معنی کلمه شریف امامی در دانشنامه اسلامی
"جعفر شریف امامی" فرزند "محمدحسین" موسوم به "حاج شیخ نظام العلما" در سال ۱۲۹۸ش. در تهران به دنیا آمد. پدرش در کسوت روحانیت بود و در دستگاه "نظام الاسلام" امام جمعه تهران خدمت می کرد. جعفر شریف امامی در مدرسه «شرف» تهران تحصیل کرد و پس از سپری کردن دوران ابتدایی، در مدرسه «ایران و آلمان» ادامه تحصیل داد و سپس به توصیه امام جمعه تهران، به همراه محصلین اعزامی به آلمان که تعداد آنها را ۳۰ تن نوشته اند، به آنجا رفت و بیش بر ۱۸ماه در رشته مربوط به راه آهن تحصیل کرد و در ۱۳۰۹ش. به ایران بازگشت و پس از استخدام در وزارت راه به ریاست کل راه آهن رسید. شریف امامی بعدها در کابینه "رزم آرا" سرپرست راه شد و سپس به وزارت راه منصوب شد. بعد از مرگ رزم آرا وی به سازمان برنامه رفت و در اسفند ۱۳۳۲ش. در دور دوم مجلس سنا به عنوان سناتور انتخابی تهران وارد مجلس شد. علاوه بر مشغولیت های سیاسی، شریف امامی به شدت درگیر امور مالی و بانکداری و در پی کسب ثروت بود. مهمترین کاری که نفوذ و ثروت او را تامین می کرد، ریاست «بنیاد پهلوی» بود که مسؤولیت حفظ و افزودن بر ثروت عظیم پهلوی را عهده دار بود. اقدامات شریف امامی در این بنیاد که به صورت یک شبکه ماسونی و مخفی، کمک های «آمریکا» و اعتبارات و وام های دول خارجی را به حساب دربار می ریخت، بعدها شریف امامی را به عنوان چهره ای ماسونی معرفی کرد. شریف امامی چندی نیز وزیر صنایع کابینه اقبال بود و در این مدت نیز فعالیت هایی در راستای برقراری ارتباط با کشورهای اروپایی انجام داد، در سال ۱۳۳۸ش. پرفسور "لودویک ارهارد" وزیر اقتصاد «آلمان» به ایران آمد و مذاکراتی پیرامون روابط اقتصادی دو کشور و خصوصاً خریداری کارخانه ذوب آهن از آلمان انجام شد. با همکاری شریف امامی در هیئت دولت این طرح به اجرا گذاشته شد. درباره علل دوام شریف امامی در چندین پست مهم سیاسی و اقتصادی می توان به مهمترین آن اشاره کرد؛ علت توجه و عنایت شاه به او، موقعیت ممتازش در «سازمان فراماسونری» است. شریف امامی به جز ریاست مجلس سنا به ریاست «لژ بزرگ فراماسونریِ» ایران منصوب شد. او تابع سازمان وابسته به آلمان بود.
نخست وزیری
شریف امامی بعد از "منوچهر اقبال" و برکناری او به دلیل آشکار شدن تقلب او و دست بردن در نتایج انتخابات دور بیستم در ۱۳۳۹ش. به نخست وزیری رسید. "محمدرضا شاه" تصمیم گرفت، برای مبرا کردن خود از این رسوایی شریف امامی را که منتسب به خانواده ای روحانی بود و در میان مردم تا حدی به نیک نامی و درستی اشتهار داشت را به نخست وزیری بگمارد. دوره اول نخست وزیری شریف امامی با بحران های زیادی مواجه بود. اولین مشکل او تیرگی روابط ایران با کشور شوروی بود. "شوروی" از اینکه ایران به طور روز افزون به آمریکا نزدیک و وابسته می شود، بسیار نگران بود. بعد از رسیدن شریف امامی به نخست وزبری "خروشچف" نخست وزیر شوروی پیش قدم شد و در تلگرافِ تبریک انتخاب نخست وزیر تازه، به عنوان ابراز خوشحالی از کنار رفتن اقبال، نخست وزیر را به مسکو دعوت کرد. دومین وظیفه شریف امامی، جبران اشتباهات دولت قبلی و به دست آوردن رضایت مردم بود. مشکل بعدی اعتصاب معلمان و کارمندان در تمام کشور بود و همین مشکل به کناره گیری او منجر شد. عدم تعادل بودجه بر اثر عدم وصول مالیات ها و هزینه های بی حساب دولت دکتر اقبال مشکلات مالی زیادی را به جا گذاشته بود.
اقدامات شریف امامی
شریف امامی برای به دست آوردن رضایت مردم، شاه را راضی کرد تا امتیازاتی را به مردم بدهد و آنها را با تشکیل احزاب و دسته جات گوناگون به مشارکت دعوت نماید. برای رفع تیرگی با شوروی با نخست وزیران کشورها مذاکراتی انجام داد و به آنها اطمینان داد که ایران به صورت پایگاه اتمی بر ضد شوروی در نخواهد آمد، این روابط در زمینه مسائل تجاری و بازرگانی نیز گسترش یافت.
استعفای شریف امامی
...