کتائب

معنی کلمه کتائب در لغت نامه دهخدا

کتائب. [ ک َ ءِ ] ( ع اِ ) ج ِ کتیبه که به معنای لشکر است. ( آنندراج ) ( غیاث اللغات ). ج ِ کتیبه. ( از منتهی الارب ) ( از اقرب الموارد ) : ثنا و ستاگوی او در بزم ، بذل مواهب و در رزم قرع کتائب. ( ترجمه تاریخ یمینی ص 447 ). و با مراکب و کتائب و عساکر ومطائب به آهستگی حرکت می کردند. ( جهانگشای جوینی ).
هم به کتائب کتب بر در ملک حاجبی
هم به مواکب کرم در ره دین مقدمی.
( از ترجمه محاسن اصفهان حسین آوی ص 133 ). و رجوع به کتیبه شود.

معنی کلمه کتائب در فرهنگ فارسی

( اسم ) جمع : کتیبه لشکر ها : [ معمور بحشمتش اقالیم منصور بدو لتش کتایب ] . ( انوری )

جملاتی از کاربرد کلمه کتائب

معترضان با پرچم‌های حشد شعبی، عصائب اهل حق و کتائب حزب‌الله رو به روی سفارت آمریکا حضور پیدا کردند. افرادی چون هادی عامری، قیس خزعلی، فاتح الفیاض و ابومهدی مهندس در میان معترضان قرار داشتند، که به ترتیب دارای سمت‌های فرمانده سپاه بدر، دبیرکل عصائب اهل حق، رئیس حشد شعبی و معاون حشد شعبی بودند. مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده همچنین با اشتراک‌گذاری تصاویری از افراد مذکور گفت «حمله به سفارت کار تروریست‌های نیابتی ایران بود؛ آنها را با معترضان عراقی اشتباه نگیرید. مردم عراق برای پایان دادن به فساد صادر شده توسط رژیم ایران تلاش می‌کنند.»
این گروه آموزش‌های خود را از نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، حزب‌الله لبنان و سایر گروه‌های وابسته به ایران دریافت می‌کند. در سال ۲۰۰۸ نیروی قدس و حزب‌الله لبنان کمپ‌های آموزشی در چهار محل در تهران، قم، اهواز و مشهد دایر کرده بود. نیروهای کتائب و سایر گروه‌های شیعه آموزش سلاح‌های کوچک و مواد منفجره را می‌دیدند. حزب‌الله لبنان یک کمپ برای آموزش در جنوب عراق دایر کرده بود که بعد از کشف در سال ۲۰۰۸ مجبور شد که به ایران منتقل شود.
در تاریخ ۳ مارس، واحد ضد تروریسم اقلیم کردستان آنچه را که به نظر می‌رسد اعتراف ضبط شده یکی از چهار متهم عامل حملات موشکی ۱۵ فوریه به اربیل است ، منتشر کرده‌است، که می‌گوید در نوامبر سال ۲۰۲۰ با یکی دیگر از عاملان ملاقات کرده‌است، که به گفته وی از نیروهای گروه شبه نظامی کتائب سید الشهداء بخشی از نیروهای بسیج مردمی عراق (حشد شعبی) است. و راکت‌ها ساخت ایران بودند.
پس جنگ داخلی لبنان شروع شد. اما بعد از ناکامی حزب مسیحی کتائب لبنان در سرکوبیِ فتح که با همکاری اَمل صورت گرفته بود، فلسطینیها مقاومت سرسختانه‌ای در مقابل فالانژها (حزب کتائب) انجام دادند، نهایتاً اسرائیل خواستار حضور مستقیم در لبنان جهت نابودی فتح شد.
نهایتاً عصر روز چهارشنبه ۱۱ دی ماه ۱۳۹۸ معترضان از اطراف سفارت آمریکا در بغداد عقب‌نشینی کردند. کتائب حزب‌الله و حشد شعبی عراق اعلام کرد این تحصن به خاطر احترام به خواست دولت مرکزی عراق پایان می‌یابد و به نقطهٔ دیگری منتقل خواهد شد.
ز آن که براهت نهاده سر پی قربان کبش کتائب ز نسل حیدر کرار
در مقابل، کتائب حزب‌الله مسئولیت آن حملات را انکار کرده‌اند. به گفته منابع عراقی دست کم ۲۵ نیروی شبه نظامی عراقی در حملات آمریکا کشته و ۵۵ نفر زخمی شده‌اند.
حزب کتائب با نام قبلی حزب فالانژ لبنان، یکی از حزب‌های دست راستی تندرو در کشور لبنان است. اگر چه حزب فالانژ لبنان به‌طور رسمی یک حزب سکولار است، اما به کلیسای مارونی منتسب است و برای حفظ منافع مسیحیان مارونی در لبنان فعالیت می‌کند. حزب فالانژ لبنان یکی از بازیگران اصلی در طول جنگ داخلی لبنان بود که از سال ۱۹۷۵ تا ۱۹۹۰ میلادی در لبنان جریان داشت که نهایتاً با اخراج سازمان آزادی‌بخش فلسطین از لبنان پایان یافت.
پس از وقوع انفجارها مرگ حداقل ۲۲۰ نفر و زخمی شدن ۷۰۰۰ نفر تأیید شد. مروان عبود، فرماندار بیروت، پس از وقوع حادثه گفت که به دنبال آتش‌نشانانی که پیش از وقوع انفجار دوم برای کنترل آتش در محوطه بوده‌است، خود را به آنجا رسانده. او در حالی که گریه می‌کرد، این اتفاق را «فاجعه‌ای ملی» خواند. این انفجارها باعث شدند حداقل ۳۰۰٬۰۰۰ نفر بی‌خانمان شوند. این انفجارها باعث مرگ نازار ناجاریان دبیرکل حزب کتائب لبنان و همچنین ژان بولفیس طراح فرانسوی گردید.
حزب‌الله لبنان، سازمانی سیاسی-نظامی و اسلام‌گرای شیعه در لبنان است. حزب‌الله با الهام از ایدئولوژی اسلام‌گرایی از نظر مرجع تقلید شیعه سید روح‌الله خمینی در لبنان ظهور کرد. در زمان جنگ داخلی لبنان، حزب‌الله لبنان به کمک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، تعلیم نظامی داده شده و تحت حمایت مالی و سیاسی نظام جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت. حزب‌الله لبنان ۳ هدف اصلی را به عنوان آرمان خود اعلام کرده که عبارتند از: محو آثار امپریالیستی غربی در لبنان، مقابله با حزب کتائب و برپایی حکومت اسلامی در لبنان.
بهر فدای تو از نژاد سماعیل کبش کتائب رسید و صاحب ثعبان
بعد از عقب‌نشینی سوری‌ها از لبنان، فؤاد ابوناضر فعالیت‌های علنی اش را با راه اندازی جبهه آزادی از سرگرفت. او این کار را بعد از کناره‌گیری از حزب کتائب به خاطر نارضایتی از سیاست‌هایش و با همکاری همقطاران سابقش در «القوات اللبنانیه» انجام داد.