سوسک
معنی کلمه سوسک در لغت نامه دهخدا

سوسک

معنی کلمه سوسک در لغت نامه دهخدا

سوسک. [ س َ ] ( اِ ) تیهو و آن پرنده ای باشد شبیه به کبک لیکن کوچکتر از اوست. ( برهان ) ( از آنندراج ) ( فرهنگ رشیدی ).
سوسک. ( اِ )نوعی از جعل باشد و او بیشتر در حمامها متکون میشود. ( برهان ) ( آنندراج ) ( فرهنگ رشیدی ). صراراللیل. جدجد. صیاح اللیل. خرچسنه. گوگال. ( یادداشت بخط مؤلف ).
- امثال :
سوسک به بچه اش میگوید قربان دست و پای بلوریت .

معنی کلمه سوسک در فرهنگ معین

(اِ. ) حشره ای است از راستة قاب - بالان که بدنی کشیده و قهوه ای دارد و بال هایش نیز همرنگ بدنش می باشد. چند هزار نوع از آن شناخته شده و بسیاری از آن ها حامل نطفة میکروب های مختلف است . سپیرک و سپیرو نیز نامیده می شود.

معنی کلمه سوسک در فرهنگ عمید

حشرۀ کوچک با ل دار به رنگ سیاه یا سرخ یا قهوه ای و به انواع مختلف که چند هزار نوع از آن شناخته شده و بسیاری از آن ها از آفات کشتزار ها هستند.

معنی کلمه سوسک در فرهنگ فارسی

حشره کوچک بالداربرنگ سیاه یاسرخ یاقهوهای
( اسم ) حشره ایست از راسته قاب بالان که بدنی کشیده و قهوه یی دارد و بالهایش نیز همرنگ بدن میباشد . دو بال جلو این جانور ضخیم و مانند دو قاب روی بالهای نازک عقب را می پوشاند . قطعات دهنی وی از نوع جونده است . سوسک بیشتر شبها از لانه خارج شده از خرده ریز غذا ها تغذیه میکند و چون حامل نطفه میکربهای مختلف است جانوری موذی و خطرناک است سپیرک سپیرو . یا سوسک طلایی . حشره ایست از راسته قاب بالان که در حدود ۲۵ گونه از آن شناخته شده حشره ایست سنگین و کندرو برنگ طلایی مایل به قرمز شکمش مایل به سفیدی است و در انتهای شکمش نوع آلت نوک تیزی جهت حفر زمین قرار دارد . نوزاد این حشره و همچنین حشره بالغ علفخوارند و بیشتر به مزارع چغندر و چغندر قند حمله میکنند زنبور طلایی .
نوعیاز جعل باشد و او بیشتر در حمامها متکون میشود صرار اللیل جدجد

معنی کلمه سوسک در دانشنامه عمومی

سوسک (صربستان). سوسک ( به صربی: Susek ) یک منطقهٔ مسکونی در صربستان است که در Beočin Municipality واقع شده است. سوسک ۱٬۱۳۲ نفر جمعیت دارد.
معنی کلمه سوسک در فرهنگ معین

معنی کلمه سوسک در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] سوسک‏ یکی از حشرات می باشد که به مناسبت از آن در باب طهارت و اطعمه و اشربه نام برده‏اند.
۱. ↑ النهایة، ص۵۷۷.
فرهنگ فقه مطابق مذهب اهل بیت، ج۴، ص۵۵۳.
...

معنی کلمه سوسک در ویکی واژه

حشره‌ای است از راسته قاب‌بالان که بدنی کشیده و قهوه‌ای دارد و بال‌هایش نیز همرنگ بدنش می‌باشد. چند هزار نوع از آن شناخته شده و بسیاری از آن‌ها حامل نطفه میکروب‌های گوناگون هستند. سپیرک و سپیرو نیز نامیده می‌شود.

جملاتی از کاربرد کلمه سوسک

سعی کنید سوژه‌هایی را که مسطح هستند پیدا کنید و آن‌ها را در فوکوس قرار دهید. نمونه‌هایی از گل‌های کوچک، صاف یا پروانه‌های عکس از طرف یا سوسک‌هایی با پشت تقریباً مسطح هستند.
آن مگس‌های طنین‌انداز مست سوسک‌های کوچک پشکل به‌ دست
الکساندر واسوسکی (مقدونی: Александар Васоски؛ زادهٔ ۲۱ نوامبر ۱۹۷۹) بازیکن فوتبال اهل مقدونیه شمالی است.
یک جنس از خانواده سوسک‌های جواهر می‌باشد. این خانواده و این جنس در استرالیا یافت شده‌اند. این جنس در سال ۱۸۶۴ توسط آشیل دیرول کشف شد.
قول سوم آنست که بل هو یعنی محمد (ص) ذو آیاتٌ بَیِّناتٌ فِی صُدُورِ الَّذِینَ أُوتُوا الْعِلْمَ من اهل الکتاب لانهم یجدونه بنعته و صفته فی کتبهم یعنی نعته (ص) مذکور فی الکتب الماضیة یعرفها اهل الکتاب. روی انّ المسیح عیسی بن مریم (ع) قال للحواریین انا اذهب و سیأتیکم الفارقلیط یعنی محمدا (ص) روح الحق الذی لا یتکلّم من قبل نفسه و لا یقول من تلقاء نفسه شیئا و لکنّه ما یسمع به یکلمکم و یسوسکم بالحق و یخبرکم بالحوادث و الغیوب و هو یشهد لی کما شهدت له، فانّی جئتکم بالامثال و هو یأتیکم بالتأویل و یفسّر لکم کل شی‌ء. قوله یخبرکم بالحوادث یعنی ما یحدث فی الازمنة، مثل خروج الدجّال و ظهور الدّابة و طلوع الشمس من مغربها و اشباه هذا، و یعنی بالغیوب امر القیامة من الحساب و الجنّة و النار ممّا لم یذکر فی التوریة و الانجیل و الزبور، و ذکره نبیّنا (ص).
گرونبام فلسفه علم پوپری را که در دهه ۱۹۶۰ توسط فیزیک‌دان ریچارد فاینمن به تمسخر گرفته شد را قبول نکرد. به دنبال پیشنهاد نئولایبنیتس گرونبام یک مبادله نقل‌قولی بین آن‌ها شکل گرفت، که جریان زمان ممکن است فقط در موجودات آگاه یک توهم باشد، و در آن فاینمن می‌پرسید که آیا سگ‌ها و سوسک‌ها به اندازه کافی موجودات آگاه هستند یا خیر. گزارش شده که به‌عنوان نشانه‌ای از تحقیر بیش‌تر، فاینمن از چاپ نام خود امتناع کرد و به «آقای ایکس» که به‌راحتی قابل‌تشخیص بود، تبدیل شد.
از فیلم‌ها یا برنامه‌های تلویزیونی که وی در آن نقش داشته است می‌توان به غارتگر، شجاع، هفت زندگی، سولاریس، کنسول افتخاری، سالوادور، مرز، مادر و فرزند، نه زندگی، سوسک آبی و زیر آتش اشاره کرد.
محققی گفت: هنگامی که چیزهائی چون مگس و سوسک زنده است، چه چیز مانع آن است که گوئیم خورشید و ماه زنده است. یکی از عرفا در وصف افلاک چه نیک گفته است:
پو علاقهٔ خاصی به رمزنگاری داشت. او در هفته نامهٔ الکساندر (در فیلادلفیا) افرادی که سایفرشان را حل کرده بود عنوان کرد. او در سال ۱۸۴۱ مقاله‌ای به نام «چند کلمه در رمزی نویسی» در «مجله گراهام» منتشر کرد. به دلیل علاقهٔ عمومی به این موضوع داستان سوسک طلایی توسط ادگار آلن پو، که سایفر بخش عمده‌ای از آن بود نوشته شد.