مجلدات

معنی کلمه مجلدات در لغت نامه دهخدا

مجلدات. [ م ُ ج َل ْ ل َ ] ( ع ص ، اِ ) ج ِ مجلدة. ( یادداشت به خط مرحوم دهخدا ). کتابهای جلد شده. || چندین جلد از یک کتاب. ( ناظم الاطباء ) : اگر در تقریر محاسن این کتاب مجلدات پرداخته شود هنوز حق آن به واجبی نیاید. ( کلیله و دمنه ). و رجوع به مجلدة و مجلد شود.

معنی کلمه مجلدات در فرهنگ فارسی

( اسم ) جمع مجلده ( مجلد )

جملاتی از کاربرد کلمه مجلدات

کتابخانه آلدن با ظرفیت پذیرش سه هزار نفر به عنوان کتابخانه مرکزی دانشگاه اوهایو ایفای نقش می‌کند. مجموعه کتابخانه‌های دانشگاه اوهایو شامل ۲٫۳ میلیون انواع واحدهای میکروفیلم، ۱۳۵۰۰ عدد اشتراک مجلات، و سه میلیون مجلدات می‌باشد که به همین علت یکی از صد کتابخانه بزرگ ایالات متحده می‌باشد. قدمت این کتابخانه به ۲۰۰ سال پیش بازمی‌گردد.
این مجلدات به ترتیب نسبتاً تاریخی تقسیم‌بندی شده و شامل چهار حوزه اصلی می‌شوند: تاریخ انجیلی، تاریخ رم، تاریخ بیزانس و تاریخ روسیه. جلدهای مختلف این تواریخ در موزه دولتی روسیه، کتابخانه آکادمی علوم روسیه و کتابخانه ملی روسیه قرار دارند.
مسئول و حامی مالی اصلی این پروژه حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی استان هرمزگان است و انتشار مجلدات آن تاکنون (به جز جلد اول) توسط نشر امینان در شهر تهران انجام شده‌است. جلد اول این مجموعه توسط نشر همسایه در تهران منتشر شده‌است. تمامی مدخل‌های این دانشنامه به زبان فارسی منتشر می‌شوند. تاکنون یک مجموعه کتاب شش جلدی با این عنوان منتشر شده و مجلدات دیگر آن نیز در دست تهیه است.
این اصطلاح توسط چارلز د لینت و تری ویندلینگ برای توصیف آثارشان ابداع شد. د لینت گفته‌است که به‌دلیل طنین و آهنگ مناسب می‌تواند مخاطبان بیشتری داشته باشد. ویندلینگ به‌مدت شانزده سال به‌عنوان ویراستار «بهترین مجلدات فانتزی و ترسناک سال» و به‌عنوان ویراستار مجله هنرهای اسطوره‌ای استودیوی اندیکوت، داستان‌های اسطوره‌ای را اشاعه داد.
اولین و دومین مجلدات یا جزوات لغت‌نامه (آ– ابوسعد / ابوسعد – اثبات) در ۱۰۰۰ صفحه در سال ۱۳۲۵ به چاپ رسید. دهخدا تا زمان حیاتش (۱۳۳۴) توانست بر تألیف و چاپ ۲۲ مجلد از ۲۲۲ مجلد لغت‌نامه، و ۴۲۶۹ صفحه از ۲۶۴۷۵ صفحه نظارت کند. از این پس بنابر وصیت او، سه نفر از نزدیک‌ترین یارانش، محمد معین، محمد دبیرسیاقی و سید جعفر شهیدی سرپرستی ادامهٔ کار را به عهده گرفتند. در سال‌های بعد به‌طور میانگین سالی ۸۰۰ صفحه از این لغت‌نامه به چاپ رسید. در یکی دو سال دورهٔ انقلاب ۱۳۵۷، در کار انتشار وقفه‌ای افتاد ولی سرانجام در سال ۱۳۵۸ – ۱۳۵۹ کار چاپ آن به پایان رسید.
وی همچنین سرویراستار و رئیس کمیتهٔ علمی نشر مجموعهٔ آثار آیت‌الله سید محمود طالقانی است؛ تاکنون جلد نخست آن مجموعه با عنوان «درس‌های قرآنی» و جلد هشتم با نام «مباحث اقتصادی» منتشر شده و مجلدات دوم تا هفتم نیز به نسخهٔ ویراسته و بازبینی شدهٔ «تفسیر پرتوی از قرآن» اختصاص دارد.
جغرافیای نظامی ایران یک دوره کتاب ده‌جلدی دربارهٔ جغرافیای نظامی مناطق مختلف ایران است که در دهه ۱۳۲۰ خورشیدی در دایره جغرافیایی ستاد ارتش توسط سپهبد حاجعلی رزم‌آرا منتشر شده است. رزم‌آرا در سالهای ۱۳۲۰ تا ـ۱۳۲۲، بخش‌های مختلف ایران را در قالب مجموعه مجلدات «جغرافیای نظامی ایران» توصیف کرده است. این مجموعه بیش از شهرها و…، به ویژگی‌های طبیعی مناطق مختلف ایران می‌پردازد.
همچنین انتشارات حکمت در سال ۱۳۸۹ امتیاز دائرةالمعارف تشیع را خریداری و پس از آن اقدام به انتشار مجلدات بعدی آن کرد.
به‌دلیل تداخل و همزمان شدن تهیه و نگارش دانشنامه جهان اسلام و دایرةالمعارف بزرگ اسلامی و همچنین مشترک بودن مدخلهای فراوان بین آنها و شروع انتشار مدخل‌های حرف «الف» توسط دایرةالمعارف بزرگ اسلامی در سال ۱۳۶۷، دانشنامه جهان اسلام تصمیم گرفت تا انتشار مجلدات خود را در سال ۱۳۷۵ از حرف «ب» آغاز کند. این در حالی است که در تمام این سالها مدخل‌های حرف «الف» نیز در این مرکز تحقیقاتی تهیه شده‌اند، اما احتمالاً هرگز چاپ نخواهند شد.
جلد اول این دانشنامه، پس از استعفای مهدی محقق و سرپرستی احمد صدر حاج‌سیدجوادی در ۱۳۶۶ ش منتشر گردید، ولی انتشار مجلدات دیگر، به دلیل فوت سید ابوالفضل تولیت، مواجه با مشکل مالی شد.