[ویکی فقه] عقد زناشویی در مدّتی معیّن را ازدواج موقّت گویند.
از ازدواج موقّت به نکاح متعه و نکاح منقطع نیز تعبیر شده و از آن در باب نکاح سخن رفته است. ازدواج موقّت از اختصاصات مذهب شیعه، و عملی مستحب است. ارکان ازدواج موقت نکاح منقطع چهار رکن دارد: ← صیغه ازدواج موقت دارای احکام دیگری نیز می باشد که به آنها اشاره می شود. ← تعداد زن در متعه ...
جملاتی از کاربرد کلمه نکاح موقت
در ادیانی مثل اسلام اجازه ولی(در اسلام همان پدر است) در ازدواج زنی که دوشیزه نیست، شرط نیست، و در باکره و دوشیزه به نظر "بیات زنجانی": "بنا بر اقوی شرط صحت نیست بلکه شرط اخلاقی است و برای تحکیم مبانی خانواده لازم است و مطابق روایات متعدد معتبر، افراد از نکاح موقت با دوشیزگان اجتناب کنند."
موضوع محرمیت باعث شدهاست که فرزندپذیری با مشکلات بسیاری همراه باشد. فقها برای حل مشکلات ناشی از این موضوع راههای متعددی برای ایجاد محرمیت شرعی پیشنهاد میکنند. یکی از محققان دینی معتقد است که ۱۲۵۴ راه برای ایجاد محرمیت وجود دارد. رضاع (شیردادن به کودک مطابق شرایط فقهی) یکی از این راههاست. در مواقعی که امکان محرمیت را طریق شیردهی به کودک وجود ندارد، از نکاح برای ایجاد محرمیت استفاده میشود. برای مثال کودک دختر را به نکاح موقت پدر مرد درمیآورند. به این ترتیب دختر در جایگاه مادر مرد قرار میگیرد و به او محرم میشود و برای ازدواج نیز حرمت ابدی پیدا میکند. در برخی از نکاحهای موجب محرمیت، دخول باید اتفاق بیفتد. وقوع نکاح کودک برای ایجاد محرمیت، مورد انتقاد فعالان حقوق کودک است.