عبدالرحمان

معنی کلمه عبدالرحمان در لغت نامه دهخدا

عبدالرحمان. [ ع َ دُرْ رَ ] ( اِخ ) جدی جاهلی است و فرزندان او بطنی از زهیر از جذامند. خانه های آنان در دقهلیه و مرتاحیة از دیار مصر بود. ( از الاعلام زرکلی ).
عبدالرحمان. [ ع َ دُرْ رَ ] ( اِخ ) ابن ابراهیم بن احمد مشهور به ابن عبدالرزاق. از فضلاء دمشق بود و او را کتابی است به نظم ، به نام قلائد المنظوم که در حدود 400 بیت و در فرائض است و نیز او راست : مفتاح الاسرار فی شرح الدرالمختار. وی به سال 1075 هَ.ق. متولد شد و در 1128 درگذشت. ( از الاعلام زرکلی ).
عبدالرحمان. [ ع َ دُرْ رَ ] ( اِخ ) ابن ابراهیم بن عبدالرحمان موصلی از بزرگان شعرا در عصر خود بود.او را دیوانی است در شعر. وی به سال 1031 هَ. ق. به دمشق متولد و در 1118 درگذشت. ( از الاعلام زرکلی ).
عبدالرحمان. [ ع َ دُرْ رَ ] ( اِخ ) ابن ابراهیم بن عمرو الاموی. محدث شام بود و قضاوت اردن و فلسطین یافت. وی به سال 170 هَ. ق. متولد و در 245 به دمشق درگذشت. ( از الاعلام زرکلی ). و رجوع به تاریخ الخلفاء ص 260 شود.
عبدالرحمان. [ ع َ دُرْ رَ ] ( اِخ ) ابن ابی زنادبن عبداﷲبن ذکوان القرشی... از حفاظ حدیث بود. ولایت خراج مدینه را یافت ، و به بغداد سفر کرد. وی به سال 100 هَ. ق. متولد شد و در 174 در بغداد درگذشت. ( از الاعلام زرکلی ).
عبدالرحمان. [ ع َ دُرْ رَ ] ( اِخ ) ابن احمد، مکنی به ابوعمر معروف به ابی ذکوان. عالم به قراآت و از شیوخ قراء شام بود. وی به سال 173 هَ. ق. متولد و در 202 درگذشت. ( از الاعلام زرکلی ).
عبدالرحمان. [ ع َ دُرْ رَ ] ( اِخ ) ابن احمدبن الحسن بن بندار العجلی الرازی ، مکنی به ابوالفضل. فاضل و عارف به ادب بود وی به سال 454 هَ. ق. درگذشت.از تألیفات اوست : جامع الوقوف. ( از اعلام زرکلی ).
عبدالرحمان. [ ع َ دُرْ رَ ] ( اِخ ) ابن احمدبن حمودةبن مامش باش تارزی از فضلاء متصوفه بود وی در قسطنطنیه طریقه رحمانیه را منتشر کرد و از تألیفات اوست : عمدة المرید در طریقت و منظومة الرحمانیة و غنیة المرید. وی به سال 1222 هَ. ق. درگذشت. ( از الاعلام زرکلی ).
عبدالرحمان. [ ع َ دُرْ رَ ] ( اِخ ) ابن احمدبن رجب سلامی بغدادی دمشقی. حافظ حدیث و از علماء بود. به سال 706 هَ. ق. به بغداد متولد شد و در 795 هَ. ق. به دمشق درگذشت از تألیفات اوست : شرح جامع الترمذی وشرح الاربعین للنووی ، فتح الباری فی شرح البخاری ، شرح علل الترمذی ، طبقات الحنابله. ( از الاعلام زرکلی ).

معنی کلمه عبدالرحمان در فرهنگ اسم ها

اسم: عبدالرحمان (پسر) (عربی) (مذهبی و قرآنی) (تلفظ: abdolrahmān) (فارسی: عبدالرحمان) (انگلیسی: abdolrahman)
معنی: بنده ی بخشاینده ( خدا )، بنده ی خدای بخشاینده، ( اَعلام ) ) عبدالرحمان ابن عوف: [سال پیش از هجرت، هجری] صحابی پیامبر اسلام ( ص ) و از نخستین مسلمانان، ) عبدالرحمان شیرازی: [زنده در هجری] پزشک مقیم حلب، مؤلف کتابهایی به عربی در باب تعبیر خواب و اسرار نکاح، ) عبدالرحمان صوفی: [، قمری] اخترشناس ایرانی، از مردم ری، مؤلف کتاب صورالکواکب و رساله ی اسطرلاب ( هر دو ترجمه ) به عربی، ) عبدالرحمان غافقی: [قرن هجری] حاکم مسلمان آندلس [، قمری]، که در نبرد پواتیه ( بلاط الشهدا ) از شارل مازنل، شاه فرانکها شکست خورد و به قتل رسید، ) نام پنج تن از فرمانروایان اموی آندلس، ( در اعلام ) عبدالرحمان ابن عوف بن عبد عوف الزهری القرش یکی از بزرگان صحابه، عبدالرحمان جامی از شاعران بنام ایران در قرن نهم ( هـ ق )، عبد الرحمن

معنی کلمه عبدالرحمان در دانشنامه عمومی

عبدالرحمان (بازیگر). عبدالرحمان ( انگلیسی: Abdur Rahman; ۲۷ فوریهٔ ۱۹۳۷ – ۱۸ ژوئیهٔ ۲۰۰۵ ) هنرپیشه و کارگردان فیلم اهل بنگلادش بود.
وی از سال ۱۹۵۸ تا دهه ۱۹۷۰ در فیلم های بنگالی، اردو و پشتو در داکا، کراچی و لاهور بازی کرده است.

جملاتی از کاربرد کلمه عبدالرحمان

پس از صلح حسن و معاویه، حکومت به بنی امیه و سپس به بنی عباس رسید. عبدالرحمان سوم و جانشینانش در آندلس، فاطمیان، حفصیان و مرینیان نیز خود را جانشین محمد می‌دانستند. سلاطین عثمانی هیچ‌گاه رسماً خلیفه نبودند. تنها عبدالمجید دوم از ۱۹۲۲ تا ۱۹۴۴ خود را خلیفه تمامی مسلمانان خواند.
این واژه بعنوان نشانه‌ای از احترام میان هندوها و سیک‌ها و همچنین بعنوان پیشوند و پسوند نام اشخاص مورد استفاده قرار می‌گیرد. نمونه‌هایی مانند سای بابا شیردی را می‌توان قید نمود. واژه بابا همچنین یک عنوان برای قطب سلسله تصوف نیز می‌باشد؛ مانند صوفی عبدالرحمان مومند ملقب به رحمان بابا. این عنوان حتی در فرهنگ مردمان شرق دور در مالزی نیز پذیرفته شده‌است.
ابو جعفر محمد بن عبدالرحمان بن قبه رازی معروف به ابن قبه (وفات قبل از ۳۱۹ ق) از متکلمان شیعه دوازده امامی دوران غیبت صغری است. به نوشته نجاشی وی در ابتدا معتزلی بود و سپس شیعه شد.
مدال برنز مرحله ۳ در بلغارستان؛ سروش احمدی ابتدا در دور نخست با نتیجه ۲۰ بر ۱۸ از سد دیلان چلاموتو از فرانسه گذشت و در ادامه مقابل جواد آچاپ از بلژیک در دیداری حساس و نزدیک ۹ بر ۸ پیروز شد.احمدی در مرحله یک‌چهارم نهایی به مصاف عبدالرحمان وائل از مصر رفت و به برتری ۹ بر ۸ رسید. او در دیدار نیمه‌نهایی نیز به مصاف دای هون لی از کره‌جنوبی رفت و با نتیجه ۴۴ بر ۱۵ مغلوب شد و به مدال برنز رسید.
درپی برخوردی دیگر با والی بغداد، عبدالرحمان باردیگر به ایران پناهنده شد و با یاری سپاهیان ایرانی مقام خود را بازیافت.
یکی از پندنامه‌های منظوم و مشهور در ادب فارسی پندنامه عطار یا به‌عبارت دقیق‌تر پندنامهٔ منسوب به عطار نیشابوری است.‌ این گونه منظومه‌های اخلاقی که تعالیم و مضامین قرآن و حدیث در آن‌ها فراوان است، خاصّه از روزگار نظامی گنجه‌ای سرمشق تقلید و نوآفرینی‌های ادبی بوده‌اند که یکی از نمونه‌های بارز آن خردنامه اسکندری عبدالرحمان جامی است.
ملک آیین فلک مرتبه عبدالرحمان که نظیرش نتوان یافت بصاحب نظری
در ۱۲۲۱، در جنگ‌های محمدعلی میرزای دولتشاه با قوای عثمانی، عبدالرحمان پاشا نیز در کنار سپاهیان ایران بود و در نبرد مریوان پیروزیهایی به دست آورد و عده‌ای از امرای عثمانی را اسیر کرد و سپس نامه‌ای به والی بغداد نوشت و از او خواست که به مقام پیشین بازگردانده شود.
مظهر رحمت حق حضرت عبدالرحمان که گل فطرتش از گلشن توفیر وفاست
ایمن بن عبدالرحمان (عربی: أيمن بن عبد الرحمان؛ زادهٔ ۳۰ اوت ۱۹۶۶) سیاستمدار و اقتصاددان اهل الجزایر است. وی از ژوئن ۲۰۲۱ به‌عنوان نخست‌وزیر الجزایر انتخاب شده است.
بسیاری از مشاهیر مالزی من‌جمله دو نخست وزیر سابق این کشور ( تونکو عبدالرحمان و مهاتیر محمد) در این شهر به دنیا آمده‌اند.
پس از قتل‌عام و نسل‌کشی هزاره‌ها توسط عبدالرحمان در سال‌های ۱۸۸۸–۱۸۹۳ (میلادی) هزاره‌های زیادی به مناطق تحت اشغال روسیه تزاری مانند ازبکستان، تاجیکستان، ترکمنستان و قزاقستان رفتند تعداد زیادی از هزاره‌های ساکن در نواحی روسیه تزاری به‌مرور زمان به‌دلیل شباهت‌های ساختار نژادی و ظاهری با مردم آن مناطق، لهجه، زبان و هویت قومی خود را از دست داده و در میان آنها جذب شدند.