ساموس
معنی کلمه ساموس در لغت نامه دهخدا

ساموس

معنی کلمه ساموس در لغت نامه دهخدا

ساموس. ( اِخ ) نام طبیبی از یونان قدیم. ( ابن الندیم از یحیی النحوی ). و رجوع به عیون الانباء ص 22 شود.
ساموس. ( اِخ ) و آن از جزیره های یونان است و چندان از خشکی دور نیست طولش 28 میل و عرضش 10 میل است و مساحتش 165 میل مربع میباشد و مرکز عبادت جونو و مکان ولادت فیثاغورث بوده و برای کوزه های نفیسه اش مشهور شده است. ساکنان جزیره تخمیناً شصت هزار. محصولش زیت و شراب و پرتقال و انگور و مویز و حریر میباشد. ( از قاموس کتاب مقدس ). و رجوع به سامس شود.

معنی کلمه ساموس در فرهنگ فارسی

جزیره ایست یونانی در دریای اژه در مغرب ترکیه داخل مجمع الجزایر اسپراد ۳۲۷٠٠ تن سکنه . کرسی آن و اثئوس و آن موطن فیثاغورس بود و شراب مشک آن معروفست .
و آن جزیره های یونان است و چندان خشکی دور نیست

معنی کلمه ساموس در دانشنامه عمومی

ساموس ( به یونانی: Σάμος ) جزیره ای است یونانی در شرق دریای اژه، جنوب خیوس و شمال پاتموس و دودکانز. این جزیره در سواحل آسیای صغیر واقع شده است. تنگهٔ میکال ( به عرض ۱٫۶ کیلومتر ) بین این جزیره و ساحل قرار گرفته است.
ساموس (شهر). ساموس ( به لاتین: Samos ) یک شهرک در یونان است که در Samos Municipality واقع شده است.
معنی کلمه ساموس در فرهنگ فارسی
معنی کلمه ساموس در دانشنامه عمومی
معنی کلمه ساموس در دانشنامه آزاد فارسی
جملاتی از کاربرد کلمه ساموس

معنی کلمه ساموس در دانشنامه آزاد فارسی

ساموس (Samos)
جزیره ای یونانی در دریای اژه، نزدیک ساحل غربی ترکیه، با ۴۷۶ کیلومتر مربع مساحت و ۴۱,۸۵۰ نفر جمعیت (۱۹۹۱). مرکز آن لیمن واتئوساست. این جزیره کوهستانی اما حاصل خیز است و شراب و روغن زیتون تولید می کند. فیثاغورس، ریاضی دان معروف، در این جزیره زاده شد. شهر تگانیوندر محل شهر قدیمی ساموس ساخته شده است؛ ساموس را داریوش اول (۵۲۱ـ۴۸۶پ م)، شاهنشاه ایران، فتح کرد.

جملاتی از کاربرد کلمه ساموس

وی از یونانیان متولد جزیره ساموس بود و از دانشمندان مجموعه علمی اسکندریه به شمار می‌رفت.
اوپالینوس (به یونانی: Εὐπαλῖνος)اهل مگارا ، از مهندسین یونان باستان بود. او سازنده تونل اوپالینوس در جزیره ساموس می باشد. تونل ، در قرن ششم قبل از میلاد حفر شد.
او مهندس یونانی است که آب‌راههٴ خارق‌العادهٴ ساموس را ساخت. بقایای این آب‌راهه در سال ۱۸۸۲ میلادی کشف شد. این تأسیسات آب‌رسانی دارای مجرایی به طول ۱۰۰۰ متر و عرض و ارتفاع ۷۵٫۱ متر بود. در ته قنات خندقی به عرض ۶۰ متر قرار داشت که در انتهای جنوبی عمقش به ۸٫۳۰ متر می‌رسید و در آن لوله‌های سفالین کار گذاشته شده بود. ساختمان قنات از هر دو طرف آغاز شده بود. هرودوت این آب‌راهه را در تاریخ (کتاب سوم، ۶۰) توصیف کرده است.