[ویکی فقه] میلانی (ابهام زدایی). میلانی ممکن است اسم برای اشخاص ذیل باشد: • سیدعلی حسینی میلانی، از علمای معاصر شیعه• سید محمدهادی میلانی، از علمای معاصر شیعه ...
جملاتی از کاربرد کلمه میلانی
حسن معظمی سخنگوی انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران میگوید که «این فیلم مانیفست ناتمام دنیای زنانه تهمینه میلانی علیه دنیای مردانه است.»
… روزی آیتالله میلانی هنگامی که نزدشان نام امام خمینی برده شد، فرمودند: «سلام الله علیه». پس عدهای به آیتالله اعتراض کردند. ایشان فرمودند: ساکت باشید فلانی! اینجا مسألهٔ تقلید در بین نیست که گفته شود فلانی اعلم است یا من! اینجا، بحث رهبری است و چنین نیست که هر مجتهدی لیاقت رهبری داشتهباشد، لیاقت رهبری را تنها فقیه سیاستمداری داراست که عالم به زمان خویش باشد و در راه خدا از ملامت ملامتگران هراس نداشتهباشد و اکنون این مشخصات در کسی جز آیتالله خمینی نیست…
دو زن فیلمی به کارگردانی و نویسندگی تهمینه میلانی محصول سال ۱۳۷۷ است.
با این حال به نوشتهٔ عباس میلانی بسیاری از دیدگاههای ارائه شده توسط مجد محل شک و غرض مدارانه میباشد. در کارهای مجد، او تمایل به این داشتهاست تا منابعی گلچین کند که دیدگاه از پیش تعیینشدهٔ ضد انگلیسی او را تأیید کند.
از خاندان های مهم و تاثیرگذار در تاریخ می توان به نام هایی از جمله عطاري ميلاني، سادات حسینی میلانی، ضامنی میلانی، شمشیری میلانی، عنابی میلانی، جلیلی میلانی ،منتظری میلانی، آقامحمدی میلانی ، کاظم زاده میلانی، افتخاری میلانی، روشنی میلانی، فخرالاسلامی میلانی و جعفری میلانی اشاره کرد.
در اردیبهشت ۱۳۹۸، نیز نقاشیهای میلانی جنجالی شد. گرچه وی بار دیگر نمایشگاه نقاشیهای شخصی اش را، هرچند در سکوت خبری، در گالری آریانا برگزار کرد. این نمایشگاه او بیش از سه روز دوام نیاورد و با نشر خبر تشابه بیش از شش نقاشی او با آثار هنرمندان خارجی در شبکههای مجازی، در تاریخ ۱۰ اردیبهشت توسط وزارت ارشاد تعطیل شد.
از نظر سیاسی، آنها از محمدرضا پهلوی حمایت میکردند، و علی رضایی، در سال ۱۳۵۴، سناتور مجلس سنای ایران شده بود. عباس میلانی در ایرانیان نامدار نوشته است که او سه میلیون تومان پول داده تا سناتور شود، اما خود علی رضایی میگوید این مبلغ به عنوان وام پرداخت شده است.
از وی پسری به نام میر ابوالقاسم فخرالاسلامی میلانی به یادگار ماند که خود نیز از مفاخر روستای میلان و مخترع دستگاه های صنعت نساجی بود. (به قسمت «شخصیتهای علمی، فرهنگی و اجتماعی برجسته دیگر» در همین صفحه رجوع شود)
برای مدت حدود سه سال، طاهره در بالاخانه محمد خان کلانتر، رئیس پلیس تهران در حبس خانگی بود. بر شهرت او افزوده میشد و زنان برجسته تهران نیز به دیدن او میرفتند. فرزانه میلانی استاد ادبیات فارسی و مطالعات زنان در دانشگاه ویرجینیا گفتهاست: «طاهره در آخرین سالهای عمر، دیگر نظریات مغایر با عقیدهٔ خویش را برنمیتافت. آرزوی او برای برقراری دیالوگ، برای درافتادن با اعتقادات مستقر زمان از راه گفتگو و تبادل نظر غیرقابل تحقق مینمود.»
در شهریور ۱۳۹۷ نمایشگاه نقاشی میلانی با عنوان «فیلمهایی که نساختم» به دلیل تشابه میان تعدادی از آثار وی با آثار هنرمندی به نام جنی میلیهوف مقیم کشور اسرائیل، حاشیه ساز شد. این نمایشگاه در تاریخ ۱۸ شهریور ۱۳۹۷ بهطور موقت متوقف شد. پس از فراگیر شدن اعتراضات جنی میلیهوف نسبت توقف این نمایشگاه در پروفایل اینستاگرامش واکنش نشان داد.