی. وی در ۲۴ سالگی به درجه اجتهاد رسید.علاوه بر فقه، اصول با طبابت نیز آشنا بود. در اثر حادثه ای مسیر زندگی اش تغییر یافت و به سلوک و عرفان روی آورد. او مسیر عرفانی خود را بدون استاد طی نمود. از شاگردان عرفان وی می توان به حسنعلی نجابت شیرازی، سید عبدالحسین دستغیب، سید محمدحسین حسینی طهرانی، محمداسماعیل دولابی اشاره کرد. برخی از ویژگی های اخلاقی وی، پای بندی به شرع، دوری از شهرت و خدمت به دیگران بود. وی اولین مرحله سلوک را انجام واجبات و ترک محرمات می دانست. افرادی مانند قاضی طباطبایی و علامه طهرانی از انصاری همدانی به بزرگی یاد کرده اند. بخشی از مستند حدیث سرو زندگی وی را بازسازی کرده است.
محمد جواد انصاری همدانی در سال ۱۲۸۰ش در همدان به دنیا آمد. پدر وی حاج ملا فتحعلی همدانی از علمای همدان و مادرش ماه رخسار السلطنه از بستگان ناصرالدین شاه بود. از ۸ سالگی تحصیلات حوزوی را در شهر همدان آغاز کرد. در ۲۴ سالگی با تایید علمای آن دیار، موفق به دریافت درجه اجتهاد شد و بعد از آن به قم مهاجرت کرد. او دو مرتبه ازدواج کرد که حاصل آن ۸ فرزند بود.
او در روز جمعه دوم ذی القعده سال ۱۳۷۹ق برابر با ۹ اردیبهشت سال ۱۳۳۹ش در اثر سکته مغزی در سن ۵۹ سالگی در همدان درگذشت. جنازه وی را به قم منتقل کرده و در جوار امامزاده علی بن جعفر دفن نمودند. هنگام تشییع جنازه او در همدان، تعطیل عمومی اعلام شد و سه روز در مسجد جامع این شهر مجلس ترحیم برپا بود.

جملاتی از کاربرد کلمه محمدجواد انصاری همدانی

بعضی از بزرگان عرفان، دیدار با ملاآقاجان را از نقاط عطف و تأثیرگذار زندگی‌شان می‌دانستند، علمایی مثل محمدجواد انصاری همدانی و شیخ جعفر مجتهدی. بعضی از علمای بزرگ، مثل حسن مصطفوی، سید موسی شبیری زنجانی، علامه طباطبایی، علی باباخانی و مهدی دشیری به علم و دانش او اعتراف کرده بودند و او را از نوابغ زمان خود به‌شمار می‌آوردند.
سید حسین یعقوبی قائنی (زادهٔ ۱۳۰۳ خ، قائن - درگذشت ۲۰ بهمن ۱۳۹۶ خ)؛ مجتهد شیعه و عارف معاصر که در اوایل جوانی با سید علی قاضی دیدار داشته و شاگرد محمدجواد انصاری همدانی و سید جمال‌الدین گلپایگانی بوده است. یعقوبی همچنین با افرادی از جمله سید رضا بهاءالدینی، سید محمدهادی میلانی و حسنعلی نجابت شیرازی در ارتباط بوده است. وی در جوانی راهی عتبات شده و در حوزه‌های علمیه سامرا، نجف، کربلا و قم تحصیل کرده است. از او به عنوان آخرین شاگرد بازمانده از سید علی قاضی یاد می‌شد.[نیازمند منبع]