چورزق. [ چ َ رَ زَ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان حومه بخش مرکزی شهرستان زنجان. 818 تن سکنه دارد. محصولاتش غلات و انگور است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 2 ). چورزق. ( اِخ ) دهی است از دهستان طارم بالا بخش سیردان شهرستان زنجان. دارای 725 تن سکنه. آب آن از رودخانه جیزلا. محصولاتش غلات ، پنبه ، برنج ، گردو، انار و لبنیات است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 2 ).
معنی کلمه چورزق در دانشنامه عمومی
چورزق یکی از شهرهای ایران در استان زنجان است. این شهر مرکز بخش چورزق در شهرستان طارم است. جمعیت این شهر بر طبق سرشماری سال ۱۳۹۵، برابر با ۱٬۷۳۳ نفر بوده است. شهر چورزق در مختصات ۳۷ درجه عرض شمالی و ۴۸ درجه و ۴۶ دقیقه طول جغرافیایی با محدوده شهری به مساحت ۴۶٫۰۹ هکتار در شمال استان زنجان واقع شده است و به دلیل محصور بودن بافت مکانی منطقه آن دارای آب هوای نیمه گرمسیری با تابستان های گرم و زمستانهای معتدل می باشد. با وجود رودخانه قزل اوزن، رودخانه فصلی حسن غیب و چشمه های مختلف، کشاورزی در آن از رونق خاصی برخوردار است بطوری که اقتصاد شهر بر پایه کشاورزی استوار بوده و محصولات زراعی آن بصورت نوبرانه به بازارهای مصرف داخل و خارج استان ارائه می گردد. با بازگشایی و بهره برداری از محور مواصلاتی تهم – چورزق در سالهای اخیر تعداد مسافرت در سطح شهرستان افزایش یافته است. با احداث بازارچه های محلی این شهر می تواند به مرکز عرضه و فروش محصولات کشاورزی شهرستان بدل شود. از جمله محصولات زراعی و باغی این شهر می توان به انار، زیتون، گردو، انگور، هلو، شلیل، سیر، سیب زمینی، پیاز، و برنج اشاره کرد. شهر چورزق به به دلیل عبور رودخانه قزل اوزن از شمال و رودخانه حسن غیب از غرب آن از جاذبه های گردشگری و طبیعی با ارزشی برخوردار است که نیاز به توجه نهادهای ذیربط دارند. وجود باغات متعدد در ضلع غربی آن و امامزاده در حاشیه رودخانه حسن غیب به جاذبه های گردشگری آن افزوده است. البته امامزاده بعلت عدم توجه نهادهای ذیربط در حال تخریب است و نیاز به مرمت و بازسازی دارد. چورزق (زنجان). چورزق یک منطقهٔ مسکونی در ایران است که در دهستان معجزات واقع شده است. چورزق ۱٬۵۳۸ نفر جمعیت دارد.
معنی کلمه چورزق در دانشنامه آزاد فارسی
چَوَرْزَق شهری در استان زنجان، شهرستان طارم، و مرکز اداری بخش چورزق. با ارتفاع ۱,۷۷۵ متر، در منطقه ای کوهستانی در ۴۴کیلومتری شمال شرقی زنجان و ۱۷کیلومتری غرب شمالی آب بر، در درۀ رودخانۀ قزل اوزن، قرار دارد. اقلیم این شهر معتدل مایل به سرد و نیمه خشکو جمعیت آن۱,۶۳۳ نفر است (۱۳۸۵).
جملاتی از کاربرد کلمه چورزق
جزلا یک روستا در ایران است که در دهستان چورزق واقع شدهاست. جزلا ۶۸۶ نفر جمعیت دارد.
اهالی بخش چورزق به زبان ترکی آذربایجانی سخن میگویند.
تپه قبرستان شیخ حسن مربوط به دوره ساسانیان است و در شهرستان زنجان، بخش مرکزی، روستای چورزق واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۳ شهریور ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۱۰۰۴۹ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
بنابر سرشماری مرکز آمار ایران، جمعیت بخش چورزق شهرستان طارم در سال ۱۳۸۵ برابر با ۱۸۰۱۱ نفر بوده است که در سال ۱۳۹۵ به ۱۸۸۰۳ نفر رسیده است.
روستای تازه کند از توابع بخش چورزق شهرستان طارم در استان زنجان میباشد. از لحاظ جغرافیایی، این روستا در بین رشته کوههای البرز قرار دارد و دارای آب و هوای سرد کوهستانی است که موجب شده است در تابستان هوای خنکی داشته باشد.
چورزق، دهستانی است از توابع بخش چورزق شهرستان طارم در استان زنجان ایران.
دستجرده، دهستانی است از توابع بخش چورزق شهرستان طارم در استان زنجان ایران.
ایچ یک روستا در ایران است که در دهستان چورزق واقع شدهاست. ایچ بیش از ۱۰۰۰ نفر جمعیت دارد.
انذر جدید یک روستای مسکونی در ایران است که در دهستان چورزق در شهرستان طارم واقع شدهاست. براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، انذر ۷۸۵ نفر جمعیت دارد.
بخش چورزق یکی از بخشهای شهرستان طارم در استان زنجان ایران است.