بوشهری
جملاتی از کاربرد کلمه بوشهری
از مشاهیر این خاندان میتوان به شیخ حسین آلعصفور ،شیخ حسن آلعصفور بوشهری، سید هاشم بحرانی و شیخ یوسف بحرانی معروف به صاحب حدائق اشاره نمود:
پس از آنکه جواد بوشهری (امیر همایون) در دوازدهم اردیبهشت ۱۳۳۰ وزیر رفاه کابینه مصدق شد و از مجلس سنا رفت، لسانی به جای او به نمایندگی تهران در مجلس سنا برگزیده شد و تا پایان عمر سناتور انتخابی تهران بود. او در جریان قرارداد کنسرسیوم در سال ۱۳۳۳ به مخالفت با این قرارداد در مجلس سنا پرداخت. وی همراه با دکتر حسابی، جعفر شریفامامی و رضاعلی دیوانبیگی یکی از تنها چهار نمایندهای بود که به این قرارداد رأی مخالف داد.
در بین دسرها، «رنگینک» مشهورترین دسر و میانوعده شناخته میشود که البته در دیگر نقاط کشور نیز تهیه و سرو میشود. جزء اصلی این دسر، خرما و گردو است و به همین دلیل به عنوان یک دسر و میانوعده مغذی و پرانرژی شناخته میشود. دیگر دسرها و حلوهای مشهور در استان عبارتند از حلوا خرمایی بوشهری، حلوای انگشتپیچ، لگیمات، حلوای مسقطی، حلوای سردبندو، نشا، حلواپسکی، حلوا سنگک.
خیامخوانی «آکا صفوی» باتوجه به شناختی که از موسیقی کلاسیک ایرانی دارد و آوازهای محلی را میشناسد براساس موتیفهای بوشهری توانسته جایگاه ویژهای در موسیقی بومی داشته باشد.
سید علی میلانیسید محمد حسینی زنجانیسید محمدجواد طباطبایی بروجردیمیر سید محمد یثربیمحمدجواد فاضل لنکرانیسید هاشم حسینی بوشهریسید محمد واعظ موسوی
شاخههای نظامی متفاوت به همراه پایگاههای متعددی از این شاخهها در استان بوشهر حضور دارند که عبارتند از: پایگاه ششم شکاری، منطقهٔ دوم دریایی نوح نبی سپاه پاسداران، منطقهٔ چهارم دریایی ثارالله سپاه پاسداران، منطقهٔ دوم دریایی ولایت ارتش(گردان تکاوران دریایی بوشهر)، نیروی هوافضای سپاه، منطقه پدافند هوایی جنوب (پدافند هوایی شهید بوشهریان)، و نیروی زمینی سپاه (تیپ ۳۹ امام صادق و قرارگاه مدینه). مجموعههای سپاه در استان، زیر نظر سپاه امام صادق بوشهر مدیریت میشوند.
در شهر قم، سید محمد سعیدی امام جمعه دائم و سید هاشم حسینی بوشهری و علیرضا اعرافی، امامان جمعه موقت هستند.
«بقعه شیخ منصور خزاعی» زیارتگاهی در روستای زیارت واقع در شهرستان دشتستان، این اثر مربوط به دورهٔ تیموریان است. این بقعه به علت زلزله ای که در این منطقه رخ داده بود، تخریب شده بود اما توسط مرمت گران بوشهری بازسازی گردید.
موسیقی بوشهر به سه دسته بزم و شادی، عزا و سوگواری و موسیقی حماسی دستهبندی میشود. ساز و آلات موسیقی که توسط بوشهریها استفاده میشود عبارتند از:نیانبان، سنج، دمام (این ساز متعلق به بوشهر است) و ضرب و تیمپو.
در حوزه هنرهای نمایشی در این شهر میتوان به تعزیهخوانی اشاره کرد که در این منطقه اجرا میشود. در آبپخش نیز همانند دیگر نقاط استان بوشهر سینهزنی و نوحهخوانی به سبک بوشهری اجرا میشود. در این نوع عزاداری، عزاداران به صورت دایرههای تو در تو و هممرکز که افراد با دست چپ نفر سمت چپ را گرفتهاند و به سمت راست حرکت میکنند. در همین حال با هر گام، با دست راست به سینه میزنند و یک نفر به نام نوحهخوان در وسط این حلقههای جمعیت قرار دارد و نوحهخوانی میکند. در حین نوحهخوانی، عزادارانی که در حال سینه زنی هستند پاسخ میدهند یا نوحه را تکرار میکنند. از دیگر آداب مردم در ماه محرم حلیم پزی میباشد.