صادقیه
معنی کلمه صادقیه در فرهنگ فارسی
معنی کلمه صادقیه در دانشنامه عمومی
بخشی از این محله در منطقه ۲ شهرداری تهران و بخش های دیگر آن نیز در منطقه ۵ شهرداری تهران جای گرفته است. بزرگراه اشرفی اصفهانی و بزرگراه محمدعلی جناح مرز میان این دو منطقه می باشد که از فلکهٔ دوم آریاشهر آغاز می شود به سمت شمال ادامه دارد. فلکهٔ دوم صادقیه در این محله قرار دارد که بزرگراه های محمدعلی جناح از جنوب و بزرگراه اشرفی اصفهانی از شمال، بزرگراه کاشانی از غرب و خیابان ستارخان از شرق را به هم پیوند می دهد. در جنوب غربی این میدان ایستگاه متروی صادقیه جای گرفته است.
نام محله به صورت عمومی در رسانه ها و میان مردم ساکن تهران آریاشهر است اما در رسانه های رسمی ایران بیشتر نام جدید آن، یعنی صادقیه به کار برده شده است. بسیاری حذف نام آریاشهر را اقدامی نالازم و غیر کارشناسی خوانده اند و شهرداری و شورای شهر تهران نیز بعدها دلیلی برای تداوم این تغییر نام اعلام نکردند. گروهی تندرو نیز اعلام کرده اند که صادقیه، نام جدید، دارای تشابه اسمی و مختصاتی با یک مدرسه تحت حمایت خانواده پهلوی در مصر است و باور دارند که این تغییر نام به صادقیه در راستای «گسترش نفوذ پهلوی در کشور» بوده است. این در حالی است که خود واژه آریاشهر دارای بار ملی و ایرانی بیشتری بوده و برخی باور دارند تغییر نام انجام شده تنها یک تغییر نام انقلابی جهت حذف نام های ملی یا پیش از انقلاب بوده است و حمایتی از رژیم سابق صورت نگرفته است.
در روایت های گوناگون آمده است که این محله از دوران ناصرالدین شاه قاجار بر پا شده و رفته رفته گسترش یافته است. نخست این محله دربرگیرنده محلات کنونی ارمکان، برق آلستوم، مجتمع دادگستری و کاشانی بود که امروزه این محلات از هم جدا افتاده اند. با آغاز دگرگونی ها و مدرنیزاسیون دوره پهلوی، تهران بسیار شتابان دستخوش دگردیسی شد و در پی آن محلاتش هم دگرگون شدند. آریاشهر هم به دلیل خوش آب وهوا بودن و نزدیک بودن به نخستین بزرگراه های تهران از این دگرگونی شتابان تهران بیشترین بهره را برد. در نیمه های دوره پهلوی دوم ( سال های ۱۳۴۱–۱۳۳۲ ) در پیرامون جاده شهر به سوی کن و سولقان ( ساخت محله نوساز شهر زیبا ) ، شهرآرا و آریاشهر ساخت و ساز بسیاری انجام گرفت. مجموعه آپارتمان های شهرآرا، خانه های ویلایی تهران ویلا و هسته های نخستین آریاشهر از دستاوردهای این دوره از گسترش شهر تهران هستند. در سال های پسین محله گسترش بیشتری یافت و خیابان هاو بزرگراه های بیشتری ساخته شد که از آن جمله بزرگراه محمدعلی جناح و بزرگراه طرشت ( شیخ فضل اله ) بودند.
صادقیه (فریدون شهر). صادقیه ( فریدون شهر ) ، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان فریدون شهر در استان اصفهان ایران است.
این روستا در دهستان برف انبار قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۰۱ نفر ( ۶۴ خانوار ) بوده است.
روستای صادقیه محل زندگی اقوام گرجی است.
اهالی روستای صادقیه، عمدتاً به کار کشاورزی و دامداری اشتغال دارند و در این روستا کشت محصولاتی چون سیب زمینی، گندم، جو، یونجه، عدس، لوبیا، نخود و ماشک رواج دارد. اهالی این روستا همچنین به پرورش دام هایی چون گاو، گوسفند، بز و اسب مشغول هستند.
روستای صادقیه محل تلاقی دو رود مهم پلاسنجان و چشمه لنگان است و درختان و علفزارهای حاشیه این دو رود با آب و هوای معتدل تابستانی محل گردشگری مردم استان اصفهان است. در ضلع جنوب غربی روستای صادقیه قبرستان ارامنه اصفهان با قدمتی بیش از سیصد سال وجود دارد که از جمله جاذبه های گردشگری این روستا است. در این روستا اقامتگاه های سنتی بوم گردی وجود دارد که به دلیل قرارگیری در فاصله نزدیک با فریدونشهر و نیز دیگر شهرهای غربی استان اصفهان مثل داران، بوئین و میاندشت، برف انبار، چادگان و. . . پذیرای گردشگران فراوانی است. اقامتگاه های سنتی این روستا با امکانات کامل فرصت بیتوته گردشگران را در این روستا به صورت شبانه روزی فراهم کرده است.
مدیران شهرداری فریدونشهر در سال ۱۳۹۰ و در اقدامی غیر کارشناسی بخش قابل توجهی از مراتع شرقی این روستا را که دربند نام دارد، به محل دفن زباله های شهری تبدیل کردند. این اقدام غیرکارشناسی زمینه نابودی بخش زیادی از طبیعت بکر و دست نخورده منطقه شد و تعداد زیادی از گونه های جانوری نادر نظیر روباه، گراز وحشی، گرگ، کبک، بز کوهی و. . . را از بین برد. اهالی روستا به کرات نسبت به این جنایت زیست محیطی اعتراض کردند اما با رفتار قهریه مدیران اجرایی اعتراضشان راه به جایی نبرد. از سوی دیگر فاصله نزدیک این محل دفن زباله با مناطق مسکونی همجوار و رود پلاسجان به عنوان یکی از سرچشمه های اصلی زاینده رود و دفن غیر اصولی زباله در این منطقه ( رها کردن زباله در مراتع ) هزاران شهروند اصفهانی را در معرض انواع بیماری های خطرناک نظیر سرطان های پوستی قرار داده است.
جملاتی از کاربرد کلمه صادقیه
در بازار تبریز حدود ۱۲ باب مدرسه علوم دینی و اسلامی چون مدرسه طالبیه، صادقیه، جعفریه، اکبریه، حاج صفرعلی و … وجود دارد و حدود ۳۰ باب مسجد تاریخی که با گنبدهای ضربی، مقرنس و ستونهای سنگی مزین شدهاند که میتوان از مسجد جامع (جمعه مسجد)، مسجد حجتالاسلام، مسجد خاله اوغلی، مسجد دینوری، مسجد مفیدآقا، مسجد قیزللی (میرزا یوسف آقا)، مسجد مقبره، مسجد مجتهد، مسجد هفتاد ستون، مسجد آیتالله شهیدی، مسجد مولانا، مسجد دباغ خانه، مسجد حاج صفرعلی، مسجد بادکوبهای، مسجد اشراقی، مسجد صادقیه و… نام برد.
این ایستگاه در سال ۱۳۸۶ بنیانگذاری شد؛ ایستگاه متروی صادقیه یکی از راههای رفتن به این ایستگاه است. ایستگاه ورزشگاه آزادی پس از ارم سبز قرار دارد.
یکشنبه ۲۵ اردیبهشت مردم شهرکرد، مرکز استان چهارمحال و بختیاری، شامگاه در خیابانها اعتراض کردند. مأموران برای مقابله با تجمعات مردم در این شهر از شلیک گلوله ساچمهای، گاز اشکآور و تیرهوایی استفاده کردند. ویدئوهایی نیز از تجمع گروهی از معترضان در سورشجان در نزدیکی شهرکرد منتشر شد. ویدئویی هم از تجمع نیروهای امنیتی و انتظامی در اطراف فلکه صادقیه تهران منتشر شدهاست که ظاهراً برای مقابله با اعتراضات احتمالی در این بخش از پایتخت مستقر شدهاند.
سید احمد خاتمی در سال ۱۳۵۱ شروع به تحصیل علوم حوزوی در مدرسه علمیه صادقیه سمنان نمود و در سال ۱۳۵۴ به حوزه علمیه قم رفت. وی هماکنون برخی از دروس فقهی را تدریس میکند.
بازار صادقیه محل فروش انواع قالی دستبافت تبریز بودهاست. تیمچهها و سراهای معروف این بازار شاملاند بر «تیمچهٔ حاج رحیم»، «دالان خونی»، «سرای بزرگ شاهزاده»، «سرای دباغایی»، «سرای دودری»، «سرای قدیم سید حسین»، «سرای کوچک شاهزاده» و «سرای میانهٔ سید حسین».
ایستگاه قبلی آن ایستگاه صادقیه است و ایستگاه بعدی آن به سمت شرق، ایستگاه دانشگاه شریف است.