ساردو

معنی کلمه ساردو در لغت نامه دهخدا

ساردو. ( اِخ ) ویکتورین. نمایشنامه نویس فرانسوی متولد پاریس. [ 1831 - 1908 م. ] مصنف کمدیها و درامهای متعدد که جمله آنها نمودار مهارت نویسنده در این فن است. آثار معروف او از این قرار است : دوستان صمیم ما ، پاهای مگس ، خانواده بنوئیتون ، بانو سانژن ، تئودورا تسکا ، وطن ، ترمیدور .

معنی کلمه ساردو در فرهنگ فارسی

نمایشنامه نویس فرانسوی (و.پاریس ۱۸۳۱- ف.۱۹٠۸ م. ) مصنف کمدی و درام .از اوست : دوستان صمیم ما خانواده بنواتون تئودرا میهن توسکا وی عضو آکادمی بود .

جملاتی از کاربرد کلمه ساردو

باری ساردو ۳۷٫۵ کیلومترمربع مساحت و ۳٬۸۸۰ نفر جمعیت دارد.
توسکا اپرایی در سه پرده است که توسط جاکومو پوچینی بر اساس اپرانامه ایتالیائی از لویجی ایلیکا و جوزپه جیاکوزا ساخته شده‌است. این اپرا نخستین بار به تاریخ ۱۴ ژانویه ۱۹۰۰ در روم به روی صحنه رفت و ماجرای آن الهام گرفته از نمایشنامه ملودرام «توسکا» اثر ویکتورین ساردو می‌باشد. مکان رخداد این داستان روم و زمان آن ژوئن ۱۸۰۰ می‌باشد؛ هنگامی که سرزمینهای تحت کنترل پادشاهی ناپل در معرض خطر حمله ناپلئون بناپارت قرار داشتند. این اپرا در عین اینکه حاوی تصاویر شکنجه، قتل و خودکشی می‌باشد، در برگیرنده تعدادی از بهترین آریاهای پوچینی، با اجراهای تأثیرگذار و فراموش نشدنی خوانندگان برجسته اپرا نیز هست.
مطابق اپرانامه، داستان «توسکا» در روم - ژوئن ۱۸۰۰ - رخ می‌دهد. ساردو این تاریخ را به صورت دقیقتری اینگونه عنوان نموده است: `بعدازظهر، سر شب و بامداد روزهای ۱۷ و ۱۸ ژوئن. `