خنش
معنی کلمه خنش در فرهنگ فارسی
جملاتی از کاربرد کلمه خنش
ز بس بارید برگل ابر سیلی حنا در ناخنش گردید نیلی
وصف حلاوت سخنش چون رقمکنی نبود عجبکه خامه بچسبد به دفترا
ابوبکر، مبارک واسطی شهرتیافته به ابن الدَهّان واسطی و وجیهِ واسطی (۱۱۳۸-۱۲۱۵) فقیه، مفسر، زبانشناس و ادیب عراقی بود که به پزشکی، اخترشناسی و فلسفه نیز دانایی داشت. واسطی سالهای بسیاری در نظامیه بغداد، استاد نحو بود. او را در آموزش، نیکآموز و بسیار شکیبا بر شاگردان وصف کردهاند که با خوشرویی پاسخ آنان را میداد. گمان بردهاند که او بر زبانهای فارسی، ترکی، حبشی، رومی، ارمنی و زنگی نیز آشنایی نسبی یا کامل داشته است؛ اگر دانشآموز غیر عربی سخنش را درک نمیکرد، به زبان او درس را شرح میداد. ابن الدهان به نوشتن آثاری در نحو نیز پرداخت. به شعرگویی روی آورد و در قافیهها بسیار جناس بهکار برد.
به نوشته دولتشاه سمرقندی، بعضی از ارباب فضل سخن اثیر را بر سخن خاقانی و انوری ترجیح دادهاند و بعضی دیگر این دعوی را مسلّم نداشتهاند. بدیع الزمان فروزانفر معتقد است گرایش اثیر به درج فنون بلاغی و معانی باریک، اشعارش ا از گرمی و طراوت انداخته است. از سوی دیگر، ورزیدگی شاعر در علوم مختلف عصر، از جمله ریاضی، حکمت، پزشکی، اخترشناسی، هیئت، منطق، فقه، اصول و کلام و آوردن معانی و اصطلاحات آن علوم، باعث پیچیدگی سخنش شدهاست. ظاهراً قصد شاعر از سرودن این نوع شعرها، هماوردی با خاقانی و عرض اندام در عرصه پیچیدهگویی بودهاست.
او همی گوید ما را که بقا نیست مرا سخنش بشنو اگر چند که نرم است آواش
پخش اخبار مربوط به این اظهارات واکنشهایی برانگیخت. فیّاض چند روز بعد در گفتگو با خبرگزاری فارس اظهار داشت که حرفهایش تحریف شدهاست و سخنش ناظر به قصد و آهنگی است که دختر و پسر با وجود تمام شرایط ازدواج دارند و به وجه ازدواج با هم هستند، اگر چه صیغهٔ موقت مثلاً به زبان جاری نشود، میتوان گفت که به هم محرم هستند.
تا پیش از این، سالنهای اجرا به نوعی وارث معماری باستانی بودند. در ایتالیا سالنها را به سبک یونان و روم قدیم میساختند. در شمال اروپا، کلیساهای باسیلیک الهام بخش ساخت سالنها بودند. بسیاری از این سالنها بازدهی بسیار خوبی داشتند با این حال تجربهٔ ساخت سالنهای اجرای موسیقی بزرگ با آکوستیک مناسب هنوز ایجاد نشده بود. از این رو سالنهایی که با ابعاد بزرگ و به سبک قدیمی ساخته میشدند از واخنش زیاد و انعکاسات تأخیری طولانی رنج میبردند.
محسن مخملباف، فیلمساز سرشناس ایرانی به دعوت پارلمان اروپا در نشست نمایندگان کشورهای مختلف اروپائی حضور یافت و دربارهٔ آخرین تحولات ایران با آنها گفتگو کرد. او از پارلمان اروپا خواست که به کشورهای عضو اتحادیه اروپا فشار آورد تا از به رسمیت شناختن انتخاب دوباره محمود احمدینژاد به عنوان رئیسجمهور ایران خودداری کنند. او در پایان با خواندن بخشی از بیانیهٔ میرحسین موسوی سخنش را به پایان برد. پس از پایان سخنان مخملباف که با استقبال گرم نمایندگان کشورهای اروپائی روبرو شد، در جلسهٔ پرسش و پاسخی که دو ساعت طول کشید، دربارهٔ مسائل ایران بحث و گفتگو صورت گرفت.
این استان از سوی شمال با استان باتنه، از شمال غربی با استان مسیله، شمال شرقی با استان خنشله و از جنوب با استانهای جلفه و وادی همسایه است.
صحابه یا اصحاب (به معنای «یاران»)، کسانی هستند که شخصاً پیامبر اسلام، محمد را دیدهاند و سخنش را شنیده و در زمان حیات او اسلام آوردهاند. مفرد آن را صحابی میگویند. یاران زن محمّد را صحابیات میگویند.
افسر پس از آن تا دورهٔ نهم کرسی وکالت سبزوار را حفظ کرد و در ادوار هفتم، هشتم و نهم نایبرئیس مجلس بود. او در مجلس سریع و به لهجهٔ سبزواری حرف میزد و فهم سخنش دشوار بود؛ به همین دلیل، روزنامهٔ ناهید به او لقب چلچلةالوکلا داده بود.
شادکام از روش نظم خیالی ز آنم که خیال سخنش ورد زبان کرد مرا
پذیره شدندش پر از چین به روی سخنشان نرفت ایچ بر آرزوی
دو هفته شد اندر سخنشان درنگ بدان تا نباشد به بیداد جنگ
زمان واخنش ۱٫۵ ثانیهای (برانک ۱۹۶۶) با موسیقی واگنر بسیار همخوانی داشت. شاید به همین دلیل بود که واگنر قطعاتی میساخت که در این سالن قابل اجرا باشد، و این سبک و سیاق آهنگسازی در سالنهای دیگر تکرار نشد.
صبح تجلی ز ختن سرکشید نافه نظم از سخنش کیمیاست
نیکو سرود ای بفدای سخنش جان چون بی ثمر درخت بود علم بی عمل
سخنش کامل و شگرف بود بی میانجی صوت و حرف بود
فانی بره سعدی اگر زد قدمی چند با او سخنش بین که چو شیر و شکر افتاد