سامری
معنی کلمه سامری در فرهنگ عمید
معنی کلمه سامری در فرهنگ فارسی
( صفت ) منسوب به سامره
محمد بن علی سامری مکنی بابو الفرج وزیر المستکفی بود
معنی کلمه سامری در دانشنامه عمومی
این فیلم در ۲۶ اوت ۲۰۲۲ توسط یونایتد آرتیستس و آمازون استودیوز از طریق پخش جریانی در پرایم ویدئو منتشر شد. این فیلم نقدهای متفاوتی از سوی منتقدان دریافت کرد.
داستان در مورد پسر جوانی است که به دنبال ابرقهرمانی اسطوره ای می گردد که بیست سال پیش در حادثه ای تراژیک ناپدید شد و این پسر می خواهد بداند که آیا این شخصیت زنده است یا خیر.
• سیلوستر استالونه در نقش جو اِسمیت / نِمِسیس / سامری ( ساماریتان )
• جیوون والتون در نقش سَم کلیری
• پیلو اسبک در نقش سایرس / نِمِسیس دوم
• داشا پولانکو در نقش تیفانی کلیری
• مویسس آریاس در نقش رضا
• مارتین استار در نقش آلبرت کازیر
• سوفیا تاتوم در نقش سیل
• جرد اودریک در نقش فرشاد
• هنری جی. سندرز در نقش آرتور هالووی
• شامیک مور در نقش دوین هالووی
در فوریه سال ۲۰۱۹ کمپانی مترو گلدوین مایر فیلمنامه را خرید در سپتامبر سال ۲۰۱۹، مشخص شد جولیوس ایوری این فیلم را کارگردانی کند.
در فوریه سال ۲۰۱۹ سیلوستر استالونه برای بازی در این فیلم انتخاب شد. در فوریه سال ۲۰۲۰، مارتین استار، داشا پولانکو مویسس آریاس، داشا پولانکو و پیلو اسبک به بازیگران این فیلم اضافه شدند.
در سپتامبر سال ۲۰۱۹، فیلمبرداری برای تاریخ سال ۲۰۲۰ در آتلانتا مشخص شد. و فیلمبرداری اصلی از فوریه سال ۲۰۲۰ آغاز شد.
اکران این فیلم در ابتدا قرار بود در تاریخ ۲۰ نوامبر ۲۰۲۰ ولی در ۱۱ دسامبر ۲۰۲۰ منتقل شد و برای سومین بار به تأخیر روبه رو شد و قرار ا بود در تاریخ ۴ ژوئن ۲۰۲۱ منتشر شود. و در نهایت این فیلم در تاریخ ۲۶ اوت ۲۰۲۲ منتشر شد.
در وبسایت راتن تومیتوز، ٪۳۸ از ۹۱ بررسی منتقدین مثبت است و این فیلم میانگینِ امتیاز ۴٫۹/۱۰ را در اختیار دارد. اجماع این وب سایت چنین می نویسد: «اگرچه ساماریتان می توانست بهتر از آن چیزی هست باشد، این درام ابرقهرمانی به رهبری استالونه از نظر خلاقانه ضعیف است. » این فیلم در متاکریتیک، که از میانگین وزنی استفاده می کند، بر اساس نظر ۲۶ منتقد امتیاز ۴۵ از ۱۰۰ را کسب کرده که نشان گر «نقدهای مختلط یا متوسط» است.
معنی کلمه سامری در دانشنامه آزاد فارسی
از اَعلام قرآنی. خاله زاده و شاگرد موسی (ع). نام سامری سه بار در قرآن کریم آمده است (طه، ۸۵، ۸۷، ۹۵)؛ اما بدون تصریح نام او در سوره هایی دیگر هم این داستان نقل شده است (ازجمله سورۀ اعراف، ۱۴۸ به بعد). در ابتدا مورد مهر و محبت موسی و قوم بنی اسرائیل بود، اما در غیاب موسی گوساله ای زرین ساخت که اثری معجزه آسا داشت، چنین وانمود کرد که خداوند در گوساله تجلی کرده و بنی اسرائیل را به پرستش آن دعوت کرد. بعد از آن مورد لعن و نفرین موسی قرار گرفت. در نهایت موسی گوساله را نابود کرد و خاکسترش را به دریا ریخت و سامری نیز به عاقبتی سخت گرفتار شد.
معنی کلمه سامری در دانشنامه اسلامی
سامری از افرادی است که با بنی اسرائیل از مصر خارج شد، در ظاهر جزو مؤمنان به حضرت موسی(ع) بوده و از بزرگان بنی اسرائیل حساب می شده است. از برخی روایات به دست می آید که سامری فرد سخاوتمندی بود. درباره نام و نسب او اختلاف وجود دارد با این حال برخی منابع نام او را موسی بن ظفر دانسته اند که از نسل یشاکر فرزند حضرت یعقوب بوده است.
سامری از جمله شخصیت هایی است که سه مرتبه در قرآن از او نام برده شده و هر سه مورد مرتبط با ساخت گوساله برای پرستش آن توسط بنی اسرائیل بوده است.
[ویکی الکتاب] معنی سَّامِرِیُّ: مردی از بنی اسرائیل که در زمانی که حضرت موسی به کوه طور برای مناجات با خدای تعالی و دریافت الواح تورات رفته بود ، گوسالبه ای از طلا ساخت و مردم را به پرستش آن دعوت نمود
ریشه کلمه:
سامری (۳ بار)
جملاتی از کاربرد کلمه سامری
گویی که دست او ید بیضاست از قیاس کلکش عصای موسی و خط سحر سامری
همه در علم سامری وارند از برون موسی از درون مارند
اسرائیل بخش عمدهای از سرزمین مقدس را تشکیل میدهد، منطقهای که برای همه ادیان ابراهیمی، از جمله یهودیت، مسیحیت، اسلام، سامریت، دروزی و بهائیت اهمیت زیادی دارد.
برآرد ز جیب فلک دست موسی زر سامری نقد میزان نماید
گویشهای آرامی غربی باستان با فلسطینی میانه یهود (در خط عبری)، آرامی سامری (در خط فینیقی باستان و فلسطینی مسیحی (خط شکسته خط سریانی در هم آمیخت. از میان این سه زبان، تنها فلسطینی میانه یهودی به عنوان یکی زبان نوشتاری به حیات خود ادامه داد.
باغ حسن تو مگر کارگه سامریست گل فسون گرشده اندر وی ونرگس جادو
امروزه ادیان ابراهیمی در کنار ادیان هندی و ادیان آسیای شرقی، یکی از بزرگترین شاخهها در مقایسهٔ ادیان هستند. مسیحیت، اسلام و یهودیت از پیروان زیاد در ادیان ابراهیمی برخوردار هستند. از جمله ادیان ابراهیمی میتوان به دین بهایی، آیین دروز، سامریگرایی، راستافاریان و بابیه اشاره کرد.
سامری در پیش من گوساله ایست کزید بیضاست سحر آموزیم
ابو سعید العفیف پزشک مشهور در قاهره سامری قرن پانزدهم بود.
سخن آورد و عقلم مرا گفت این متاع آنجا چو سحر سامری باشد بنزد موسی عمران
ابابیل • سگ اصحاب کهف • شتر صالح • گاو بنی اسرائیل و گوساله سامری • ماهی یونس • هدهد سلیمان
بر اساس روایت کتاب مقدس، یک سلطنت متحده متشکل از دو منطقهٔ اسرائیل و یهودا دستکم از قرن یازدهم پیش از میلاد، تحت حکمرانی شائول، داوود و سلیمان وجود داشتهاست؛ این کشور بعداً به دو پادشاهی تقسیم شد: اسرائیل که شامل شهرهای شکیم و سامریه در شمال بود، و یهودا (شامل اورشلیم و معبد سلیمان) در جنوب. موجودیت تاریخی پادشاهی شائول، داوود و سلیمان مورد تردید است—چراکه هیچ بقایای باستانشناختی از آن وجود ندارد—اما موجودیت دو پادشاهی جداگانهٔ اسرائیل و یهودا از حدود سالهای ۹۰۰ و ۸۵۰ پیش از میلاد به بعد مورد تأیید باستان شناسان و مورخان است.: 169–195
بگفت آن دد گوساله خوی سامریان بتافتند دگرباره روی از داور
ساحر بابل چه داند سر ثعبان کلیم کز سر این بحث مشکل سامری گوساله خاست
لعل سامری یک لعل ۵۰۰ قیراطی است که بزرگترین لعل شناختهشده دنیاست و بخشی از جواهرات ملی ایران بهشمار میرود. این لعل و لعل کوچکتری به وزن ۲۷۰ قیراط (۵۴ گرم) توسط نادرشاه از هند به ایران آورده شد.
علاوه بر گویشهای رسمی و ادبی آرامی بر اساس هاسمونیها و بابلیها شماری از گویشهای آرامی گفتاری نیز وجود دارد. هفت گویش آرامی# اواخر آرامی غربی باستان | آرامی غربی در اطراف سرزمین اسرائیل در زمان عیسی رواج داشت. این گویشها هر چند مشخص و متمایز از یکدیگر بودند، اما گویشوران هر یک از آنها میتوانستند گویشهای دیگر را نیز بفهمند. یهودایی باستان گویش غالب اورشلیم و یهودیه بود. در منطقه این گدی| اینگدی گویش جنوب شرقی یهودیه رواج داشت. سامرا نیز گویش سامری- آرامی خاص خود را داشت، که در آن حروف صامت
موسی و ثُعبان و چوب سامری و عجلِ زر او نکند التفات موسی اگر تندخوست
به هر چشمه صد سامری بسته شد به غمزه همه تیر پیوسته شد
تاریخ اسرائیل و یهودای باستان در عصر برنز متأخر و عصر آهن اولیه در جنوب سرزمین شام آغاز شدهاست. قدیمیترین اشاره به نام «اسرائیل» به عنوان یک قوم یا اتحادیهٔ قبیلهای در لوح مرنپتاح، کتیبهای از مصر باستان، است که به حدود سال ۱۲۰۸ پیش از میلاد برمیگردد، اما قوم اسرائیل محتمل است که قدیمیتر از این باشد. بر اساس یافتههای باستانشناسی معاصر، تمدن اسرائیل باستان به عنوان یکی از شاخههای تمدن کنعانی شکل گرفتهاست. دو دولت اسرائیل باستان به نام پادشاهی اسرائیل (سامریه) و پادشاهی یهودا تا عصر آهن دوم در این منطقه ظهور کرده بودند.
پس از سقوط امپراتوری روم غربی در سال ۴۷۶، روم شرقی، یا امپراتوری بیزانس، باقی ماند. در امپراتوری بیزانس، کلیسا و دولت بهعنوان جنبههای اساسی یک امپراتوری مسیحی که به عنوان همتای زمینی دولت آسمانی در نظر گرفته میشد، بهطور جداییناپذیری به هم مرتبط بودند؛ بنابراین، وظیفه ژوستینین یکم امپراتور روم شرقی از ۵۲۷ تا ۵۶۵، مانند امپراتوران بعدی بیزانس، ترویج حمایت از تعالیم ارتدکس بود. برای مثال، پاگانها، بدعتگذاران و سامریها از تدریس هر موضوعی منع شدند، و با وجود قدردانی کامل از میراث کلاسیک، ژوستینین یکم استادان پاگانیسم را از آکادمی معروف آتن اخراج کرد.