زیزفون

معنی کلمه زیزفون در لغت نامه دهخدا

زیزفون. [ زَ زَ ] ( ع ص ) ( از «زف ن » ) شتر ماده شتاب رو. ( منتهی الارب ) ( از اقرب الموارد ) ( از ناظم الاطباء ).
زیزفون. [ زَ زَ / زی زُ ] ( معرب ، اِ ) معرب یونانی «زیزوفوس » . ( از دزی ج 1 ص 619 ) ( از فرهنگ فارسی معین ). در دمشق به نوعی غبیرا اطلاق شود که میوه نمیدهد. ( از دزی ایضاً ). نوعی از درخت سنجد است که در دمشق بر نمیدهد و گویند غبیرا است. ( از اختیارات بدیعی ). به لاتینی «تیلیا» از تیره «تیلیاسه » و از درختان نواحی معتدل است. چوبش سفید و ترد و سبک است و مطبوخ گل آن عرق آور است. ( از لاروس ). گیاهی است از تیره پنیرکیان که بصورت درخت زیبایی است که در جنوب شرقی فرانسه و پیرنه می روید.پوست تنه آن در انواع جوان به رنگ خاکستری شفاف ولی در درختان مسن دارای شکافهای فراوان میگردد. برگهایش منفرد کامل و دندانه دار و به شکل قلب در قاعده قرار دارند ولی برگهای انتهای ساقه نوک تیزند. گلها برنگ سفید و هر یک مرکب از 5 کاسبرگ زودافت و 5 گلبرگ وتعداد بسیاری پرچم و یک تخمدان پنج خانه ای است. توضیح اینکه همین کلمه است که به صورت زیرفون تحریف شده.( از فرهنگ فارسی معین ). رجوع به زیرفون و لکلرک ج 2 ص 232 و گیاه شناسی گل گلاب و درختان جنگلی ایران شود.

معنی کلمه زیزفون در فرهنگ معین

(زُ ) [ معر. ] (اِ. ) گیاهی است از تیرة پنیرکیان ، برگ هایش منفرد کامل و دندانه دار و به شکل قلب در قاعده قرار دارند ولی برگ های انتهای ساقه نوک تیزند و گل هایش به رنگ سفید است . ضح . همین کلمه است که به صورت «زیرفون » تحریف شده .

معنی کلمه زیزفون در فرهنگ عمید

درختی زینتی، با برگ های منفرد و دندانه دار و نوک تیز و گل های سفید خوش بو که مصرف دارویی دارد.

معنی کلمه زیزفون در فرهنگ فارسی

( اسم ) گیاهی است از تیره پنیرکیان که به صورت درخت زیبایی است که در جنوب شرقی فرانسه و پیرنه میروید پوست تنه آن در انواع جوان برنگ خاکستری شفاف ولی در درختهای مسن دارای شکافهای فراوان میگردد . برگهایش منفرد کامل و دندانه دار و به شکل قلب در قاعده قرار دارند ولی برگهای انتهای ساقه نوک تیزند . گلها به رنگ سفید و هر یک مرکب مرکب از ۵ کاسبرگ زود افت و ۵ گلبرگ و تعداد بسیاری پرچم و یک تخمدان پنج خانه یی است . توضیح : همین کلمه است که به صورت زیرفون تحریف شده .
شتر ماده شتاب رو

معنی کلمه زیزفون در ویکی واژه

گیاهی است از تیرة پنیرکیان، برگ‌هایش منفرد کامل و دندانه دار و به شکل قلب در قاعده قرار دارند ولی برگ‌های انتهای ساقه نوک تیزند و گل‌هایش به رنگ سفید
توضیح همین کلمه‌است که به صورت «زیرفون» تحریف شده.

جملاتی از کاربرد کلمه زیزفون

شامپوی همراه با بابونه اندکی رنگ مو را روشن می‌گرداند. بابونه در کنار زیزفون و نعناع در برخی از کشورها بیشترین مصرف را در صنعت داروسازی دارد.