کاظمی

معنی کلمه کاظمی در لغت نامه دهخدا

کاظمی. [ ظِ ] ( اِخ ) دهی از دهستان نهرهاشم بخش مرکزی شهرستان اهواز. واقع در 42هزارگزی جنوب باختری اهواز و14هزارگزی خاوری راه آهن اهواز به خرمشهر کنار راه کارون. دشت و گرمسیری و داری 170 تن سکنه است. آب از کارون دارد. محصول آن غلات و شغل اهالی زراعت و گله داری است. راه در تابستان اتومبیل رو است. ساکنین از طایفه ایدان هستند. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 6 ).
کاظمی. [ ظِ ] ( اِخ ) ( سید... ) به لطف طبع و جودت ذهن اتصاف داشت و در شیوه سپاهیگری سلوک نموده رایت جلادت می افراشت و در اوائل سلطنت خاقان مغفور در ملازمت درگاه عالم پناه بسر میبرد و به موجب فرمان واجب الاذعان جهت رسالت خواجه عمادالدین محمود کاوان که مشهور است بخواجه جهان روی توجه به جانب گلبرگه آورد و در وقت مراجعت از راه دریا به فارس رفته در شیراز رحل اقامت انداخت و هم در آن ولایت عازم سفر آخرت گشته خانه تن از مهمان روح بازپرداخت ، قصیده شهر آشوب که در مذمت اعیان و اشراف دارالسلطنه هرات منظوم شده از نتایج طبع اوست و مطلع آن قصیده این است. که :
شکر خدا که قاضی شهر هری نیم
در سلک آدمی صفتانم خری نیم.( رجال کتاب حبیب السیر ص 170 ).در ترجمه مجالس النفائس آمده است :
شخصی کاظم الغیظ بود، ازین جهت کاظمی تخلّص مینمود ولیکن بسی کسی هزال و بر جدال. اما سبک روح پر روح ، و در کمال فضل و کمال ، سلطان صاحبقران او را به رسالت به هندوستان فرستاد و در وقت مراجعت در ملک عراق توقف نمود بعد از آن چون به شیراز رفت از شر آز و حرص طعام هلاک گشت ، زیرا که چندان طعام بنوشید که ممتلی گردید و از درد ابتلا مرد و از جمله اشعار اوست :
صبح از افق چو رایت بیضا برآورد
آهم علم بر اوج ثریا برآورد
و هجو شهرانگیز که جهت عامه شهر هری گفته نیکوست و این مطلع آنست :
شکر خدا که قاضی شهر هری نیم
در سلک آدمی صفتانم ، خری نیم
( ترجمه مجالس النفائس ص 211 ). و در صفحه 37 همین کتاب آمده :... از حضرت پادشاه به خواجه جهان به رسالت رفت و محل آمدن در عراق ماند و در شیراز فوت شد. در سپاهیگری شهرت تمام داشت نظمش روان واقع میشد وقصایدش در رنگ قصاید بابا سودائی بود.

معنی کلمه کاظمی در فرهنگ فارسی

دهی از دهستان نهر هاشم شهرستان اهواز

معنی کلمه کاظمی در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] کاظمی (ابهام زدایی). کاظمی ممکن است اسم برای اشخاص ذیل باشد: • اسدالله دزفولی کاظمی، معروف به ملا اسدالله تستری (۱۱۸۶- ۱۲۳۷قمری)، از علمای بزرگ اسلام• شیخ راضی کاظمی، از علمای مجاهد شیعه عراق در قرن سیزدهم و چهاردهم هجری• عبدالحسین کاظمی، از علمای مجاهد شیعه عراق در قرن سیزدهم و چهاردهم هجری• محمدجواد کاظمی، از علمای قرن یازدهم هجری قمری• میرزاابراهیم سلماسی کاظمی، از علمای مجاهد ایران در قرن سیزدهم و چهاردهم هجری
...

جملاتی از کاربرد کلمه کاظمی

حمدالله مستوفی نیز در کتاب تاریخ گزیده که در سال ۷۳۰ هجری قمری نگاشته شده (حدود ۴ قرن قبل از تاریخ مهاجرتی که هنری راولینسون از آن خبر می‌دهد) طایفه‌ای به نام ویراوند را یکی از طوایف لر ساکن ایران معرفی می‌کند. بنابر نظر ایرج کاظمی دلفانی (نویسنده لک زبان) در کتاب «مشاهیر لر» براوند و ویراوند همان طایفه بیرانوند هستند.
او در سال ۱۳۶۹ ارکستر فرهنگسرای بهمن در تهران را پایه‌گذاری کرد و رهبری آن را بر عهده گرفت. وی پس از مدتی نخستین ارکستر موسیقی پاپ پس از انقلاب ۱۳۵۷ را با ۱۲ نوازنده تأسیس کرد. خوانندگی این ارکستر بر عهدهٔ مهرداد کاظمی و رهبری آن بر عهدهٔ امیرفرشید رحیمیان بود. همایون رحیمیان نوازندهٔ ویلن و رهبر ارکستر، برادر بزرگتر او است.
بهمن کاظمی پژوهشگر موسیقی، موسیقی رایج در شهر کرمانشاه را به سه دستهٔ موسیقی باستانی، موسیقی روستایی و موسیقی شهری تقسیم‌بندی می‌کند. از سازهای رایج در موسیقی کردی در کرمانشاه می‌توان به تنبور، دف، شمشال و کمانچه اشاره کرد.[نیازمند منبع]
هیئت مدیره دوره دوازدهم (۱۳۹۶–۱۳۹۳): دکتر شاهین روحانی، دانشگاه صنعتی شریف (رئیس)/ دکتر حمیدرضا مشفق، دانشگاه تهران (نایب رئیس)/ دکتر رضا عسگری، پژوهشگاه دانش‌های بنیادی (خزانه دار)/ دکتر فرهنگ لران، دانشگاه صنعتی اصفهان/ دکتر اعظم ایرجی زاد، دانشگاه صنعتی شریف/ دکتر ایرج کاظمی نژاد، دانشگاه شهید چمران اهواز/ دکتر احسان ندایی اسکوئی، دانشگاه تحصیلات تکمیلی در علوم پایه زنجان
همچنین ورزشگاه شهید کاظمی که در کنار بزرگراه آزادگان قرار دارد اکنون در اختیار این باشگاه می‌باشد.
ضحی کاظمی داستان‌نویس نیز در نقد و بررسی رمان ساعت ویرانی نوشته بود:
سید باقر محسنی (کاظمی) استاد دانشگاه و یک کنشگر سیاسی اهل افغانستان است. او در بحث‌های تلویزیونی در کابل به صراحت از حکومت طالبان انتقاد و آنها را متهم به تصرف نامشروع و انحصار قدرت و مدیریت ناکارآمد سیاسی و اقتصادی می‌کند. محسنی از نزدیکان سید مصطفی کاظمی از رهبران جهادی شیعه است که در سال ۲۰۰۷ در یک حمله انتحاری در ولایت بغلان کشته شد. وی در اسفند ۱۴۰۰ توسط نیروهای امنیتی طالبان بازداشت و دو روز بعد آزاد شد.
بازداشتگاه ۲۰۹ یک بازداشتگاه در تهران و تحت نظارت وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران است. این بازداشتگاه کنار بازداشتگاه اوین در منطقه اوین تهران مستقر است یکی از مسئولان پیشین این بازداشتگاه کاظم کاظمی بوده‌است.