ماهور میلاتی

معنی کلمه ماهور میلاتی در لغت نامه دهخدا

ماهور میلاتی. ( اِخ ) ناحیه ای است میانه مغرب و شمال شیراز و از گرمسیرهای فارس است. ( از فارسنامه ناصری ). از بلوکات ولایت قشقایی فارس است. طول آن 120 و عرض آن 80 کیلومتر است. حد شمالی و غربی آن کوه کیلویه و حد شرقی آن کازرون وحد جنوبی دشتستان است. آب و هوای آن گرم و اراضی سنگلاخ و بیحاصل است. اما معدن زیاد دارد. ( از جغرافیای سیاسی کیهان ص 231 ). یکی از دهستانهای سه گانه بخش خشت شهرستان کازرون است و حدود آن عبارت است از: شمال دره رودخانه زهره ، جنوب رودخانه شاپور، مشرق ارتفاعات چنار شاهیجان و دهستانهای شاپور و بکش ، مغرب دهستانهای لیراوی و حیات داود. کوهستانی و صعب العبوراست و هوایی گرم دارد. این دهستان 3500 تن سکنه دارد و از 22 آبادی تشکیل شده و مرکز آن قریه میلاتون است و قراء مهم آن عبارتند از: بابای کلان ، بیدکرز، پیر سرخ ، بی بی حکیمه ، بشارجان ، قلعه بشارجان. از ایل قشقایی طوایف قره چه ، کشکولی بزرگ ، دره شوری در این دهستان قشلاق دارند. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 7 ).

معنی کلمه ماهور میلاتی در فرهنگ فارسی

یکی از دهستانهای سه گانه بخش خشت شهرستان کازرون در شمال غرب و مرکز بخش . کوهستانی گرمسیر ۲۲ ده ۳۵٠٠ تن سکنه . محصول : غله تنباکو. صنعت : قالیبافی .

جملاتی از کاربرد کلمه ماهور میلاتی

برنگ در شمالی ترین نقطه بخش سعدآباد شهرستان دشتستان در کوههای غربی شهر خشت قرار دارد و نزدیک به منطقه ماهور میلاتی هست ودر نزدیکی رودخانه شاپور قرار دارد که محل سکونت و کوچ تابستانه دامداران روستاهای جره، وحدتیه می باشد.
بنابر سرشماری مرکز آمار ایران، جمعیت بخش ماهور میلاتی شهرستان ممسنی در سال ۱۳۹۵ برابر با ۵,۲۹۷ نفر بوده‌است.