تحیات

معنی کلمه تحیات در لغت نامه دهخدا

تحیات. [ ت َ حی یا ] ( ع اِ ) ج ِ تحیة. ( منتهی الارب ) ( اقرب الموارد ) ( قطر المحیط ) ( ناظم الاطباء ). درودها و شادباش ها : درود و سلام و تحیات و صلوات ایزدی بر ذات معظم و روح مقدس مصطفی و اهل بیت... او باد. ( کلیله و دمنه ).
گوش در آن نامه تحیت رسان
دیده در آن سجده تحیات خوان.نظامی.رجوع به تحیت و تحیة شود.
تحیاة. [ ت َح ْ ] ( اِخ ) یکی از سه ستاره تحایی است. ( منتهی الارب )( اقرب الموارد ) ( قطر المحیط ). رجوع به تحایی شود.

معنی کلمه تحیات در فرهنگ معین

(تَ یّ ) [ ع . ] (اِ. ) جِ تحیت .

معنی کلمه تحیات در فرهنگ عمید

= تحیت

معنی کلمه تحیات در فرهنگ فارسی

جمع تحیه
( مصدراسم ) جمع : تحیت درود گفتنها درود ها آفرینها.

معنی کلمه تحیات در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] تحیات کلمات ویژه در تشهد آخر نماز است که در باب صلات از آن بحث شده است.
تحیات به کلمات ویژه در تشهد آخر نماز گفته می شود.
تحیت در تشهد
در روایتی از امام صادق علیه السلام در تشهد آخر نماز، ذکری که به تحیات معروف می‏باشد بدین صورت آمده است:
«التّحیات للّه و الصّلوات الطّاهرات الطّیبات الزّاکیات الغادیات الرّائحات السّابغات النّاعمات للّه ....»
از این عنوان در باب صلات یاد شده است.
از ذکرهای مستحب در تشهد پیش از سلام نماز، ذکر تحیات است که بعد از شهادتین گفته می‏شود.

[ویکی اهل البیت] کلمات ویژه در تشهّد آخر نماز.
در روایتی از امام صادق علیه السّلام در تشهّد آخر نماز، ذکری که به تحیات معروف می باشد بدین صورت آمده است: »التَّحِیاتُ لِلَّهِ وَالصَّلَواتُ الطّاهِراتُ الطَّیّباتُ الزّاکِیاتُ الغَادِیاتُ الرّائِحاتُ السّابِغاتُ النّاعِماتُ لِلَّهِ... .« و از ذکرهای مستحب در تشهّد پیش از سلام نماز، ذکر تحیات است که بعد از شهادتین گفته می شود.
[ویکی اهل البیت] تحیّات. کلمات ویژه در تشهّد آخر نماز.
در روایتی از امام صادق علیه السّلام در تشهّد آخر نماز، ذکری که به تحیات معروف می باشد بدین صورت آمده است:»التَّحِیاتُ لِلَّهِ وَالصَّلَواتُ الطّاهِراتُ الطَّیّباتُ الزّاکِیاتُ الغَادِیاتُ الرّائِحاتُ السّابِغاتُ النّاعِماتُ لِلَّهِ... .«و از ذکرهای مستحب در تشهّد پیش از سلام نماز، ذکر تحیات است که بعد از شهادتین گفته می شود.

معنی کلمه تحیات در ویکی واژه

جِ تحیت.

جملاتی از کاربرد کلمه تحیات

گهی اندر سجودم پیش ساقی گهی پیش مغنی در تحیات
الذی لا اله الا هو والذی لم یلد ولم یولد و صلوات تامات و تحیات زاکیات بر سرور کاینات و خلاصه موجودات صاحب المعجزات و الآیات یعنی محمد مصطفی صلی الله علیه و آله.
و صلوات نامحصور و تحیات نامعدود سزاوار نثار وجود مقدس سرور راه نمایان دین و مهتر پیشوایان اهل یقین محمد مصطفی باشد که خلاص خلایق از ظلمات حیرت و جهالت به نور ارشاد و هدایت اوست، و امان اهل ایمان از ورطات غفلت و ضلالت از اعتصام به حبل عصمت او صلی الله علیه و آله و أصحابه و سلم تسلیما کثیرا.
در تحیات و سلام الصالحین مدح جملهٔ انبیا آمد عجین
شکر نامحصور و حمد نامحدود حضرت واجب الوجود را- جلت قدرته- که زیور عقل را پیرایه وجود انسان ساخت تا به وسیلت آن در کسب اخلاق حمیده و اوصاف جمیله غایت جهد مبذول گردانید و صلوات نامعدود نثار روضه منور معطر سید کائنات محمد مصطفی علیه اکمل التحیات باد که کسوت خلق و منشور خلقش به طراز«لولاک لما خلقت الافلاک» و طغرای و انک لعلی خلق عظیم مطرز و موشح گشت، و سلام و تحایا بر اولاد و انصار او باد که بایهم اقتدیتم اهتدیتم.
اما تواش بسوزان کوشد ز شطحیات تا بر جمال پاکت از حق رسد تحیات
در بتکده پیش بت تحیات خوش است با ساغر یکمنی مناجات خوش است
تحیات فراوانش ز چاکر رسان وانگاه ازانجا نیز بگذر
تحیات و درود از من بخوانش پس آنگه همچو باد اینجا رسانش
مثال آخر: بدان که کارهای دنیا که پیش آید، مختصر نماید و مردم پندارند که شغل وی دراز نخواهد بود و باشد که از صد کار وی یکی پدیدار آید و عمر در آن شود و عیسی (ع) می گوید، «مثل جوینده دنیا چون مثل خورنده آب دریاست، هر چند بیش خورد تشنه تر می شود، می خورد و می خورد تا هلاک شود، و هرگز آن تشنگی از وی بنشود» و رسول ما، علیه افضل الصلوات و اکمل التحیات، می گوید، «همچنان که روا نباشد که کسی در آب رود و تر نگردد، روا نباشد که کسی در دنیا شود و آلوده نگردد.»