شناسانه

معنی کلمه شناسانه در فرهنگستان زبان و ادب

{identifier} [مهندسی مخابرات] مجموعه ای از نویسه ها که برای شناسایی در پیام گنجانده می شود
{observables} [علوم نظامی] ویژگی های یک شیء یا پدیده که ازطریق آنها بتوان آن شی ء یا پدیده را شناسایی کرد

جملاتی از کاربرد کلمه شناسانه

در سال‌های بعد با پر رنگ تر شدن وجه دیگر موسیقی، یعنی مطالعه انسان شناسانه گونه‌های مختلف موسیقی، اجراهای او کمتر شد اما اشتیاق نواختن را هرگز فراموش نکرد.
تعدادی از انسان‌شناسان دانشگاهی قوم‌نگاری‌های سنتی را در جهان‌های مجازی انجام داده‌اند، معروف‌ترین آن‌ها مطالعه دنیای وارکرافت توسط بونی ناردی و مطالعه زندگی دوم توسط تام بول‌استورف است. گابریلا کولمن روی جامعه نرم‌افزاری دبیان و شبکه هکتیوستی انانیموس کار انسان شناسانه انجام داده‌است.
کپلان می‌افزاید، سیستم آبیاری کشاورزی به واسطه بمباران و شلیک توپ‌های شوروی و نیروهای دولتی نابود گردید. در ۱۹۸۵ (۱۳۶۳–۶۴)، بدترین سال جنگ، بیش از نیمی از کشاورزان باقی‌مانده در کشور زمین‌های آسیب دیده از بمباران داشته و بیش از یک چهارم از آنان با نابودی سیستم آبیاری مواجه شده و احشامشان هدف اصابت گلوله و ترکش‌های گروه‌های فوق قرار گرفته بود. آسیب برنامه‌ریزی شده‌ای که به ۲ درصد پهنه جنگلی افغانستان به ویژه از ریشه خارج کردن درختان پسته وحشی برای صدور و استفاده از ریشه آن‌ها برای مسائل درمانی و کشت تریاک، باعث خسارات وسیع بوم شناسانه و تخریب زمینی و محیطی شد.
برای روشن ساختن برخی از عوامل جامعه شناسانه حاکم بر فیزیک ذرات پیکرینگ مقالاتی برای مجلات و کنفرانس‌ها به رشته تحریر درآورده است. طبق آرای پیکرینگ تئوری و آزمایش توأمان (در یک بسته واحد) به وجود می‌آیند و سنت‌های آزمون تنها از آن نوع داده‌هایی تولید می‌کنند که نظریه‌پردازی بیشتر را تقویت کنند، در حالی که سنت‌های نظری مشکلات جدید برای توسعه بیشتر خلق می‌کنند.
برخی هم با با تکیه به تئوریهای ژاک لاکان و زیگموند فروید و…، رفتار یوگنی آنگین را توجیه روان شناسانه کرده‌اند.
تحقیقات انسان شناسانه می‌تواند به طراحان در انطباق و بهبود فناوری کمک کند. انسان‌شناس استرالیایی گنییوو بل تحقیقات تجربه کاربری گسترده در اینتل انجام داد که رویکرد شرکت به فناوری، کاربران و بازار خودش را هدایت کرد.
وی استدلال می‌کند که درک انسان، سرچشمه قوانین سراسری طبیعت است که سازنده همه تجربه ماست؛ و خِرَد انسان است که قانون اخلاقی را به ما می‌دهد که این قانون، بنیاد ما برای باور به خدا، آزادی، و جاودانگی است؛ پس شناخت علمی، اخلاق و باور دینی در برابر هم سازگار و باورپذیرند زیرا پشتوانه همه آن‌ها بنیاد یکسان «خودآیینی» انسانند، که همچنین، انسان برپایه جهان نگری فرجام شناسانه حکم تأملی، سرانجام پایانی طبیعت است.
توصیف تنهایی و ملال روحی معلمان روستا و دشواری و خشونت زندگی دهقانان به داستان‌هایش حال و هوایی شاعرانه و دقتی جامعه شناسانه می‌بخشد.