رنسانس
معنی کلمه رنسانس در لغت نامه دهخدا

رنسانس

معنی کلمه رنسانس در لغت نامه دهخدا

رنسانس. [ رُ ن ِ سا ] ( فرانسوی ، اِ ) احیاء. بازگشت به زندگی. اعاده حیات. تولد جدید.تجدید حیات. || ( اِخ ) اصطلاحاً، بطور خاص دوره تجدد و جنبشی را گویند که در پایان قرون وسطی و آغاز قرون جدید ( قرن 14 - 16 م. ) برای احیای ادبیات و علوم و صنایع در اروپا بوجود آمد و اساس این جنبش و تجدید حیات تقلید از ادبیات قدیم بود. در پایان قرن پانزدهم و نیمه اول قرن شانزدهم صنایع و ادبیات را رونق شگفت آوری پدید آمد. این شکفتگی را که در عالم صنعت و ادب روی نمود، رنسانس می خوانند و هرچند این معنی چندان رسا نیست ولی مراد از آن بازگشت هنر و ادب است. رنسانس که یکی از مهمترین وقایع تاریخ دنیاست نخست در ایتالیا مایه گرفت و از آن پس در فرانسه و آلمان و اسپانیا و هلند بسط و انتشار یافت و هنرمندان آن دوره شاهکارهایی بوجود آوردند که تا امروز اثری عالیتر و نیکوتر از آنها پدیدار نشده است. چنانکه اکتشافات بحری میدان سعی و عمل را در کارهای مادی وسعت داد، رنسانس هم عرصه فکر بشر را توسعه بخشید.
علل رنسانس و پیشروان آن : یکی از مهمترین موجبات پیشرفت رنسانس در اروپا کشف آثار بازمانده ملل باستانی و بخصوص شاهکارهای علمی و فلسفی یونان بود که در قرون وسطی مردم از وجود آنها بکلی بیخبر بودند. این آثار در نتیجه فتوحات مسلمانان در امپراطوری بیزانس بدست آنها افتاد و در قرن دوازدهم میلادی قسمتی از آن از راه شمال افریقا و سرزمین اندلس ( اسپانیا ) به اروپا رفت و قسمتی دیگر در جنگهای صلیبی مستقیماً بدست اروپاییان که با مسلمانان در جنگ بودند افتاد و به زبانهای اروپایی ترجمه شد و این ترجمه و انتشار آثار یونانی موجب ایجاد افکار فلسفی و ادبی و علمی تازه ای شد و همین اندیشه های جدید از مهمترین عوامل پیدایش رنسانس گردید. از طرف دیگر اختراع چاپ وسیله اشاعه سریع علوم و کتب گردید. تا آن زمان وسیله انتشارعلوم فقط کتب خطی بود و بدیهی است هر اندازه استنساخ کتب خطی توسعه می یافت هرگز نمی توانست به درجه صنعت چاپ به اشاعه علوم کمک کند. عامل دیگر توسعه ثروت و افزایش زر و سیم در اروپا بود که نتیجه مستقیم اکتشافات بزرگ جغرافیایی بشمار می رفت و این افزایش زر و سیم مردم شهرنشین اروپا را در رفاه و آسایش غوطه ور ساخت و برای آنها فرصتی کافی برای پرداختن به علوم و ادبیات فراهم کرد و عده ای از رجال و بزرگان به ترویج و تشویق ادبیات و هنر پرداختند و پولهای گزاف در این راه خرج کردند که موجب تشویق هنرمندان و دانشمندان و ادبا و شعرا گردید. در اصطلاح تاریخ رنسانس کسانی را که به این ترتیب با پرداخت وجوه گزاف آثار هنرمندان زمان را خریداری می کردند مِسِن مینامند. عده زیادی از پادشاهان اروپاو اشراف بزرگ و پاپها و اسقفهای بزرگ از جمله این مسن ها بودند که پولهای هنگفت به ترویج علم و هنر و تجلیل شعرا و ادبا و هنرمندان اختصاص می دادند. چنانکه گفته شد رنسانس قرن پانزدهم و شانزدهم بطور ناگهانی ایجاد نشد بلکه پیشروان زیادی در قرون مقدم داشت که به پیشامد جریان قرن پانزدهم و شانزدهم کمک کردند. پیشروان رنسانس در دو کشور فرانسه و ایتالیا و بخصوص در کشور اخیر بودند. در ایتالیا دو شاعر بزرگ از پیشروان رنسانس شمرده می شدند، یکی از این دو تن دانته ( 1265 - 1321 م. ) است که نخستین و بزرگترین شاعر آن سرزمین است و کتاب کمدی الهی از اوست و دیگری پترارک است که قطعات و سرودهایش او را مشهور ساخته است. از هنرمندان پیشقدم ایتالیا ژیوتو ( 1266 - 1336 م. ) و برونلس کو و گیبرتی و دوناتلو را میتوان ذکر کرد. این هنرمندان آثار بسیار پرارزش و گرانبهایی از خود بیادگار گذاشتند که سرمشق هنرمندان قرنهای بعد گردیدند.

معنی کلمه رنسانس در فرهنگ معین

(رُ نِ ) [ فر. ] (اِ. ) دورة احیاء و تجدد در ادبیات ، صنایع و علوم اروپا در اواخر قرن ۱۵ و اوایل قرن ۱۶.

معنی کلمه رنسانس در فرهنگ عمید

دورانی تاریخی در فاصلۀ قرن ۱۴ تا ۱۶ میلادی که در آن اروپائیان با تقلید از قدما، به احیای مجدد ادبیات، علوم، و فنون خود پرداختند، نوزایی.

معنی کلمه رنسانس در فرهنگ فارسی

در پایان قرن ۱۵ و نیمه اول قرن ۱۶ م. صنایع ادبیات را رونق شگفت آوری پدید آمد .این شگفتی را که در عالم هنر و ادب روی داد (( رنسانس ) ) میخوانند و مراد از آن بازگشت عهد هنر و ادبست . نخست در ایتالیا مایه گرفت و از آن پس در فرانسه و آلمان و اسپانیا و هلند بسط و انتشار یافت و هنرمندان آن دوره شاهگارها یی بوجود آوردند که تا امروز از آنها عالیتر و نیکوتر اثری پیدا نشده است .چنانکه اکتشافات بحری میدان سعی و عمل را در کارهای مادی وسعت داد رنسانس هم عرصه فکر بشر را افزایش بخشید . ظهور ترقی ادبیات و هنر در قر.۱۶ علل بسیار دارد و ما مهمترین آنهارا درین جا یاد میکنیم: ۱ - در قرون سابق و مخصوصا در قر. ۱۴ و ۱۵ م. هنر را هنرمندان چند که بنام پیشروان رنساسن خوانده میشود بکمال رسانده بودند. ۲ - کشف یادگار قدما و بخصوص پیدایش شاهکارهای یونان باستانی که در قرون وسطی کسی از آنها خبر نداشت.این آثار برای نویسندگان و هنرمندان سرچشمه الهامات و اقتباسات گشت و اختراع چاپ نیز افکار و معلومات را منتشر ساخت و علم و اطلاع را در دسترس همه خلق گذاشت .فی الجمله افزونی ثروت و مال و حیات و تشویقی که در هر مملکت از فضلا و ادبا میکردند نیز از موجبات ظهور رنسانس بشمار میرود .مردم پادشاهان و امیران و پاپها و بزرگان که مروج ادبیات بودند به مسن که حامی و یرژیل و هوراس و دوست اگوست (اغسطس ) امپراتور روم بود تشبیه کرده ((مسن ) ) مینامیدند . از لغت ((رنسانس ) ) نباید در اشتباه افتاد و چنان پنداشت که قبل از قر.۱۶ و در قرون وسطی صنایع و ادبیات بکلی از میان رفته بود و تنها در اواخر قر. ۱۵ یکباره جنبشی روی داده است . رنسانس ناگهانی بوجود نیامد بلکه بر اثر تبدیلات و تغیراتی چند آشکار گشت . قرون وسطی خود دارای هنر و اسلوبی مخصوص و اساسی میباشد که در ایل دفرانس مایه گرفته و بسبک اژی وال معروفست . در قر.۱۳ و ۱۴ نیز عمارتهایی بی نظیر ساخته اند از قبیل کلیساهای فرانسه که سر مشق اروپا شده بود و حتی زیبایی بناهای عهد رنسانس هم نتوانست از آن بگذرد. هنر پرورانادیبانفاضلان و هنرمندان را حمایت و تشویق میکردند . در فرانسه شاهزادگان خاندان والوا مخصوصا شارل پنجم و برادرانش و دوکهای بورگنی و در ایتالیا اعضای خاندان مدیسی یعنی صرافان معتبر فلورانس که ادراه امور آن شهر را بدست داشتند پشتیبان ومروج هنرمندان بودند.
احیائ، تجدید، تجدیدحیات، اعاده، عودت، بازگشت
احیائ بازگشت بزندگی اعاده حیات

معنی کلمه رنسانس در دانشنامه عمومی

رِنِسانس ( به فرانسوی: Renaissance ) ، دورهٔ نوزایی یا دورهٔ نوزایش، جنبش فرهنگی مهمی بود که آغازگر دورانی از انقلاب علمی، اصلاحات مذهبی و پیشرفت هنری در اروپا شد. دوران نوزایش، دورانِ گذار بین سده های میانه ( قرون وسطی ) و دوران جدید است. نخستین بار، واژهٔ رنسانس را فرانسوی ها در سدهٔ ۱۶ میلادی به کار بردند. آغاز دورهٔ نوزایش را در سدهٔ ۱۴ میلادی در شمال ایتالیا می دانند. این جنبش در سدهٔ ۱۵ میلادی، شمال اروپا را نیز فراگرفت. رنسانس، یک تحول ۳۰۰ساله است که از فلورانس در ایتالیا آغاز شد و به عصر روشنگری در اروپا انجامید.
نخستین بار آن دسته که دوران قرون وسطی را ادوار مُظلِم و دوران فِترَت می خواندند و معتقد بودند این بار در دورهٔ جدید روح بشری از قید بردگی رهایی یافته است، بر این دوره و عهد نوینش نام رنسانس — به معنای عهد تجدید حیات علم و ادب بشری — نهادند. تجدید حیات از آن جهت بود که معتقد بودند افراد در قرن پانزدهم بعد از دوران فترت، که همان قرون وسطاست، دنبالهٔ تمدن های روم و یونان را گرفته اند. ضمناً در همین دوران رنسانس بود که اعصار قبلی را قرون وسطی نام نهادند. از این لحاظ است که اکثراً دورهٔ رنسانس را مقدمه و بدایت اعصار «جدید» می شمردند. رنسانس معرف دوران جدیدی در اندیشه و احساس مردمان بود و بر اثر این تحول بود که بالمآل اروپا و تأسیسات آن دگرگونه شد. برای نخستین بار در قرن پانزدهم در ایتالیا بود که طرز تفکر و تلقی دنیوی پدید آمد. ایتالیا محیطی فراهم آورده بود که در آن بسیاری از جنبه های شخصیّت انسان می توانست به نحو اتم و اکمل رشد و نمو نماید. در این سرزمین مفهوم جدیدی از نوع انسان پدید آمد. اینجا دنیا را آنقدر هیجان آور دیدند که گفتند لزومی ندارد به فکر عُقبی باشیم. دیگر بسیار جای شک و شبهه بود که زندگی آرام، بی دغدغه و در گوشهٔ انزوا به مراتب از لذات زندگی، محشور بودن با مردم و زندگی پردغدغهٔ فعّال بهتر و بالاتر باشد. دیگر دشوار بود همانند قرون وسطی تصور کنند که کشیش رُجحانی بر مردم عادی داشته باشد یا سرانجام مردم در برابر میزان عدل و حساب پُر مخافتی قرار گیرند. اینکه اراده و کیاست بشری مایهٔ گمراهی تواند شد در نظر رنسانسی های ایتالیایی عقیده ای ملال انگیز می نمود. ظاهراً می گفتند که بشر موجودی ضعیف و محتاج فیض ربّ و پیداکردن طریق نجاح و ثواب است، اما از صمیم قلب این نظریه را قبول نداشتند؛ در عوض، آنچه در نظر اینان مایهٔ اعجاب می نمود همانا قدرت شگرف بشر، قدرت خلاقهٔ وی و قریحهٔ سرشار او برای ابتکار در موضوعی بود. به طور کلی آنچه آنان را در این دوره فریفته و مجذوب نمود، «بشر» به معنای اعم نبود، بلکه یک فرد بزرگ و توانا بود. در قرون وسطا تنها فرد مورد توجه زیاد قرار گرفته بود اما زعم این بود که تمامی افراد در یک سلسلهٔ مراتب جای دارند و هر فردی در یک اجتماع مقامی خاص خود را دارد و در رأس این سلسلهٔ مراتب کلیسا قرار دارد. اما در دوران رنسانس فردیت از این قید آزاد گردید و جلال و حشمتی خاص خود یافت، او تمامی موانع و قید و بندها را به کناری زده، روحش آزاد و میدان اندیشه اش باز شده، مقدرات خود را به کف گرفته، و ارزش خود را پیدا کرده بود و، در یک کلام، پی برده بود که چه قوایی در طبیعت وی نهفته و نیز توفیق یافت این قوا را به منصه ظهور برساند. این توجه و علاقه ای را که در دوران رنسانس به جنبه های مختلف حیات بشری نشان دادند می توان از مجسمه ها، معماری ها و موسیقی، و بالاتر از همه اسلوب نقاشان رنسانس استنباط نمود؛ یعنی نقاشی کمتر سمبولیک شد، کمتر معرف حقایق و واقعیات کلی شد، و نقاش بیشتر در صدد برآمد واقعیات را آنگونه که به چشم می آید و دیده می شود ترسیم کند؛ برای نمونه هر جا رافائل تصویر مریم عذرا را کشیده است گویی تقلید از زنان جوان ایتالیا کرده، و هیاکل نیرومندی که به دست میکل آنجلو ( میکل آنژ ) ترسیم شده اند گویی آسمان ( لاهوت ) و زمین ( ناسوت ) را به هم ارتباط داده اند.
رنسانس (آلبوم بیانسه). رنسانس ( انگلیسی: Renaissance ) هفتمین آلبوم استودیویی خوانندهٔ آمریکایی بیانسه است که در ۲۹ ژوئیهٔ ۲۰۲۲، توسط پارکوود و کلمبیا منتشر شد. این نخستین آلبوم استودیویی انفرادی بیانسه پس از لیموناد ( ۲۰۱۶ ) و اولین قسمت از یک پروژهٔ سه گانه است. این آلبوم، بازتابی از وضعیت ذهنی بیانسه در دورهٔ همه گیری کووید - ۱۹ است.
بیانسه رنسانس را طی همه گیری کووید - ۱۹ طرح ریزی و ضبط کرد؛ او به دنبالِ برانگیختن لذت و گریزگرایی در مخاطبانی بود که انزوا را تجربه کرده بودند و نیز برگزاری دوره ای از کلوب که در آن افراد منزوی، خواهانِ رهایی از طریق موسیقی رقص بودند. این آلبوم با ترانه هایش که به طور یکپارچه مانند دی جی میکس ترتیب بندی شده است، سبک های موسیقی رقص سیاه پوستان پسادههٔ ۱۹۷۰ مانند دیسکو و هاوس را تلفیق و به پیشگامان سیاه پوست و گیِ این ژانرها ادای احترام می کند. محتوای اشعار این آلبوم به مضامین گریزگرایی، هدونیسم، اعتماد به نفس و بیانِ خود می پردازد.
رنسانس از لحاظ تجاری موفق بود. این آلبوم در هفتهٔ نخست انتشار به صدر جدول بیلبورد ۲۰۰ ایالات متحده رسید و هفتمین آلبوم بیانسه بود که به طور متوالی به این جایگاه می رسد، و گواهی نامهٔ پلاتین کسب کرد. این آلبوم همچنین در استرالیا، بلژیک، کانادا، دانمارک، فرانسه، ایرلند، هلند، نیوزیلند، سوئد و بریتانیا به صدر جدول فروش رسید. تک آهنگ آغازین این آلبوم، «روحم را بشکن»، در ۲۰ ژوئن ۲۰۲۲ منتشر شد و در رتبهٔ اول چندین جدول بین المللی، از جمله بیلبورد هات ۱۰۰ قرار گرفت. تک آهنگ دوم، «آن را دست بند بزن» نیز به تاپ تن بیلبورد هات ۱۰۰ و جدول های بین المللی رسید.
رنسانس به دلیل آوای ترکیبی و در عین حال منسجم، حالت شادی بخش، و عملکرد آواز بیانسه مورد تحسین گستردهٔ منتقدان قرار گرفت. این آلبوم از سوی نشریات مختلفی مانند لس آنجلس تایمز، نیویورک تایمز، پیچفورک و رولینگ استون بهترین آلبوم سال نامیده شد. رنسانس در شصت و پنجمین مراسم جایزه گرمی نامزد نه جایزه شامل آلبوم سال، ترانهٔ سال و ضبط سال شد که توانست چهار جایزه کسب کند. بیانسه برای این آلبوم، تور جهانی رنسانس را برگزار کرد.
در نیمهٔ دوم دههٔ ۲۰۱۰، بیانسه چندین پروژهٔ تحسین شدهٔ روایت محور منتشر کرد که به میراث موسیقی دانان و هنرمندان سیاه پوست می پرداخت. این پروژه ها عبارتند از: آلبوم لیموناد در ۲۰۱۶؛ اجرای کواچلای او که با الهام از کالج ها و دانشگاه های سیاه پوستان بود و فیلم و آلبوم زنده ای که این اجرا را مستند می کرد؛ آلبوم موسیقی متن فیلم شیرشاه تحت عنوان شیرشاه: هدیه در ۲۰۱۹ و فیلم بصری سیاه پادشاه است در ۲۰۲۰.
رنسانس (فیلم). رنسانس ( به انگلیسی: Renaissance ) یک پویانمایی است که داستان آن در سال ۲۰۵۴ میلادی می گذرد
داستان درباره چند پزشک است که در سال ۲۰۰۶ به راز جاودانگی دست پیدا می کنند و در سال ۲۰۵۴ عاقبت آن را می بینند.
• مدت:۱۰۵ دقیقه
• سیاه و سفید با کنتراست بالا ( چند صحنهٔ کوچک رنگی هم دیده می شود. )
معنی کلمه رنسانس در فرهنگ معین
معنی کلمه رنسانس در فرهنگ عمید
معنی کلمه رنسانس در فرهنگ فارسی
معنی کلمه رنسانس در دانشنامه عمومی

معنی کلمه رنسانس در دانشنامه آزاد فارسی

ویرایش #1286736 از صفحهٔ «رنسانس» موجود نیست.
این اتفاق معمولاً در اثر دنبال کردن پیوندی به تاریخچهٔ یک صفحهٔ حذف شده پیش می آید.می توانید جزئیات بیشتر را در گزارش ثبت وقایعٔ حذف بیابید.

معنی کلمه رنسانس در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] رنسانس، جنبش فرهنگیِ مهمی بود که آغازگر دورانی از انقلاب علمی و اصلاحات مذهبی و پیشرفت هنری در اروپا شد. عصر نوزایش، دوران گذار بین سده های میانه (قرون وسطی) و دوران جدید است.
واژه رنسانس از زبان فرانسه وام گرفته شده است و به معنای تولد دوباره یا نوزایی است. کسانی که دوران رنسانس را پدید آوردند بر این گمان و باور بودند که عصر آنها با سده های میانه هیچ ارتباط وثیقی ندارد بلکه به یونان و روم باستان مربوط می شود چرا که به زعم آنها بشر تنها در دنیای باستان کارها و موفقیت های بزرگ را تجربه کرد. در واقع رنسانس بر آن بود که با زایش دوباره فرهنگ یونان و روم، امکان موفقیت و پیشرفت های سترگ را دوباره فراهم آورد.
تولد حیات فرهنگی اروپا
درباره اینکه این تولد دوباره حیات فرهنگی در اروپا از چه زمانی آغاز شده است بحث های زیادی میان مورخان عصر رنسانس وجود دارد. برخی سال ۱۴۵۳ میلادی که فتح قسطنطنیه به دست ترکان عثمانی رخ داد را نقطه پایان قرون وسطی و آغاز عصر رنسانس می دانند. با تسخیر قسطنطنیه متفکران یونانی با متونی چند به اروپای غربی مهاجرت کردند و مطالعه فرهنگ و اندیشه یونانی را گسترش دادند.از نظر عده ای دیگر سال ۱۴۹۲ میلادی یعنی سال ورود اروپائیان به قاره آمریکا و همچنین ساکنین آن و مسافرت هایی که از قبل به آسیای شرقی و خاور میانه انجام داده بودند افق های جدیدی به روی آنان باز کرد و سبب آشنایی با فرهنگ ها، زبان ها و ادیان دیگر شد و راه های تجاری بیشتری را به روی آنان گشود. ولی رنسانس نیز مانند همه اعصار سرنوشت ساز، به یک باره آغاز نشد و یک باره نیز به اتمام نرسید. می توان گفت بسته شدن نطفه رنسانس یعنی آغاز حرکت های فکری مستقل از نظام فکری حاکم از اواسط قرن ۱۳ میلادی است. در این زمان کلیسای کاتولیک حاکم بلامنازع بر فرهنگ و سیاست قرون وسطی است همچنین در همین هنگام حاکمیت فلسفه و کلام مدرسی (اسکولاستیک) بر دانشگاه ها و سایر مراکز فرهنگی و دینی اروپای غربی مشاهده می شود. به هرحال به طور قطع نیمه دوم قرن ۱۵ و تمام قرن ۱۶ میلادی را می توان عصر رنسانس و دوران حاکمیت تفکر رنسانسی دانست.
ویژگی های عصر رنسانس
از جهت سیاسی در این عصر پادشاهان و امیران نسبت به دستگاه کلیسا مستقل تر شدند به گونه ای که در نهضت اصلاح دینی برخی از آنان به طور علنی از این جنبش حمایت کردند و در مقابل پاپ و کلیسای کاتولیک ایستادند و سرانجام از کلیسا خارج شدند؛ امری که در قرون وسطی غیرقابل تصور بود. از جهت اقتصادی بازرگانان با سود چشم گیری که از تبادل کالا به دست آورده بودند استقلال اجتماعی بیشتری کسب کردند. توسعه اقتصادی و بازرگانی در رنسانس مستلزم این بود که اقتصاد پولی به جای اقتصاد مبتنی بر مبادله کالا به کالا رایج شود. به همین خاطر نقره و طلا از آلمان و آمریکا به بازار آمد و طولی نکشید که بانک ها و بانک داران پدید آمدند. از دیگر سو بازرگانان به خاطر افزایش تقاضا و کمبود کالا به مسافرت به سرزمین های دیگر و جستجوی عرصه های تازه برآمدند. مسافرت به سرزمین های ناشناخته، استفاده از تکنیک های پیچیده تری را می طلبید در نتیجه اروپائیان به ساخت وسایل و ابزار جدید برای دست یابی به طلا و لوازم تجملی و اشیاء گران بهای سرزمین های دیگر پرداختند. اروپائیان از رهگذر مسافرت ها و آشنایی با تمدن های دوردست، به مطالعه وسیع تر متون یونانی و لاتین دست زدند و به همین دلیل فراگیری زبان های دیگر در میان اندیشمندان این دوره امری رایج گردید. در سده های میانه متون متفکران و ادیبان رومی غالبا برای و یا با توجیه فراگیری زبان لاتین خوانده می شد در حالی که هدف همواره اثبات برتری و حقانیت مسیحیت کاتولیک نسبت به هر نوع اندیشه دینی و غیردینی بود. اما در عصر رنسانس متون را برای فهم محتوای آنها مطالعه می نمودند. همین تغییر نگرش سبب گردید که بسیاری از مفاهیم فکری قدیم اعتباری ویژه بیابند. به عنوان مثال کسانی همچون اراسموس با مطالعه متون قدیمی، اخلاقی مستقل از اخلاق مسیحی کشف کردند. اراسموس حتی اظهار داشت که اگر کاربرد کلمات اجازه می داد، سقراط که از دیدگاه مسیحی مشرک بود را یک قدیس می خواند. در حقیقت عالمان اخلاق در این دوره همانند دانشمندان که در پی شناخت طبیعت مستقل از دین و کلیسا بودند، سعی داشتند تا انسان طبیعی را، عزل نظر از مآل فوق طبیعی آن توصیف کنند و برای این منظور نوشته های اخلاقی باستانی مخصوصا آثار رواقیان راهنمای آنان بود. البته این بدان معنا نیست که اخلاق در این دوران به سمت رشد و شکوفایی گرایش داشته است بلکه اساسا در رنسانس قوانین کهنه اخلاقی حرمت خود را از دست دادند. اکثر حکام مقام خود را با خیانت به دست آورده بودند و با قساوت در حفظ آن می کوشیدند. کاردینال ها هنگامی که برای شرکت در مراسم تاج گذاری پاپ دعوت می شدند از ترس مسموم شدن، شراب و ساقی شان را با خود می بردند. یکی از مهم ترین اتفاقات عصر رنسانس، اختراع دستگاه چاپ است. با اختراع این دستگاه به وسیله گوتنبرگ، کتاب به تعداد بیشتر، ارزان تر و آسان تر در اختیار دوست داران دانش قرارگرفت. تعداد افراد باسواد رشد چشم گیری یافت و زنان نیز به کتاب ها دسترسی بیشتری یافتند. از دیگر ویژگی های دوران نوزایی افزایش تعداد مراکز آموزشی و تنوع آنها است. در این دوران مراکزی شکل گرفت که از حوزه اختیار مقامات کلیسا بیرون بود. در این مراکز چنانکه اشاره شد فقط یافتن حقیقت و تحصیل علم برای خود علم هدف قرار گرفت نه تربیت عده ای کشیش و سازگارکردن ایمان با عقل.
تفکر در عصر رنسانس
...

معنی کلمه رنسانس در ویکی واژه

رونسانس
دوره احیاء و تجدد در ادبیات، صنایع و علوم اروپا در اواخر قرن ۱۵ و اوایل قرن ۱۶.
دوره‌ی تجدد، تجدید حیات علمی و ادبی در اروپا
تولد مجدد، تولد دوباره، دوباره زایی، از نو زایی

جملاتی از کاربرد کلمه رنسانس

۵. رنسانس و عصر اکتشاف (قرن ۱۴ - قرن ۱۷): با گسترش مسیرهای تجاری، مواد اولیه و فنون آشپزی جدید از فرهنگ‌های مختلف به اروپا معرفی شد. چاپخانه اجازه انتشار کتاب‌های آشپزی را داد که به گسترش دانش در مورد غذاهای مختلف و روش‌های آشپزی کمک کرد.
کارهای گاتلیب شامل رؤیای خرد: تاریخ فلسفه از یونان تا رنسانس، رؤیای روشنگری: طلوع فلسفهٔ جدید و سقراط است.
اتزیو آئودیتوره دا فرینتزه (۱۵۲۴-۱۴۵۹) یک نجیب زاده اهل فلورانس در زمان رنسانس ایتالیا بود. او همچنین رئیس انجمن برادری اساسین در ایتالیا، بین سال‌های ۱۵۰۳ تا ۱۵۱۲ بود.
ملک عبدالعزیز، ۹ نوامبر ۱۹۵۳ در ۷۷ سالگی درگذشت. پس از مرگ ملک عبدالعزیز در سال ۱۹۵۳ در کشورهای همسایه دو روز عزاداری رسمی اعلام شد و دولت مصر ۲ هفته عزای عمومی اعلام کرد. پرچم سازمان ملل در نیویورک به حالت نیمه‌افراشته درآمد. متفقین از همکاری وی در زمان جنگ بسیار راضی بودند به طوری که نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل پس از مرگ ابن سعود از نقش افسانه‌ای وی در رنسانس خاورمیانه خبر داد و کلمنت اتلی رهبر حزب کارگر و نخست‌وزیر سابق بریتانیا او را دوست بسیار صمیمی کشورش در دوران جنگ خواند که فهمی عالی از استراتژی جنگ داشت.
در همین دوران بود که جیانی آنیلی رئیس اسبق یووه الکس را با نقاش عصر رنسانس، پینتوریکیو مقایسه کرد و به او لقب پینتوریکیو داد. هوادران نیز به او لقب پدیدهٔ واقعی دادند که اشاره‌ای به لقب رونالدو یعنی پدیده داشت که توسط هواداران تیم رقیب، اینتر میلان، به او داده شده بود.