تسلیحات
معنی کلمه تسلیحات در فرهنگستان زبان و ادب
{weaponry} [علوم نظامی] مجموعۀ سلاح هایی که مورد استفادۀ یک کشور یا یک نیروی انتظامی است
جملاتی از کاربرد کلمه تسلیحات
آلکساندراِمانوئیلویچ نودلمان (روسی: Александр Эммануилович Нудельман ۲۱ اوت ۱۹۱۲ الی ۲ اوت ۱۹۹۶) طراح جنگافزار و دارای دکتری فنی (سال ۱۹۶۳) محقق اهل اتحاد جماهیر شوروی بود. سیستمهای تسلیحاتی متعددی تحت هدایت او ایجاد شد. نودلمن کمکهای ویژه ای به توسعه توپهای هواپیمایی و همچنین راکتهای غیرقابل هدایت و موشکهای هدایت شونده ضد تانک کرد. وی دو بار نشان قهرمان کار سوسیالیستی را دریافت نمود.
عراق پیش از آغاز جنگ با ایران در سال ۱۹۷۴، سابقه استفاده از تسلیحات شیمیائی علیه کردهای این کشور را در کارنامه خود داشت.
در تمام طول مدت خدمت این جنگندهها، هرساله سیستمهای تسلیحاتی، سنسورهای مربوطه و غیره ارتقاء مییابند. آخرین سری از جنگندههای اف/ای-۱۸ سی و دی که ارتقاء یافتند به سیستمهایی چون عملیات در شب، سیستم افزایش دقت در هدفگیری، تکنولوژی کاهش دیده شدن توسط رادار دشمن و غیره مجهز شدند. این در حالی است که هیچکدام از این سیستمها تا سال ۱۹۹۱ بر روی مدلهای ای و بی وجود نداشتند و سطح سیستمهای اویونیک، الکتریک و مقدورات پروازی برای ارتقاء محدودیت داشتند.
در اکتبر ۲۰۲۲، و بر اساس اطلاعات آمریکاییها، خبرهایی مبنی بر قصد فروش موشکهای فاتح ۱۱۰ و ذوالفقار از جانب ایران به روسیه منتشر شد. پیش از این نیز استفاده روسیه از پهپاد ایرانی شاهد ۱۳۶ در جنگ اکراین، خبرساز شده بود و نشانهای از معامله تسلیحاتی ایران با روسیه داشت.
مباحث بسیاری در این خصوص انجام شد، از جمله جلساتی طی سالهای ۱۹۱۶–۱۹۱۵ بین لوید جورج (که در مه ۱۹۱۵ به وزارت تسلیحات منصوب شده بود) و وایزمن (که در سپتامبر ۱۹۱۵ به سمت مشاور علمی وزارت تسلیحات منصوب شده بود). هفده سال بعد، لوید جورج در کتاب خاطراتش، این جلسات را «سرچشمه و ریشهٔ» بیانیهٔ بالفور نامید که البته برخی مورخان این ادعا را رد کردهاند.
اتاق عملیات مشترک فلسطین (به عربی: غرفة العملیات المشترکة) همچنین با نام کامل اتاق مشترک برای جناحهای مقاومت فلسطین (به عربی: الغرفة المشترکة لفصائل المقاومة الفلسطینیة)، یک اتاق عملیات نظامی مشترک است که شامل تسلیحات نظامی جناحهای مسلح فلسطینی در نوار غزه است.
پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، نیروهای مسلح اوکراین صاحب ۷۸۰٫۰۰۰ سرباز در خاک خود و سومین زرادخانه تسلیحات هستهای در جهان شد. در ماه مه ۱۹۹۲ در حالی که اوکراین با تحویل تسلیحات هستهای خود به روسیه برای دفن موافقت کرده بود، پیمان کاهش سلاحها را امضا نمود تا به عنوان یک کشور بدون سلاح اتمی به عضویت در پیماننامه منع گسترش سلاحهای هستهای در آید. در دوران کوچما، اوکراین این پیمان را در سال ۱۹۹۴ به تصویب رساند و در سال ۱۹۹۶ به یک کشور فاقد سلاح اتمی تبدیل شد. اوکراین تاکنون کشوری بدون تسلیحات اتمی شناخته شدهاست.
در نبرد رود آرگان (۱۱–۱۵ اوت) تعداد نیروهای ایتالیایی از بریتانیاییها بیشتر بود و برتری تسلیحاتی توپخانه نیز داشتند و توانستند تپههای دفاعی سومالی را متصرف شوند. پس از شکست ضدحملهٔ بریتانیاییها در تنگهٔ میرگو، فرمانده نیروهای سومالی بریتانیا آلفرد رآد گودوین-آستن که نیروهای اندکی داشت اجازهٔ عقبنشینی به سوی بربره را یافت.
شرکت کروپ نیز موظف به طراحی تسلیحات مورد نیاز در زرهپوش جدید گشت. این شرکت ملزم شد در ابتدا چهار نمونه چوبی از توپ مورد نظر را برای پیشنمونهها آماده کند.
مشکل عدم بهرهبرداری صحیح از تسلیحات پیشرفته فقط در نیروی هوایی این کشور وجود نداشت. برای نمونه خدمه عراقی گونهای از تانکهای ساخت شوروی، در طول جنگ هرگز از سیستم دید در شب این تانکها استفاده نکردهبودند. چرا که آنها درک نمیکردند که تانکهای آنان به چنین سامانهای مجهز است. تا سال ۱۹۸۳ عراق حدود ۲۰۰ هواپیمای خود را از دست داده بود و بیشتر این خسارت نه در جنگ با ایران، بلکه در اثر تصادفات و سوانح غیر جنگی و مشکلات تعمیر و نگهداری به وجود آمده بود.