صنعا
معنی کلمه صنعا در فرهنگ فارسی
معنی کلمه صنعا در دانشنامه عمومی
جمعیت شهر صنعا در سال ۲۰۰۰ میلادی برابر با ۱٬۳۰۳٬۰۰۰ نفر بوده است.
صنعا در دل بخش کوهستانی یمن قرار گرفته و بلندای آن از سطح دریا ۲۲۰۰ متر است. پیرامون صنعاء چندین کوه از جمله جبل نوقوم و ایبن قرار گرفته است.
صنعاء تا سال ۱۹۹۰ میلادی پایتخت یمن شمالی ( جمهوری عربی یمن ) بود پس از یکی شدن دو یمن به عنوان پایتخت یمن متحد برگزیده شد. صنعاء از شهرهای باستانی یمن است و از زمان دودمان سبا وجود داشته است. کهن ترین اشاره ها به وجود این شهر در سنگ نبشته هایی مربوط به سدهٔ یکم میلادی دیده شده است. گفته می شود که در آغاز سده ۶ میلادی صنعاء پایتخت پادشاهی حِمیَر بوده است. صنعاء همچنین به هنگام فرمانروایی شاه یوسف اثر ( یا ذو نُواس ) ، واپسین شاه حمیری پایتخت ولیعهد اتیوپیایی بود. پس از سال ۵۷۰ میلادی صنعاء مرکز ساتراپ نشین ایرانی یمن بود.
==
معنی کلمه صنعا در دانشنامه آزاد فارسی
نمایی از صنعا، یمن
نمایی از صنعا، یمن
نمایی از صنعا، یمن
نمایی از صنعا، یمن
نمایی از صنعا، یمن
(یا: صنعاء) پایتخت یمن، در جنوب غربی عربستان. به فاصلۀ ۳۲۰ کیلومتری شمال عدن. در ارتفاع ۲,۲۱۰ متری از سطح دریا واقع شده و جمعیت آن ۱,۷۲۸,۹۰۰ نفر است (۲۰۰۳). مساجد زیبا و معماری سنتی دارد. این شهر به دو بخش تقسیم شده است؛ بخش شرقی، یا شهر قدیمی، که محل تولید و فروش جواهرات، نقره جات، کالاهای چرمی و ابریشمی و قالی است. چندین مسجد نیز در این بخش واقع شده اند. بخش غربی عمدتاً مسکونی است. صنعا یکی از قدیمی ترین شهرهای مسکونی جهان است و از تاریخ تأسیس آن اطلاعی در دست نیست. بر طبق افسانه ها شِم، یکی از پسران نوح، آن را بنا کرده است. این شهر مرکز نخستین دولت حمیری ها بود. در دهۀ ۱۸۷۰ به اشغال امپراتوری عثمانی درآمد. پس از حملۀ حبشی ها به یمن و جنگ ایران و روم به سر این سرزمین، در تاریخ یمن اهمیت یافت. در حدود ۵۳۵م ابرهه صنعا را مقر حکومت خود قرار داد. باذان، حاکم ایرانی صنعا، در قرن ۱۰ ق/۶۳۱ م اسلام آورد و تمام سپاه ایرانیان و قبایل عرب به اسلام گرویدند و به این ترتیب اسلام در این سرزمین رواج یافت. بعدها صنعا به سبب دوری از مرکز خلافت اسلامی بین زیدیه و قرامطه دست به دست شد و آسیب فراوان دید. در ۱۹۱۸ با استقلال یمن، پایتخت رسمی این کشور شد.
معنی کلمه صنعا در دانشنامه اسلامی
صنع (۲۰ بار)
جملاتی از کاربرد کلمه صنعا
ال-قالیس یک منطقهٔ مسکونی در یمن است که در استان صنعا واقع شدهاست.
در حال حاضر هفت بهائی به دلیل اعتقادات خود در یمن در زندان هستند. پنج نفر از این تعداد در فاصلهٔ آوریل تا اکتبر ۲۰۱۷ دستگیر و زندانی شدند. یک نفر از اوت ۲۰۱۶ در بازداشت به سر میبرد بهائی دیگر حامد کمال حیدره در سال ۲۰۱۳ توسط دفتر امنیت ملی یمن دستگیر شد و برای حدود یک سال در بازداشتگاهی در صنعا به سر برد. او در این دوران مورد شکنجه و بدرفتاری قرار گرفت و پس از ۹ ماه حبس انفرادی به زندان مرکزی صنعا منتقل شد. حامد حیدره که همچنان در زندان به سر میبرد در ۲ ژانویهٔ ۲۰۱۸ به دلیل اعتقاد به آئین بهائی به اعدام محکوم شد.
أَ لَیْسَ اللَّهُ بِأَحْکَمِ الْحاکِمِینَ ای باقضی القاضین. و قال مقاتل: أَ لَیْسَ اللَّهُ یحکم بینک و بین اهل التّکذیب یا محمد؟! و قیل: هو من الحکمة، و الحاکمون هم الحکماء و اللَّه عزّ و جلّ احکمهم صنعا و تقدیرا.
به صنعا درم طفلی اندر گذشت چه گویم کز آنم چه بر سر گذشت
باشگاه فوتبال الشعب صنعا یک باشگاه فوتبال یمنی میباشد.
شنیدم که در دشتِ صنعا جنید سگی دید برکنده دندانِ صید
نقل است که وقتی از صنعا به مکه آمد و ده هزار دینار با وی، گفتند: ضیاعی باید خرید یا گوسفند.
محمدحسین زَبیدی بخشی از آن را با نام المُنتزع من کتاب التاجی در ۱۹۷۷ در بغداد منتشر کردهاست. تنها نسخه این جزء کتاب التاجی در ۱۹۵۲ در کتابخانه توکلیه مسجد اعظم صنعا در یمن نگهداری میشود.
کوه و صحرا را زمانه خلعت صنعا دهد باغ و بستان را هوا چون روضه رضوان کند
از وی آثاری باقیمانده که مهمترین آنها تفسیری بر قرآن به نام تفسیر ابوالفتح دیلمی است که در کتابخانههای صنعا و برلین نگهداری میشود.
کرا نزد او معدن خدمت است نه صنعا به کار آیدش نی عدن
ال-مراسیب یک منطقهٔ مسکونی در یمن است که در استان صنعا واقع شدهاست.
کوس چون مار شده حلقه و کو بند سرش بانگ آن کوفتن از کعبه به صنعا شنوند
گویند چون شافعی رَضِیَ اللّهُ عَنْهُ از صنعا با مکه آمد ده هزار دینار با او بود گفتند بدین ضیاعی باید خرید یا گوسفند، از بیرون مکّه خیمه بزد و دینار ده هزار فرو ریخت، هر که درآمد یک مشت زر به وی داد چون وقت نماز پیشین بود هیچ چیز نمانده بود، برخاست و جامه بیفشاند.
ال-مکتو یک منطقهٔ مسکونی در یمن است که در استان صنعا واقع شدهاست.
امراش یک منطقهٔ مسکونی در یمن است که در استان صنعا واقع شدهاست.
ال هتاباه یک منطقهٔ مسکونی در یمن است که در استان صنعا واقع شدهاست.
حوثیها هماکنون بر صنعا (پایتخت یمن در قانون اساسی) و بخشهای شمالی آن تسلط دارند و دولت یمن بهطور موقت شهر عدن را به عنوان پایتختش انتخاب کرده است. محمد علی حوثی رئیس شورای عالی سیاسی یمن نیز از همین جنبش است.
مردمان قصه فرستند ز صنعا بر او گر دگر سال وکیلش سوی صنعا نشود
تا بس نه دیر والی شام و شه یمن باجش به مصر و ساو به صنعا برافکند