جنگافزار
معنی کلمه جنگافزار در دانشنامه عمومی
دربرخی موارد، چیزهایی مثل چوب، وسیله نقلیه و بطری می توانند به عنوان اسلحه کاربرد داشته باشند، اسلحه های ساده مثل تبر، چماق و شمشیر از این دست هستند. با پیشرفت صنایع و دستاوردهای بشری سلاح هایی با ساختار پیچیده تر پا به عرصه وجود گذاشتند. سلاح های گرم، تانک، موشک بالستیک قاره پیما، سلاح های بیولوژیک و سلاح های سایبری از جملهٔ این دستاوردها در این عرصه هستند. چیزهایی مانند ویروس یا میکروب های آزمایشگاهی که ماهیت کاربردی به عنوان سلاح ندارند می تواند با دستکاری به عنوان سلاح استفاده شوند.
بهرام چوبین سردار ایرانی دورهٔ ساسانی، هنگام بازدید از محل فوران نفت خام در ناحیه بادکوب ( باکو ) با توجه به قدرت اشتعال زایی این ماده، بر آن شد تا نوعی جنگ افزار ساخته شود و این کار را به مهندسان ارتش ایران واگذار نمود. در مدتی کم تر از یک سال، پیکانی ساخته شد شبیه به موشک های امروزی که حامل گوی دوکی شکلی بود که به نفت خام آغشته شده بود و از روی تخته ای که بر پشت قاطر قرار داشت با کشیدن زه پرتاب می شد. این دستگاه از یک زه ( رودهٔ خشک شده ) و چوب گز ساخته شده بود که بر تخته سوار می شد و دارای ضامن بود که دارای پنج خدمتکار بوده است که دو نفر از آن ها کمانکش بودند و نفر سوم نشانه گیری می کرده است. نفر چهارم مسئول افروختن بخش آغشته به نفت خام بوده و نفر پنجم قاطر را نگه می داشته است.
جنگ افزار متعارف
• جنگ افزار سرد
• جنگ افزار انفرادی ( شمشیر، خنجر، تیر و کمان، . . . )
• جنگ افزار جمعی ( منجنیق )
• جنگ افزار گرم
• انفرادی ( سلاح کمری، تفنگ، نارنجک انداز، . . . )
• جمعی ( توپ، تانک، هواپیمای جنگی، . . . )
• رباتیک ( هوش مصنوعی ، کنترل از راه دور )
• سیستم جنگ افزار متعارف
جنگ افزار نامتعارف
• جنگ افزار شیمیائی
• جنگ افزار میکروبی
• جنگ افزار هسته ای
• جنگ افزار سمی
جنگ افزار (فیلم ۱۹۵۶). جنگ افزار ( انگلیسی: The Weapon ) نام یک فیلم سینمایی انگلیسی در ژانر فیلم تریلر است که در سال ۱۹۵۶ منتشر شد.
معنی کلمه جنگافزار در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه جنگافزار
فهرست کشورهای فروشنده مواد و تجهیزات جنگافزار شیمیایی به عراق
ایران در اواخر دهه ۱۳۵۰ از بریتانیا، فرانسه و چین در سفارش تجهیزات جنگی از ایالات متحده پیشی گرفت اما به دلیل وقوع انقلاب ایران در بهمن ۱۳۵۷، بسیاری از این سفارشها را هرگز دریافت نکردهاست. این تجهیزات شامل پیشرفتهترین جنگافزارهای روز دنیا بود و برخلاف سفارشهای قبلی، نیروی دریایی را هم شامل میشد، اما این سلاحها تابهحال به ایران تحویل داده نشدهاند.
فهرست کشورهایی که مواد شیمیایی، تجهیزات فنی/مهندسی و محفظه (پوسته) ساخت بمب، کلاهک موشک ویژه سلاحهای شیمیایی را به عراق صادر کرده و در تولید جنگافزار سهیم بودهاند، تکمیل نیست و آمار ایالات متحد و انگلستان در دست تحقیق هستند. عراق در این رابطه در سال ۱۹۹۱م گزارش داد که ۱۷۶۰۲ تن مواد شیمیایی دریافت کردهاست.
در نوامبر ۱۹۹۱ به دلیل فشارهای بینالمللی، الجزایر نیروگاه را زیر نظر آژانس بینالمللی انرژی اتمی برد و در ژانویهٔ ۱۹۹۵ پیماننامه منع گسترش سلاحهای هستهای را امضا کرد و کنوانسیون بینالمللی منع جنگافزارهای شیمیایی به تصویب رسید. در اوت سال ۲۰۰۱ الجزایر کنوانسیون بینالمللی منع جنگافزارهای میکروبی را تصویب کرد.
از کرخه تا راین یک فیلم درام محصول ۱۳۷۱ (۱۹۹۳) ایران است به نویسندگی و کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا که به سرنوشت چند قربانی استفاده از جنگافزار شیمیایی در جنگ ایران و عراق میپردازد. از بازیگران این فیلم میتوان به علی دهکردی و هما روستا اشاره نمود. موسیقی مشهور و پراستفادهٔ این فیلم از آثار مجید انتظامی است.
بر اساس متن منتشرشده ۳ مه ۲۰۰۶ در نیویورک تایمز،در آزمایشگاه، تحقیقات به سمت چگونگی استفاده از لیزر زمین-پایه در غیر فعال کردن ماهوارهها هدایت شده است;که یک جنگافزار ضد ماهواره است.
توپ ۷۳ میلیمتری اس پی جی ۹ جنگ افزاریست ساخت شوروی سابق و برخی کشورهای بلوک شرق از جمله بلغارستان و رومانی و پس از آنها جمهوری اسلامی ایران. این جنگافزار بدون خان و ته پر و بدون عقبنشینی است (دلیل بدون عقبنشینی بودن این سلاح اینست که هنگام سوختن باروت، مقداری از گاز ناشی از سوختن، صرف جلو راندن مرمی میشود و مقداری نیز از سوراخهای کولاس واقع در عقب سلاح به بیرون هدایت میشود که این دو نیرو همدیگر را خنثی کرده و باعث میشوند تا سلاح ثابت بماند).
فهرست کشورهای دارای جنگافزار هستهای • فهرست آزمایشهای هستهای • فهرست جنگافزار هستهای
۱-ماهنامه جنگافزار / شماره ۲۳ / جنگهای معاصر-نبرد موگادیشو
به منظور حفظ قابلیتهای چندماموریته، در قلب جنگندهٔ اف-۱۸ یک رادار پرقدرت چندحالتهٔ ساخت هیوز قرار داده شد که هم در مأموریتهای هوا به هوا و هم در مأموریتهای هوا به زمین، مؤثر و کارا بود. جنگندهٔ جدید، مجهز به سیستمهای پیچیده الکترونیکی، نمایشگرهای تلویزیونی، موتورهای قدرتمند، توانایی حمل انواع جنگافزار و قابلیت آئرودینامیکی خاصی بود که اجازه میداد جنگنده بتواند با زاویهٔ حملهٔ بالاتری پرواز نماید. در نهایت، جنگندهٔ اف-۱۸ با قابلیت مانورپذیری خوب و توانایی بسیار مؤثر در انجام عملیاتهای متفاوت، فراتر از آن چیزی شد که مورد انتظار بود