طلیطله
معنی کلمه طلیطله در فرهنگ فارسی
معنی کلمه طلیطله در دانشنامه اسلامی
رومیان این شهر را طلیطم می خواندند و به نوشتۀ بکری، در زبان لاتینی به آن تولاظو می گفتند، به معنای «شادی ساکنان». نام این شهر در عربی سه تلفظ داشته است: طُلیطُله، طُلیطَله و طُلیطِله.
← موقعیت جغرافیایی
به روایتی، درقرن ششم پیش ازمیلاد، یهودیانی که از معادن طلای اسپانیا بهره برداری می کردند، شهرطلیطله را تأسیس کرده اند. ابن سعید مغربی نوشته طلیطله یکی از چهار شهری است که در زمان قیصر اکتیبان بنا شد و اکتیبان یا اکتافیوس کسی است که پس از پیروزی بر آنتونیو در واقعۀ اکتیوم، در سال ۳۱ پیش از میلاد به حکومت رسید. با این همه، شاید بتوان زمان بنای شهر را از این هم عقب تر برد، زیرا در منابع آمده است که رومیان در سال ۱۹۲ پیش از میلاد وارد طلیطله شده اند.
حکومتها
رومیان بیش از شش قرن در آن جا حکومت داشتند تا آن که این شهر در ۴۶۷ میلادی به تصرف گوت ها در آمد. آنان پس از تصرف تمام اسپانیا طلیطله را به پایتختی انتخاب کردند. از این خاندان شانزده تن حکومت کردند که آخرین آنان لزریق بود که از مسلمانان شکست خورد.
فتح اندلس
...
جملاتی از کاربرد کلمه طلیطله
در ۱۰۸۵ تولدو پایتخت طایفهنشین طلیطله به دست آلفونسوی ششم، پادشاه لئون و کاستیا افتاد و آلفونسوی یکم، پادشاه آراگون در ۱۱۱۸ ساراگوسا را به اشغال خود درآورد. آفونسو یکم پرتغال نیز با کمک جنگجویان صلیبی انگلیسی و فلاندری موفق به فتح لیسبون در ۱۱۴۷ گردید.